( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 85
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002680256{main}( )../index.php:0
20.0007738832require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 91
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002680256{main}( )../index.php:0
20.0007738832require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Assigning the return value of new by reference is deprecated

Filename: database/DB.php

Line Number: 81

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php:85)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 282

marxék halivúdban - Napi Élet Blogmagazin

A te napod

Buli volt

2010-02-26 06:34:00

Beküldte: posztméh
Kategória: vicc

Buli volt

marxék halivúdban

a reklámmémek támadása (hisztori94)

2009-10-20 17:28:00
Szerző: ja

Reklama rovat cikkeiHozzászólások száma: 0 Utolsó hozzászóló: nincs hozzászólás Oldal tartalmának nyomtatása

Írja be!
Add meg a címzett valamint a feladó e-mail címét és az e-mail küldő segítségével levelezőprogram nélkül el tudod küldeni ismerősödnek a cikk URL-jét. Az üzenet tárgya a cikk címe, tartalma pedig a cikk URL-je lesz.

többször emlegettük volt, s lassan (egetrengető felfedezésnek nem mondható módon) hisztorikó-reklámantropológiai stúdiumunk egyik alaptézisévé válik, h a vérbeli reklámmémmé (figyelem! újabb saját bejáratú, vitatható értelmű terminusz technikusz, és milyen szép így leírva) válás korántsem evidens folyamat.

a történelmi-kutlturális utalások reklámprodukcióbéli felhasználása a készítők/megrendelők által feltételezett tömegkulturális kollektív tudatunk bizonyosságaira épít, s tényleg csak biztosra megy. így válik az ótestamentumból háromszereplős nanoeposz, v az ókori hellászból sportriporteri tudósítás

ha meg valami tényleg tömegvizuális toposszá neveztetik ki, oly mértékű reklámegyezési szeméthegyet produjál, h minden kreatívnak letörhet a keze, aki még egyszer előveszi a sublódból (vö. pl. kreacionizmus vs. evolucionizmus reklámvitája, a törzsfejlődést a photoshop feltalálása óta datáló jövőelméletekv a  paradicsom kontra alma  bioteológiai kérdése). 

az említetlenség és az agyonhasználtság között olybá tűnik, nincs átmenet.

a legbiztosabb módja ugyanakkor, h mondjuk ókori hadvezérként (avagy bármilyen történelmi-kulturális tényezőként) jelet küldjünk magunkról a reklámuniverzumba, ha vmelyik jelenkori tömegkultúra-vallásalapítónak, vagyis 1 halivúdi producernek eszébe jut, h filmet csináljon belőlünk.

onnastól nincs menekvés, óhatatlanul reklámarccá válunk, mint a befáslizott fáraók, az autista pheiddipidész, v szegény kleopátra

emez, hosszadalmasra sikerült (és néminemű összefoglalással próbálkozó) bevezető végső soron arra szolgált, h belekezdjünk a tézis kifejtésébe: a latin világ reklámmunkákban való megidézése (mint erre utaltunk volt már) többségében 1 filmtörténeti folyamat eredménye.

ezek szerint a római birodalom 1000 évének legfontosabb eseménye és szereplője  bizonyos gyilkolásra kiképzett rabszolgák szórakoztatóipari tevékenysége. (sajátos pikantéria, h a végelgyengülésben elhalálozott osztályharceleméletek ugyanígy vélekedtek. ld. még spartacus-mozgalom, a számtalan spartacus sportegylet v hogy a kádár-kori mo-n a 10. legnépszerűbb személyiség egy trákiai rabszolga lehetett. károly és a marx fivérek találkozása a sunset boulevard-on.)

a xx. sz-i gladiátormozik alapművei ugyanakkor már időben elég távol esnek ahhoz, h tömeges reklámhivatkozássá váljanak (ld még twitterező liz esetét kleóval, de azér mégis): 

 

 

az egykori júdeai herceg kocsiversenye pedig továbbél mai négykerekűekben,

 

 

 

 

és tévépromókban.

Napi Éet Reklama

 

 

 

 

 

hisztori93                                                                                         hisztori95

 

 

Hozzászólások:

Kedves látogató!

Itt szólhatsz hozzá az aktuális cikkhez. A hozzászólásokhoz nem szükséges regisztráció, de nevet és email címet kötelező megadnod. Amennyiben már beléptél lehetőséged van más néven hozzászólást írni, ehhez egyszerűen írd át a megfelelő szövegmezőket!

Ha változtatni szeretnél a szöveg stílusán tekintsd meg a formázási mintákat, melyben a lehetséges változatok vannak felsorolva!

1. Így írd be a szövegmezőbe!
2. És így fog megjelenni a weboldalon.
1. Ez egy [b]félkövér[/b] szöveg.
2. Ez egy félkövér szöveg.
1. Ez egy [i]dőlt[/i] szöveg.
2. Ez egy dőlt szöveg.
1. Ez egy [u]aláhúzott[/u] szöveg.
2. Ez egy aláhúzott szöveg.
1. Ez egy [url=http://www.napielet.hu]hivatkozás[/url].
2. Ez egy hivatkozás.
 
Írja be!
CSS HTML Firefox böngésző letöltése! Opera böngésző letöltése! Netscape Browser letöltése!