( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 85
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002680344{main}( )../index.php:0
20.0007738920require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 91
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002680344{main}( )../index.php:0
20.0007738920require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Assigning the return value of new by reference is deprecated

Filename: database/DB.php

Line Number: 81

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php:85)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 282

kreatív médiahasználat a korabeli pompeiben - Napi Élet Blogmagazin

A te napod

Buli volt

2010-02-26 06:34:00

Beküldte: posztméh
Kategória: vicc

Buli volt

kreatív médiahasználat a korabeli pompeiben

szökött rabszolga és imperátor kerestetik. kalandorok kíméljenek. (hisztori79)

2009-06-29 07:00:00
Szerző: ja

Reklama rovat cikkeiHozzászólások száma: 7 Utolsó hozzászóló: Kornél Oldal tartalmának nyomtatása

Írja be!
Add meg a címzett valamint a feladó e-mail címét és az e-mail küldő segítségével levelezőprogram nélkül el tudod küldeni ismerősödnek a cikk URL-jét. Az üzenet tárgya a cikk címe, tartalma pedig a cikk URL-je lesz.

a nagyságos római birodalom. amit a görögöktől civilizációban, azt a latinoktól politikai vízióban. összefogni, egységbe szervezni 1 történelmileg-civilizációsan összefüggő régiót (mediterráneum), birodalmat csinálni belőle, boldogan élni, míg meg nem ölnek. volt rá ezer évük, egész jól csinálták.
bölcseletben, irodalomban, művészetben alig meghaladás (sokszor csak hellénmajmolás), de hadi és mérnöki tudományokban, s legfőképp az egyszerre elméleti és roppant praktikus jogban a mai napig maradandót (a kontinentális jogrendek polgári törvénykönyvei legfőbb elveikben (sokszor, mint pld az öröklési jogban gyakorlatilag is) teljesen a római jogra alapulnak).
keletre nem sok hatással (a perzsák sose voltak meg), de északra és nyugatra a kelta-germán világ romanizálásával (s majdan krisztianizálásával) máig élő politikai-civilizációs egység, bizonyos európa. (az impérium mítosza, akárcsak a bibói-szűcs jenői struktúrák, átszivárognak a századokon. rendes, aktualizált római császár akart lenni nagy károly, a sok német-római, rettenetes iván (úgyismint cár, ld. 3. róma elmélet), bonaparteés nem utolsó sorban az a bizonyos "cseh káplár", ahogy hindenburg a későbbi harmadik birodalom fejét emlegette. (össze is futott a 3. róma és a 3. birodalom 1 fordulóra sztálingrádnál, a magam részéről ennyi bukott imperátor-jelölttel meg is elégednék mostmár, kéretik tovább nem próbálkozni.)
sokszor elképesztően modern gazdálkodási rendszerével a latin világ bizonyosan úttörője volt az üzleti célú kommunikációnak is.
a reklámtörténet első darabjának egy egyiptomi ültetvényes kb. 3000 évvel ezelőtti, jelenleg a londoni british museumban papirusztekercs formájában őrzött hirdetését (pontosabban hirdetményét) tekintik, amelyben a hirdető az elszökött rabszolgáját keresi (sehol 1 kép:(

ie. 400 körül a görög és latin házaló kereskedők olyan edényben árusították a bort, amelyen fel volt tüntetve a bor évjárata. a különböző amforákra táblácskákat helyeztek, vagy színes feliratokkal látták el őket. ezek a mai palackcímke elődjeinek mondhatók. ha a címke reklámnak tekinthető, akkor ez volt az első borreklám. időszámításunk harmadik évszázadának elején már olyannyira elterjedt a reklámozás, hogy általánossá vált a cégérek, feliratok és jelképek alkalmazása. a gyógyszertárak kígyót, a tejkereskedők pedig kecskét ábrázoló táblát helyeztek üzletbejáratuk fölé. rendes sign-ipari termék az az olajmécsessel megvilágított tábla egy herculaneumi vendéglő falán, mely a következőket tartalmazza: "a nálunk fogyasztott bor forróbbá teszi a szerelmet".

Napi Élet Reklama

Napi Élet Reklama

pompei valójában az első reklámtörténeti múzeumnak is tekinthető, ahol már valóban kreatív, reklámnak nevezhető művek is születtek:

Napi Élet Reklama

Napi Élet Reklama

(virtigli, mai értelemben vett ambient média, saját gyűjtés)

s persze az ajtó, amire a korabeli padlógrafika mutat, kiváló art direkciójú, nehezen félreérthető üzeneteket rejt (úgyismint klasszikus eladóhelyi reklám):

Napi Élet Reklama

Napi Élet Reklama

Napi Élet Reklama

Napi Élet Reklama

Napi Élet Reklama

Napi Élet Reklama

Napi Élet Reklama

Napi Élet Reklama

Napi Élet Reklama

Napi Élet Reklama

Napi Élet Reklama

 

 

hisztori78                                                                                        hisztori80

 

Hozzászólások:

HozzászólóSZK - 2009-06-29 08:09:00 #1 - válasz erre
Ahogy látom, azóta sem találtunk ki újat.
Hozzászólópicur - 2009-06-29 08:33:06 #2 - válasz erre
Hiányzik a 18-as karika!
Hozzászólóvica - 2009-06-29 10:15:25 #3 - válasz erre
Megfigyeltétek, hogy a pucér férfiaknak mindig sötétebb a bőrük, a nőknek meg világosabb. Miért lehet?
HozzászólóKornél - http://kephatas.blog.hu/ - 2009-06-29 10:51:02 #4 - válasz erre
Előzmény megtekintése!

Előzmény:

„Megfigyeltétek, hogy a pucér férfiaknak mindig sötétebb a bőrük, a nőknek meg világosabb. Miért lehet?” vica - 2009-06-29 10:15:25 #3
Nem véletlenül hívják a nőket "fehérnép"-nek! Adott korok szexszimbólumait nem csak a testalak határozta meg, hanem a bőrszín is! Az egy dolog, hogy most a bronzos bőr és a vékony alak a divat, de elég sokáig a telt formák, és a tejfehér bőr dominált, ezért a nők direkt kevesebbet tartózkodtak napon, és jól felöltöztek ha kimentek.
HozzászólóKőbárány - http://kobarany.blogspot.com/ - 2009-06-29 22:36:00 #5 - válasz erre
Vajon középiskolában miért nem találkozunk a művészetek ezen formájával? Miért van száműzve a szex a tananyagból? 18 éves kor után lehetne...

A halogató, elodázó hozzáállás sokba kerülhet. "A: Majd a szülője elmondja B: Majd a tanár elmagyarázza, az a dolga! " stb.

Ezek miatt hiszik azt hogy az anál nélkül nem is teljes az élet az ágyban.
HozzászólóKornél - http://kephatas.blog.hu/ - 2009-06-30 00:17:03 #6 - válasz erre
Nekünk volt a suliban felhomályosítás, kb. hetedikben amikor már három éve a Bravo szex
HozzászólóKornél - http://kephatas.blog.hu/ - 2009-06-30 00:20:57 #7 - válasz erre
Előzmény megtekintése!

Előzmény:

„Nekünk volt a suliban felhomályosítás, kb. hetedikben amikor már három éve a Bravo szex” Kornél - 2009-06-30 00:17:03 #6
írtam egy "and" jelet és minden eltűnt utána...
...and szerelem rovat erotikus részletein pörögtünk szünetekben. Már túl korán érnek a gyerekek, és ki az aki felvilágosítást fog tartani 11 éveseknek?

Kedves látogató!

Itt szólhatsz hozzá az aktuális cikkhez. A hozzászólásokhoz nem szükséges regisztráció, de nevet és email címet kötelező megadnod. Amennyiben már beléptél lehetőséged van más néven hozzászólást írni, ehhez egyszerűen írd át a megfelelő szövegmezőket!

Ha változtatni szeretnél a szöveg stílusán tekintsd meg a formázási mintákat, melyben a lehetséges változatok vannak felsorolva!

1. Így írd be a szövegmezőbe!
2. És így fog megjelenni a weboldalon.
1. Ez egy [b]félkövér[/b] szöveg.
2. Ez egy félkövér szöveg.
1. Ez egy [i]dőlt[/i] szöveg.
2. Ez egy dőlt szöveg.
1. Ez egy [u]aláhúzott[/u] szöveg.
2. Ez egy aláhúzott szöveg.
1. Ez egy [url=http://www.napielet.hu]hivatkozás[/url].
2. Ez egy hivatkozás.
 
Írja be!
CSS HTML Firefox böngésző letöltése! Opera böngésző letöltése! Netscape Browser letöltése!