( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 85
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002679136{main}( )../index.php:0
20.0006737712require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 91
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002679136{main}( )../index.php:0
20.0006737712require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Assigning the return value of new by reference is deprecated

Filename: database/DB.php

Line Number: 81

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php:85)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 282

abszolút tanmese - Napi Élet Blogmagazin

A te napod

Buli volt

2010-02-26 06:34:00

Beküldte: posztméh
Kategória: vicc

Buli volt

abszolút tanmese

a kommunikáció hatalmáról (vodka1/1)

2008-01-07 09:35:00
Szerző: ja

Reklama rovat cikkeiHozzászólások száma: 4 Utolsó hozzászóló: ja Oldal tartalmának nyomtatása

Írja be!
Add meg a címzett valamint a feladó e-mail címét és az e-mail küldő segítségével levelezőprogram nélkül el tudod küldeni ismerősödnek a cikk URL-jét. Az üzenet tárgya a cikk címe, tartalma pedig a cikk URL-je lesz.

folytassuk ott, ahol múlt héten abbahagytuk. alkohol és reklámtudományi fejtegetéseink talán legnagyobb, egyben leghálásabb kihívásához értünk. adva vagyon 1 termék - mely nem mellesleg a legősibb égetett szeszek közé tartozik -, amely sokáig lenézett, amolyan bugrispálinka volt a művelt nyugat szemében. az utóbbi negyedszázadban mégis hihetetlen népszerűségre tett szert (a német tisztek háború alatti rajongását tekintsük ehelyt kulturális epizódnak).

pedig még vágyaink előző tárgyánál is kevésbé karakteres italról van szó, mondhatni annál jobbnak számít, minél színtelenebb, szagtalanabb és íztelenebb. (ne legyünk persze igazságtalanok. amolyan káeurópai véglényként magunk sem voltunk/vagyunk mentek az ital kultikus hatásától. fjodor mihajlovics étel helyett is ezen élő példakép-lázadói, vagy egykori, sokszor megnézett filmek (eszkimó asszony fázik, megáll az idő, melyben tényleg úgy itták, mint a vizet) után obligát fejlemény volt hasonlóképp cselekedni. hogy a rég nem látott bölényfüves örömökről s a pirospaprikás sztolicsnaja által okozott 3 napos sötétlila nyelvről ne is beszéljünk. s ellentmondana az alaptézisnek klasszikus orosz műveltségű kollegám is, aki úgy állapítja meg 1 üveg ihatóságát, h fejjel lefelé nyakánál forgatva mekkora gyöngyöző örvény keveredik a palackban – ez a zöld sárkány. berúgni tőle, meg ha tényleg tiszta, könnyű, nyers sózott hallal és uborkával kimondottan élvezetes, és másnap garantáltan problémamentes.)
nomármost kommunikációs szempontból mégis kevés emberpróbálóbb feladat létezik, mint megkülönböztetni magunkat attól, ami nemhogy csak hasonlít a mi termékünkre tartalomban, formában, árban, célcsoportban stb, de gyakorlatilag teljesen meg is egyezik vele. mondhatni, a tökéletes vodka/vizecske összetétele 40% 100%-os alkohol, és 60% 100%-os víz. és mégis és lőn csoda. jó 25 évvel ezelőtt a svéd állami (már nem sokáig) alkoholmonopólium, tán ezzel is állampolgárait védve a súlyosabb májkárosodástól úgy döntött, egy kicsiny város kicsiny gyárában gyártott, nem is különösebbben ismert és népszerű, a nagy vodakakultúrák (finno, lengyelo, oroszo-szu) mellett esélytelennek tűnő termékével meghódítja az amerikai piacot. bekopogtatott egy new yorki reklámügynökséghez, ahol először nem is nagyon értették, mit akarnak, csináltak is néhány bűnrossz kreatívot (svédek ülnek a jeges vízben télen, mer ők már 400 éve vodkát isznak stb, sehol nem lelem fel ezeket, ha vki talál, komment plz), majd isteni szikra, megvilágosodás stb, vki elolvasta a termék nevét: absolut. és megcsinálta az elsőt:

Napi Élet Reklama

(az angyal-számból nagy nehezen kihagytam, hogy itt lehessen, annyira reklámtörténeti alapmű)
és felrobbant a bomba, a márka ma piacvezető, de a vodkafogyasztás maga is a többszörösére nőtt (aminek persze a konkurensek is igen nagyon örvendeznek), a médiát pedig elöntötték a jobbnál-jobb vodkareklámok, amikből csak az élenjáró és világfolklórt teremtő absolut több mint 1500 kreatívot gyártott azóta. szóval van miből szemezni, feleim.
az abszolút kreatív reklámoknak gyűjtő és rajongói klubjai és hivatalos online múzeuma is van már, mi csak a legsikerültebb kampányok munkáiból tennénk közzé ehelyt néhányat.

remek sorozat a minden bizonnyal pangloss mester ihlette "ezen világ a lehető világok legjobbika, feltéve, ha absolut vodkát iszol" széria:


Napi Élet Reklama

(második rész)

 

tequila3                                                                               vodka1/2

 

Hozzászólások:

HozzászólóTeri - 2008-01-07 14:07:54 #1 - válasz erre
az a fickó vodkában úszik, azért lett olyan macsó? vagy hogy?
Hozzászólódeco - 2008-01-07 14:12:15 #2 - válasz erre
Gyakorlatilag minden vodkának ugyanolyan íze van. Semmilyen. Csak a cimke különbözteti meg.
Hozzászólówaldheimrudi - 2008-01-16 23:53:41 #3 - válasz erre
Azért a royal vodka meg az absolut nem pont ugyanolyan
Hozzászólója - http://lgm.hu - 2008-11-23 12:08:02 #4 - válasz erre
abszolút lottószámok:
http://addict.blog.h [...]

Kedves látogató!

Itt szólhatsz hozzá az aktuális cikkhez. A hozzászólásokhoz nem szükséges regisztráció, de nevet és email címet kötelező megadnod. Amennyiben már beléptél lehetőséged van más néven hozzászólást írni, ehhez egyszerűen írd át a megfelelő szövegmezőket!

Ha változtatni szeretnél a szöveg stílusán tekintsd meg a formázási mintákat, melyben a lehetséges változatok vannak felsorolva!

1. Így írd be a szövegmezőbe!
2. És így fog megjelenni a weboldalon.
1. Ez egy [b]félkövér[/b] szöveg.
2. Ez egy félkövér szöveg.
1. Ez egy [i]dőlt[/i] szöveg.
2. Ez egy dőlt szöveg.
1. Ez egy [u]aláhúzott[/u] szöveg.
2. Ez egy aláhúzott szöveg.
1. Ez egy [url=http://www.napielet.hu]hivatkozás[/url].
2. Ez egy hivatkozás.
 
Írja be!
CSS HTML Firefox böngésző letöltése! Opera böngésző letöltése! Netscape Browser letöltése!