( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 85
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0004680256{main}( )../index.php:0
20.0012738832require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 91
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0004680256{main}( )../index.php:0
20.0012738832require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Assigning the return value of new by reference is deprecated

Filename: database/DB.php

Line Number: 81

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php:85)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 282

welcome to tijuana - Napi Élet Blogmagazin

A te napod

Buli volt

2010-02-26 06:34:00

Beküldte: posztméh
Kategória: vicc

Buli volt

welcome to tijuana

tequila, sexo, marijuana (tequila1)

2008-01-02 08:47:00
Szerző: ja

Reklama rovat cikkeiHozzászólások száma: 3 Utolsó hozzászóló: Lacus Oldal tartalmának nyomtatása

Írja be!
Add meg a címzett valamint a feladó e-mail címét és az e-mail küldő segítségével levelezőprogram nélkül el tudod küldeni ismerősödnek a cikk URL-jét. Az üzenet tárgya a cikk címe, tartalma pedig a cikk URL-je lesz.

fura 1 hely mexikó, vagy ahogy ők ejtik mehíkó. vannak ugye a maja, azték múlttal büszkélkedhető indiánok, a gazdasági-társadalmi elitet adó spanyol leszármazottak, a mindenféle kulturális koloncot magukkal hurcoló, nagyszámú és vegyes eredetű európai menekült-betelepült asszimilánsok és nem utolsósorban az északi nagy testvér gazdasági-politikai-kulturális kisugárzása. a 3 nagykutúrkör - az é-amerikai-jenki, az európai (nem csak a spanyol hidalgó!) és az indián hagyományok - metszéspontjában alakuló mexikói történelem és kultúra ezért igencsak elüt a többi latin-amerikai társadalmétól.
a jelentős európai (nem spanyol) hatásnak ugyan csak bizarr epizódja ferenc józsef császárunk és királyunk (már akinek) édesöccse mexikói császárrá koronázása és dicstelen bukása, avagy a világforradalom prófétájának idemenekülése és likvidálása. a tízes évek emiliano zapata vezette forradalma viszont a világtörténelem egyik első és igen nagy hatású anarchista felkelése volt (megteremtve egyúttal a bohém társadalmi bandita archetípusát is a "füves csótány" pancho villa személyében, előképeként minden xx. sz.-i romantikus terroristának che guevarától ulrike meinhofig nem véletlen, h mexikó az egyetlen lati-amerikai ország, ahol a polgárháború után helyi viszonyok közt stabil, liberális jellegű demokrácia tudott működni és a katonai junta ismeretlen fogalom (subcommandante marcosnak erről persze nyilván más a véleménye).
a viszonylagos társadalmi stabilitásnak és a multikulturális környezetnek eredménye a pezsgő, világszínvonalú művészeti termés, hogy csak frida kahlót, férjét d. riverat, orozcot vagy bunuel mexikói filmjeit említsük.

és mégis, mi az az első és egyetlen dolog, ami mexikóról hallva a legtöbb ember eszébe jut? a kék agavéból erjesztett pálinka, a tequila, mely mellesleg ugyanolyan területi védettséget élvez, mint alkohológiai reklámtanulmányaink első sztárja, a champagne (és társai). szóljon hát e rövid hét (tap-tara-tara-tap-tap) erről a valójában nem különösebben karakteres, de roppant divatos italról. (a másik nagy mexikói találmányról majd máskor)
a hagyományos kommunikáció szerint a tequila olyannyira nemzeti ital, a tradíciók fundamentális letéteményese, h igazi mexikói család elképzelhetetlen és a mexikói történelem érthetetlen nélküle.


Napi Élet Reklama


Napi Élet Reklama


Napi Élet Reklama


Napi Élet Reklama

persze a forradalmi hagyomány is része a tradíciónak, tequila nélkül ez sem megy

Napi Élet Reklama

és hogy a mai társadalmi problémák is megfogalmazódjanak, ím 1 remek kreatív a "mexikói álomról"

Napi Élet Reklama

 

 

pezsgő3                                                                               tequila2 

 

Hozzászólások:

Hozzászólódrvino - 2008-01-02 10:02:04 #1 - válasz erre
Ha a pálinkáról kellene ilyen összeállítást csinálni, nem tudom, lenne-e hozzá elég anyag. Pedig a pálinka is van ilyen régi ital.
HozzászólóLacus - 2008-11-28 15:02:05 #2 - válasz erre
Pályázatot hirdettek tequila-dizájnra, nagy nyeremény. Olvassátok a Design Pumpát!
HozzászólóLacus - 2008-11-28 15:05:46 #3 - válasz erre
Elrontottam, bocs, ez a helyes link: Design Pumpa.

Kedves látogató!

Itt szólhatsz hozzá az aktuális cikkhez. A hozzászólásokhoz nem szükséges regisztráció, de nevet és email címet kötelező megadnod. Amennyiben már beléptél lehetőséged van más néven hozzászólást írni, ehhez egyszerűen írd át a megfelelő szövegmezőket!

Ha változtatni szeretnél a szöveg stílusán tekintsd meg a formázási mintákat, melyben a lehetséges változatok vannak felsorolva!

1. Így írd be a szövegmezőbe!
2. És így fog megjelenni a weboldalon.
1. Ez egy [b]félkövér[/b] szöveg.
2. Ez egy félkövér szöveg.
1. Ez egy [i]dőlt[/i] szöveg.
2. Ez egy dőlt szöveg.
1. Ez egy [u]aláhúzott[/u] szöveg.
2. Ez egy aláhúzott szöveg.
1. Ez egy [url=http://www.napielet.hu]hivatkozás[/url].
2. Ez egy hivatkozás.
 
Írja be!
CSS HTML Firefox böngésző letöltése! Opera böngésző letöltése! Netscape Browser letöltése!