( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 85
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002680576{main}( )../index.php:0
20.0006739152require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 91
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002680576{main}( )../index.php:0
20.0006739152require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Assigning the return value of new by reference is deprecated

Filename: database/DB.php

Line Number: 81

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php:85)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 282

A reklám több az akciós tokaszalonnánál - Napi Élet Blogmagazin

A te napod

Buli volt

2010-02-26 06:34:00

Beküldte: posztméh
Kategória: vicc

Buli volt

A reklám több az akciós tokaszalonnánál

Az Addict írója megőrizte inkognitóját, de szívesen válaszolt a kérdésekre

2009-10-16 12:41:00
Szerző: ne

Pók rovat cikkeiHozzászólások száma: 17 Utolsó hozzászóló: Kornél Oldal tartalmának nyomtatása

Írja be!
Add meg a címzett valamint a feladó e-mail címét és az e-mail küldő segítségével levelezőprogram nélkül el tudod küldeni ismerősödnek a cikk URL-jét. Az üzenet tárgya a cikk címe, tartalma pedig a cikk URL-je lesz.

Addict

A Másfeledik Magyar Reklámblogger Találkozón virtuálisan volt jelen a hazai blogoszféra talán legismertebb, legtekintélyesebb produkciójának, az Addictnak az írója. GTalkon csatlakozott a találkozóhoz és válaszolt a kérdésekre.    

Addict: Először is sziasztok! Köszönöm, hogy megvártatok. Sajnálom, hogy nem tudok ott lenni személyesen, de ahogy Fabricius Gábortól is megtudhattátok, válság van, ezért most eltérve a szokásoktól, dolgozni kell.
Napi Élet Blogmagazin: Első kérdés: milyen megfontolásból, mi célból fogtál a blogírásba?

Addict: A blogolást nem az Addicttal kezdtem. Volt egy másik blogom, a copypaste.blogspot.com címen, ahol mindenféle ökörségről írogattam viccesnek szánt dolgokat. Napi politika, foci, tévéműsorok, ilyesmik. Az egyik írásom, az Okosabb vagy-e mint egy BKV-ellenőr?, a Till Attilás műsor paródiája körbeszaladt a neten. Ezután keresett meg Szily Laci, hogy nem akarom-e áthozni a blog.hu alá az egészet. Elgondolkodtam rajta, és rájöttem, hogy nem. Nem azért, mert nem jó a blog.hu, hanem mert ennyi energiát én nem akarok beleölni a hülyéskedésbe. Viszont ez az egész blogger lét megtetszett, és azt gondoltam, adok még az egésznek egy esélyt. Ekkor kezdtem el a reklámokról írni, amik amúgy is kitöltik az életemet. Olyan mennyiségű hazai és külföldi reklám folyik át rajtam, amiről azt gondoltam, érdemes másokkal is megosztanom. Meg akartam mutatni, hogy a reklám sokkal több az itthon látható zsibbasztó bankreklámoknál és akciós tokaszalonnánál.
Meg akartam mutatni azt, amilyennek én látom a reklámokat. Egy izgalmas, színes, a dolgokon változtatni képes eszköz.

NÉB: Közéleti témájú blogok esetében gyakorta megindokolható, hogy a blogger miért ragaszkodik az inkognitójához. Mások üzleti-partneri kapcsolataik miatt rejtőzködnek, vagy munkahelyi feletteseiktől tartva. Esetedben mi a helyzet? Megtudhatjuk-e valaha, hogy ki vagy a való világban?

AddictAddict: Amikor elkezdtem, nem gondolkodtam ezen, csak kerestem egy hangzatos nicket. Aztán ahogy a blog egyik pillanatról a másikra felfutott, az egész engem is váratlanul ért. De őszintén szólva nekem ez az egész marhára kellemetlen, nem számítottam rá, hogy ez az egész egyáltalán téma lesz, hogy bárkit is érdekelni fog, ki írja az Addictot. Azt gondoltam, hogy addig jó, amíg az emberek nem úgy gondolnak egy bejegyzésre, hogy azt ki és miért írhatta, és milyen aljas szándék vezérelhette, hanem csak azt nézik, hogy ami le van benne írva, azzal egyetértenek-e vagy sem. Amúgy a környezetemnek, ismerőseimnek, kollégáim közül is sokaknak elmondtam, de ennél tovább nem mentem.

NÉB: A jelenlévők elégedetlenek válaszoddal. Szóval miért az inkognitó?

Addict: Alapvetően céges okok. A vezetőknek sosem mertem elmondani. Bizonyos reakciókból azt éreztem, hogy nem vennék szívesen, ha egy-egy bejegyzésem miatt magyarázkodniuk kellene. Az előbb éppen Havasi Raymond fejtette ki, hogy mások munkájáról véleményt mondani szemétség, vagy legalábbis nem szép. Pedig a Kreatív magazinban is van erre egy külön rovat. Ráadásul az addict egyre több dologról szól. Amikor elkezdtem a reklámszemle rovatot írni, még csak a Kreatív magazinban voltak reklámkritikák. Azóta beindult a Szívlapát, és lassan átveszik ők ezt a szerepet.

NÉB: Rendkívül termékeny vagy. Naponta mennyi idő fordítasz a blogjaiddal kapcsolatos munkálkodásokra?

Addict: Sokat. Pláne, hogy két gyermekem is van, akik mindig a nyakamon lógnak. Így aztán mivel a munkahely ilyen szempontból majdnem teljesen kiesik, bentről csak rápillantani tudok a blogra, bejegyzést írni nem főleg otthon ülök neki a bejegyzéseknek, miután a két ninja elcsendesedett körülöttem.

NÉB: Ennyire kevés idő mellett egész birodalmat építettél fel. Gratulálunk! Milyen irányban fog tovább épülni az Addict empire?

Addict: Jövőre én szervezem a debreceni reklámtalálkozót:) Nem tervezek ilyesmit, örülök, hogy ha a mostani dolgokra lesz időm. Amit tervezek, az mások becsábítása az Addictba, és például a brief blogot író chimie nagyobb erőfeszítésre késztetése.

NÉB: Próbálkozol-e újabb infokommunikációs, „web hármas", színes-szagos eszközökkel?

Addict: Na ettől a szótól most megijedtem. Egyelőre az a célom, hogy az Addict működni tudjon, a többi majd jön útközben. A jobaddict szolgáltatást a twitteren viszont szeretném jobban előtérbe tolni. Sokan jeleztek vissza, hogy hasznos volt, van egy ember, aki rajtam keresztül talált állást, ami nagy szó.

COPYPASTE?

NÉB: Érzed-e, tapasztalod-e, hogy blogjaid hatással vannak a hazai reklámszakmára, befolyásolják a közönséget?

 addict: A reklámszakmára talán annyiban, hogy az addict sok reklámosnak lett egyfajta játszótér. Szívesen jönnek vissza itt beszélgetni. A blog "laikus" látogatói között pedig egyre többen állnak pozitívan, vagy legalábbis kevésbé negatívan a reklámokhoz.

NÉB: Úgy hírlik, hogy te azon kevesek közé tartozik, akik már kerestek pénzt a blogjukkal. Igen? Mennyit? (Ha nem titok.)

Addict: Pénzt is kerestem a bloggal, igen, ez látható, olvasható a köszönetnyilvánító posztokból is. Változó, hónapról-hónapra eltér. De megélni nem fogok belőle, attól fényévekre van. És nem ez a cél. Ha valaki akar hirdetni, jöjjön, de ha nem, én akkor is nyomom tovább. Két évig csináltam, mire az első hirdető megjött.

NÉB: Szereted a hozzászólóidat? Milyen kommentnek örül egy szakmai, tematikus blog?

Addict: Nagy örömömre kialakult a blog körül egy jó közösség, akik a legtöbbször kifejezetten tartalmas kommenteket írnak. Persze vannak futóbolondok, de szerencsére egyre kevesebb. A legnagyobb sikeremnek azt tekinteném, ha soha senki nem
kommentelné be többet egy szar reklámra, hogy hát az nem is szar, hiszen épp most is beszélünk róla, tehát a "célját elérte". De ez egyelőre elérhetetlennek tűnik

NÉB: A twitteren is látható vagy. A twitteren követhetted ezt a debreceni találkozót. Mi a twitter neked?

Addict: A twitter nekem nagyon bejött, ha ott kiteszek egy linket a blogra, 3-400 ember rá fog kattintani. A facebooknál, tumblernél elenyésző az arány.

NÉB: Résztvevői kérdés: mit szólnál egy közszolgálati magyar reklámgyűjteményhez?

Addict: Minden ilyen kezdeményezésnek örülök. Ki vállalná fel?

NÉB: Nem lehetne állami feladat? Mint a könyvek gyűjtése?

Addict: Alapvetően lehetne, de rengeteg nem állami, társadalmi célú kampány fut. Alulról kellene ezt talán elindítani, és pályázni.

Vámház krt. 9.

 

Hozzászólások:

HozzászólóKőbárány - http://kobarany.blogspot.com/ - 2009-10-16 13:14:55 #1 - válasz erre
Véleményem szerint egy jól megszervezett minőségi találkozót tudtak lebonyolítani a szervezők. Köszönöm nekik, reméljük jövőre is kedvet kapnak a találkozó szervezéséhez.

U.i: Sokkal többen is elfértünk volna...
Hozzászólóevac - 2009-10-16 16:30:00 #2 - válasz erre
Sajnálom, hogy nem lehettem ott. Addict meg nagyon jó! Csak így tovább!
Hozzászólólátgató - 2009-10-16 23:09:17 #3 - válasz erre
ha neked kedves kőbárány színvonalas az, hogy van pár asztal és pár szék, érdeklődőből meg sokszor annyi, akkor a színvonal nem itt kezdődik. ráadásul volt egy mozgásérzékelős ajtó, ami állandóan kinyílt. Ez neked színvonal? Te miben élsz? dobozban?
HozzászólóKőbárány - http://kobarany.blogspot.com/ - 2009-10-17 17:05:14 #4 - válasz erre
A szervezők a neves vendégek meghívásával kívánták a színvonalat elsősorban biztosítani. Mivel mind jó kapcsolatban vannak egymással természetesnek gondolom, hogy pénzt nem fogadtak el a szereplésért. Azzal együtt, hogy egy a Modemben rendezett eseményre, mely egy kielégítő "teraszon" foglalt teret, ráadásul nagyméretű képernyővel és kielégítő hangosítással volt szerelve, ingyenesen, azt bizony színvonalas akciónak tekintem. Az pedig akit valóban érdekelt és tényleg komolyan gondolta bizony képes volt helyet foglalni. A közönség szájtátott része inkább kötelező programként élte meg az eseményt, nem csoda, hogy képtelenek voltak helyet találni. De mire is számított kedves "Látogató" vagy ki? Netán rózsaszirommal és selyem szőnyeggel fogják kápráztatni? Mintha nem is Kelet-Magyarországon élne.
HozzászólóKornél - http://kephatas.blog.hu/ - 2009-10-17 19:26:02 #5 - válasz erre
Előzmény megtekintése!

Előzmény:

„A szervezők a neves vendégek meghívásával kívánták a színvonalat elsősorban biztosítani. Mivel mind jó kapcsolatban vannak egymással természetesnek gondolom, hogy pénzt nem fogadtak el a szereplésért. Azzal együtt, hogy egy a Modemben rendezett eseményre, mely egy kielégítő "teraszon" foglalt teret, ráadásul nagyméretű képernyővel és kielégítő hangosítással volt szerelve, ingyenesen, azt bizony színvonalas akciónak tekintem. Az pedig akit valóban érdekelt és tényleg komolyan gondolta bizony képes volt helyet foglalni. A közönség szájtátott része inkább kötelező programként élte meg az eseményt, nem csoda, hogy képtelenek voltak helyet találni. De mire is számított kedves "Látogató" vagy ki? Netán rózsaszirommal és selyem szőnyeggel fogják kápráztatni? Mintha nem is Kelet-Magyarországon élne. ” Kőbárány - 2009-10-17 17:05:14 #4
Milyen az a "kielégítő terasz" ? ;)
Hozzászólóevac - 2009-10-18 08:59:06 #6 - válasz erre
A tartalomról érdekelne vélemény, nem az ülőhelyről.
HozzászólóHiragana - 2009-10-19 09:24:02 #7 - válasz erre
Kedves bárány, téged kielégített ott valaki, vagy hogy érted, hogy kielégítő? Ennek semmi értelme. Fogalmazz érthetően. Nem kell a kommentírásban is pózőrködni, nagyon erőltetett ez az irodalmi stílusú okostojáskodás.

Egyébként miért szerepel olyan sokszor a blog.hu linkje? Talán a blog.hu szponzorálja az oldalt? Netán a blog.hu szerződést kötött a helyi blog.hu-s szerzőgárdával? Vagy egyszerűen csak blog.hu? Ráadásul ez a bejegyzés már egy hetes. Azóta nincs is új. Nagyon meg van állva ez az oldal.
HozzászólóHiragana - 2009-10-19 09:24:30 #8 - válasz erre
Kedves bárány, téged kielégített ott valaki, vagy hogy érted, hogy kielégítő? Ennek semmi értelme. Fogalmazz érthetően. Nem kell a kommentírásban is pózőrködni, nagyon erőltetett ez az irodalmi stílusú okostojáskodás.

Egyébként miért szerepel olyan sokszor a blog.hu linkje? Talán a blog.hu szponzorálja az oldalt? Netán a blog.hu szerződést kötött a helyi blog.hu-s szerzőgárdával? Vagy egyszerűen csak blog.hu? Ráadásul ez a bejegyzés már egy hetes. Azóta nincs is új. Nagyon meg van állva ez az oldal.
Hozzászólóevac - 2009-10-19 11:27:00 #9 - válasz erre
De jó, Hiragana se volt ott, de nagyon okos ám!
HozzászólóKornél - http://kephatas.blog.hu/ - 2009-10-19 19:58:32 #10 - válasz erre
Előzmény megtekintése!

Előzmény:

„De jó, Hiragana se volt ott, de nagyon okos ám!” evac - 2009-10-19 11:27:00 #9
Miből gondolod, hogy nem volt ott? A hozzászólásából nem derül ki.
Hozzászólólacus - 2009-10-20 09:59:49 #11 - válasz erre
Irigykedtek, gyerekek? Meg kell ám dolgozni azért, hogy valaki annyira ismert legyen, mint addict. Erről kéne beszélni, nem mindenféle más lényegtelen baromságról. Már bocsánat.
HozzászólóKőbárány - http://kobarany.blogspot.com/ - 2009-10-22 19:59:44 #12 - válasz erre
Egyetértek "lacus" véleményével. Értelmesebb gondolatokra kellene a karaktereket pazarolni. Te pedig Hiragana, majd akkor próbálkozz okoskodással ha különben blogolsz mint itt akárki más! Addig pedig senki stílusát ne becsmérelt légy szíves.
HozzászólóSueSue - http://twitter.com/Sue__sue - 2009-10-23 11:49:02 #13 - válasz erre
Én is sajnálom, hogy nem voltam, főleg mert Debrecenbe szütettem, és én magam igazi alföldinek tartom. De Fabricius Gábor ott volt virtuálisan és képviselte a HelloRepublicot
Hozzászólóhátrák - 2009-10-23 16:24:11 #14 - válasz erre
Előzmény megtekintése!

Előzmény:

„Én is sajnálom, hogy nem voltam, főleg mert Debrecenbe szütettem, és én magam igazi alföldinek tartom. De Fabricius Gábor ott volt virtuálisan és képviselte a HelloRepublicot” SueSue - 2009-10-23 11:49:02 #13
Neked jobban örültünk volna.
HozzászólóKornél - http://kephatas.blog.hu/ - 2009-10-23 17:15:01 #15 - válasz erre
Előzmény megtekintése!

Előzmény:

„Egyetértek "lacus" véleményével. Értelmesebb gondolatokra kellene a karaktereket pazarolni. Te pedig Hiragana, majd akkor próbálkozz okoskodással ha különben blogolsz mint itt akárki más! Addig pedig senki stílusát ne becsmérelt légy szíves. ” Kőbárány - 2009-10-22 19:59:44 #12
Ezt most megint nem értem! Miért függvénye annak, hogy itt valaki önfeledten locsoghasson, az hogy különbül blogoljon, mint itt bárki más? Miért lenne egyáltalán az okoskodás feltétele a blogolás? És ki fogja eldönteni, hogy különb-e a többinél?
Ez most olyan, mint ha én azt mondanám, hogy akkor tölts ide képet, ha különb krumplistésztát főzöl mint itt bárki más!

Amúgy a rendezvénnyel kapcsolatban még az érdekelne, hogy volt-e pogácsa kitéve? És ha volt, sajtos vagy vajas volt?
Hozzászólómáriás - 2009-10-23 23:36:37 #16 - válasz erre
Addict blogot nagyon szeretem, további sikereket kívánok neki.
Az itt offoló hozzászólókat meg nagyon nem értem.
HozzászólóKornél - http://kephatas.blog.hu/ - 2009-10-24 03:01:00 #17 - válasz erre
Előzmény megtekintése!

Előzmény:

„Addict blogot nagyon szeretem, további sikereket kívánok neki.
Az itt offoló hozzászólókat meg nagyon nem értem.” máriás - 2009-10-23 23:36:37 #16
Én is szeretem, csak sajnos nekem az össze blog.hu oldal közül egyedül az Addict nem tölt be rendesen. Vajon miért?
Az offolás akkor jön, amikor jó a cikk, és nem lehet fogást találni rajta a fikázáshoz, vagy csak simán egyesek nagyon unatkoznak, és nincs kedvük gratulálni, sok sikert kívánva.
Amúgy meg már az offolás is jobb mint a semmi, ha érted mire gondolok.

Kedves látogató!

Itt szólhatsz hozzá az aktuális cikkhez. A hozzászólásokhoz nem szükséges regisztráció, de nevet és email címet kötelező megadnod. Amennyiben már beléptél lehetőséged van más néven hozzászólást írni, ehhez egyszerűen írd át a megfelelő szövegmezőket!

Ha változtatni szeretnél a szöveg stílusán tekintsd meg a formázási mintákat, melyben a lehetséges változatok vannak felsorolva!

1. Így írd be a szövegmezőbe!
2. És így fog megjelenni a weboldalon.
1. Ez egy [b]félkövér[/b] szöveg.
2. Ez egy félkövér szöveg.
1. Ez egy [i]dőlt[/i] szöveg.
2. Ez egy dőlt szöveg.
1. Ez egy [u]aláhúzott[/u] szöveg.
2. Ez egy aláhúzott szöveg.
1. Ez egy [url=http://www.napielet.hu]hivatkozás[/url].
2. Ez egy hivatkozás.
 
Írja be!
CSS HTML Firefox böngésző letöltése! Opera böngésző letöltése! Netscape Browser letöltése!