( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 85
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002680456{main}( )../index.php:0
20.0007739032require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 91
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002680456{main}( )../index.php:0
20.0007739032require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Assigning the return value of new by reference is deprecated

Filename: database/DB.php

Line Number: 81

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php:85)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 282

Még nincs magyar Saladino - Napi Élet Blogmagazin

A te napod

Buli volt

2010-02-26 06:34:00

Beküldte: posztméh
Kategória: vicc

Buli volt

Még nincs magyar Saladino

Na, játsszunk mi nevetünk a végén-t!

2008-08-22 10:00:00
Szerző: Koppányi

Olim 2008 rovat cikkeiHozzászólások száma: 0 Utolsó hozzászóló: nincs hozzászólás Oldal tartalmának nyomtatása

Írja be!
Add meg a címzett valamint a feladó e-mail címét és az e-mail küldő segítségével levelezőprogram nélkül el tudod küldeni ismerősödnek a cikk URL-jét. Az üzenet tárgya a cikk címe, tartalma pedig a cikk URL-je lesz.

A minap a panamai távolugró elintézte önmaga számára, hogy hazájában sportlétesítményt nevezzenek el róla íziben. No, meg egy napra munkaszünetet rendelt el az ország fővezére, külön a sportoló miatt. Nem mulasztották volna el ugyanis semmi pénzért, hogy mindenki, aki tud, a helyszínen vagy a tévék előtt ünnepelje a pekingi olimpián országának aranyat nyerő atléta hazaérkezését. Jó nekik!

Pekingi olimpia

Nálunk az aranyosan ezüstös Cseh Laci is magyarföldre érkezett már, és bár nagy kalap-emelés jár neki, a szkeptikusok inkább azzal foglalkoznak, hogy szégyenszemre az utolsó, vagyis az úgynevezett „aranygép" majdnem üresen fog repülni Kínából Magyarország felé - a két pilóta és a stewardessek majd elbarkochbázgatnak az út során, hogy ne legyen olyan unalmas. Na, szerintem azért lesz ott néhány honfitársunk is, de az biztos, hogy ha tényleg csak ők kókadoznak majd az üléseken, amiatt nem félhetnek, hogy tömegnyomorban kell utazniuk.

Pedig a magyar küldöttség eseménydús napon, napokon van túl, akár még az elsőség közelébe is kerülhetett volna jó pár sportolónk (elődöntők, előfutamok során). A kajak-kenusokon kívül azonban ez nem történt meg sehol máshol. Igaz, a lapátos különítményünk egyelőre pazar, gyakorlatilag mindenki hozza magát közülük, úgyhogy őket nem érheti kritika - mondjuk a legtöbb egységünknek szinte csak most kezdődnek a versenyek, az eddigiek ugyanis kötelezőnek tekinthetők az ő szintjükön. Viszont a női kézisek az oroszok ellen, a női vízilabdázók meg a korábban már legyőzött hollandok ellen vesztettek az elődöntőben, vagyis az arany itt tuti, nem a mienk lesz.

Pekingi olimpia

A pólós lányok azóta már a bronz-meccsen is túlvannak, és hát ott meg elég érdekes derbin, de alulmaradtak a kőkemény ausztrálokkal szemben. A bírókról jót vagy semmit, ezért inkább semmit - a fene essen beléjük, néhány szemétséget megint elszenvedtünk az orosz sípostól... Viszont a mi hölgyeink is hibáztak olykor a „kisdöntőben", ám én mégsem osztom őket, ez a magyar vízilaszti csapat jó olimpiát tudhat maga mögött, nagyon kiegyenlített élmezőnyben lettek negyedikek, szerintem szépen szerepeltek. Ezen az utolsó derbin például Dr. Horváth Patrícia kapusunk (aki a hosszabbítás utáni büntetők során kétszer is hárított), Valkay Ági (ő meg a már szokásos ejtéseivel demoralizálta a kengurukat) vagy az olimpián a harmadik legvonzóbb nőnek választott, emellett pompás gólokat szerző Drávucz Rita is gondoskodott szép pillanatokról, de a végén nagyon szomorú lányok érem nélkül mehetnek haza. Ennyit erről.

Pekingi olimpia

A kézisekre visszatérve, ahogy korábban már írtam, elsősorban megpróbálom élvezni a mieink játékát, és nem kezdek el habzó szájjal rohangálni, ha kikapunk. Az oroszok ellen (elődöntő) voltaképp egészen jól partiban voltak Kovacsiczék - igaz, mindkét gárda elég gyengusan muzsikált, tehát most éppen nyerhettünk is volna, ha nem támadunk kritikán aluli hatékonysággal. Eddig én elsősorban a védekezésünket tartottam gyatrának, de ezen a találkozón inkább fordítva történt, az ellenfél kapuja előtt voltak fásultak a csajok. Amúgy is, inkább beszéljünk a négybe jutásról döntő mérkőzésről, amikor a románokat osztottuk ki pár napja, nagy meglepetést szerezve ezzel.

Ekkor, a magyar-román közben jöttem rá a női kézilabda-válogatottunk titkára! Van néhány nagyon jó, nemzetközi klasszis játékosunk, és a többiek sem futottak még kategória. Aztán ha a jók jól kéziznek, a kicsit jók meg közelítenek hozzájuk, valamint van plusz motiváció, meg a kezdés előtti babonái is bejönnek egyes válogatottjainknak, akkor tök mindegy, kivel meccselünk, mert úgyis nyerünk. Mint most. Elképedtem, hogy Romániának - amely előtte félelmetesen menetelt - gyakorlatilag esélye sem volt ellenünk. Ám - nem ünneprontásként, de így teljes a kép - azt is észrevettem, hogy egy rakás támadásunk úgy végződött góllal, hogy valaki jó egyéni akciót hajtott végre, esetleg odapattant a labda a magyar pipi kezébe, vagy hasonló. Oké, kell a mák is, meg az egyéni megoldások, de én még ezen a remek találkozón is hiányoltam a mieinktől azt, amit egy Koreától, egy Norvégiától sokszor visszakapok az ő meccsük során: a kidolgozott figurákat.

Pekingi olimpia

Jó, nálunk is tetten érhető volt, mikor mit akarunk és néhány egészen pompázatos támadást is vezettünk, de ritkán. Sok szép gólt lőttünk, de kevés komplett támadás ment végig. Magyarán, ha nem véd kiemelkedően a kapusunk, ha nem jönnek be „Görbe" pofátlan megoldásai, ha Vérten nem szór négy-öt gólt lerohanásból (plusz mondjuk hármat szélről), vagy ha nincs az a plusz motiváció, amiről beszéltem, nincs meg a siker sem. Hogy itt mi volt ez a motivációs többlet? Az, hogy Románia ellen játszottak a magyar lányok. Így, egyszerűen. Őket mindig jó elpüfölni, főleg, hogy most esélyesebb is volt Tadici mester csapata. Emlékezhetünk, hogy a szintén hatalmas sikerként elkönyvelhető, németek elleni diadal előtt meg az ellenfél szakmai vezetője sajnált le nyilvánosan bennünket, ott azért cukkolták fel magukat Tóth Timiék. Győztek is, holott a bírók végig nyomták az ellenfelünket. Ám, ha „csak" szimplán egy marha erős koreai gárda az ellenfél, és semmi hecc előtte, semmi mentális dopping, akkor szépen megvernek minket. Mert nem általában véve jó az együttesük (mint a miénk), hanem ott és akkor jó, jobb. Nagy különbség. Olyan ez kicsiben, mint az egész mostani olimpiai szereplésünk. Nagy általánosságban sok remek sportolónk van, csak éppen itt és most nem ment a többségnek. Kösz.

Pekingi olimpia

Az öttusázók mindkét értelemben vett botlásáról is regélhetnénk. Legyen elég annyi, hogy Balogh Gábor és Horváth Viktor (a világon a legjobbak között tartják számon őket) a felemás lövészet és vívás után - egyiküknek az előbbi, a másiknak, pedig az utóbbi ment jól - az úszást közepesen teljesítették. Ami aztán ezután történt, szégyenteljes. Gábor és Viktor is nagyot taknyolt a lóról a negyedik számban. A magyarok nemcsak történelmileg, hanem valóban jó lovasok, itt az öttusában is, így egyszerűen hihetetlen, hogy ekkora hibát vétsen mindkét sportolónk. Érdekes módon a kínai versenyző a szabályokat valahogy kikerülve jószágot cserélhetett a sorsolás után, más, így a mieink viszont nem. Meg is lett ennek az eredménye. A hazai öttusázó majdnem dobogóra került, ám a magyarok mellett még sokan mások is buktak, és elvéreztek, akkora ponthátrányt szedtek össze. Talán nem mindig a saját hibájukból - bár az már sose derül ki, hogy mennyire voltak ezek a pacik erre a sportra alkalmasak, és Martinek János olimpiai bajnokunk is azt mondaná erre, hogy „rossz ló nincs, csak rossz lovas". A futásnak már úgy vághattak neki a mieink, hogy lehetetlen volt jó helyre odaérniük. Összegezve mindezt, az öt tusából egyben furcsa körülmények uralkodtak, kettőben-háromban pedig a mi fiaink teljesítettek gyengébben (ezt is el kell ismerni), így Horváth végül hiába futott kifejezetten jól (Balogh mondjuk ebben is betlizett, igaz, majdnem mindegy volt, hogy a huszadik vagy a tizenötödik helyre ér be), még a pontszerző hely is olyan távolban maradt, hogy már káromkodni sem volt kedvem.

Pekingi olimpia

Az vicc az egészben, hogy ha most mondjuk a végén a kajak-kenu csapatunk nyerne 6 aranyat (Schmitt Pál és több más szakember is ezt jövendölte, de összesen, nem egy szakágban), akkor sem mondhatnánk, hogy rendben van ez az olimpia, mert hogy néz ki, ha egy sportág tarol, máshol meg semmi!

Nemrég néztem: Aurora Borealis - sarki (északi) fény. Jó kis film, Donald Sutherlanddel az egyik főszerepben. Kínában is csillognak az aranyak (indiai, panamai, kanadai, üzbég, zimbabwei, indonéz stb. nyakakban), meg a győztesek sokfogú mosolya. Nekünk egyelőre azonban csak a magyaros tűzijáték ad műcsillogást és a virágkarnevál hoz műszínt az életünkbe. Már aki látta és tetszett neki, annak.

északi fény

Pénteken, az ebéd után, letéve a kést-villát, kiböcizve magunkat, üljünk le a tévé elé (ha van rá mód), és toljuk be a magyar férfi vízilabda válogatottat a döntőbe Montenegró ellen (12:20). Előtte, délelőtt hat kajak-kenus döntőnk lesz. Ott is beszaladhat, akár 3 arany is. A női öttusában pedig Vörös Zsuzsanna címvédőként fogja képviselni Magyarországot.

Na, játsszunk mi nevetünk a végén-t! Egyelőre ugyanis az 51. (!) helyen állunk az összesített éremtáblázaton...

 

Hozzászólások:

Kedves látogató!

Itt szólhatsz hozzá az aktuális cikkhez. A hozzászólásokhoz nem szükséges regisztráció, de nevet és email címet kötelező megadnod. Amennyiben már beléptél lehetőséged van más néven hozzászólást írni, ehhez egyszerűen írd át a megfelelő szövegmezőket!

Ha változtatni szeretnél a szöveg stílusán tekintsd meg a formázási mintákat, melyben a lehetséges változatok vannak felsorolva!

1. Így írd be a szövegmezőbe!
2. És így fog megjelenni a weboldalon.
1. Ez egy [b]félkövér[/b] szöveg.
2. Ez egy félkövér szöveg.
1. Ez egy [i]dőlt[/i] szöveg.
2. Ez egy dőlt szöveg.
1. Ez egy [u]aláhúzott[/u] szöveg.
2. Ez egy aláhúzott szöveg.
1. Ez egy [url=http://www.napielet.hu]hivatkozás[/url].
2. Ez egy hivatkozás.
 
Írja be!
CSS HTML Firefox böngésző letöltése! Opera böngésző letöltése! Netscape Browser letöltése!