( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 85
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002680368{main}( )../index.php:0
20.0008738944require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 91
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002680368{main}( )../index.php:0
20.0008738944require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Assigning the return value of new by reference is deprecated

Filename: database/DB.php

Line Number: 81

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php:85)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 282

Sok-sok Kicsi Dzson - Napi Élet Blogmagazin

A te napod

Buli volt

2010-02-26 06:34:00

Beküldte: posztméh
Kategória: vicc

Buli volt

Sok-sok Kicsi Dzson

2008-08-18 15:45:00
Szerző: Koppányi

Olim 2008 rovat cikkeiHozzászólások száma: 3 Utolsó hozzászóló: wranyec Oldal tartalmának nyomtatása

Írja be!
Add meg a címzett valamint a feladó e-mail címét és az e-mail küldő segítségével levelezőprogram nélkül el tudod küldeni ismerősödnek a cikk URL-jét. Az üzenet tárgya a cikk címe, tartalma pedig a cikk URL-je lesz.

Little John, Robin Hood jó barátja, a sherwoodi erdők erőembere vélhetően nagyon sokaknak ismerős irodalmi személy. Magyarosítva akár Kis Jancsinak, vagy, ha a magyar olimpiai csapat eddigi pekingi leszereplését és annak hátterét kutatjuk, akkor Olcsó Jánosnak is mondhatnánk - már amennyiben ezt a nevet összeköthetnénk az ötkarikás játékokkal. És bizony megtehetjük, mivel a magyar-kanadai férfi vízipóló meccs (nyertünk, elődöntősök vagyunk ezzel) két bírája közül az egyik egy brit úriember, bizonyos Little John volt.

Kemény Dénes

A fenti analógia persze éppen nem a vízilabdázóinkra húzható rá (szerencsére, még csak az kéne, és befordulna egész Magyarország), ám mivel egyre többen emlegetik a hazai élsport alulfinanszírozottságát (nemcsak sportszakmai, hanem politikai érdekek is ezt kívánják, ez nyilvánvaló), érdemes erre is pár szót vesztegetni.

Schmitt PálAz mondja Schmitt Pál és még néhányan, hogy korábbi sikerágazatainkba egyre kevesebb pénzt fektetünk (vagy inkább nem többet, mint korábban, holott másoknál ez dívik), és így egy ilyen csúcsvetélkedésen, mint az olimpia, várható volt, hogy kijön a ballépés egyszer. Most Pekingben ez be is következik, az eddigiek legalábbis ezt támasztják alá. Sok-sok Kicsi Dzson, vagy másképp fogalmazva, egyre több magyar Dávid küzd a külföldi Góliátokkal, és mivel a mieink kezében nincs parittya, elég kevés az esélyünk, hogy fejbe kólintsuk a világot. Szóval, ahogy a brit történelmi regényben a hatalmas méretű Little John neve furcsa kontrasztban áll alakjával, tetteivel, úgy nálunk is sok-sok nagy tudású, szépreményű sportoló küzd, küzdött kis figuraként Pekingben.

Pekingi olimpia 2008

Azért az alulfinanszírozottság kapcsán megjegyezném, hogy ha Magyarország úgy egészében véve a megszorítások időszakát éli, akkor tetszik, nem tetszik, ennek a sportba feccölt pénzek mennyiségén is meg kell mutatkoznia. Ha a hétköznapi emberek élete nehezebbé válik, akkor az nem járja, hogy mintegy kiragadva a közösből élsportjainkat, oda továbbra is öntsük a lóvét. Kaka dolog, de le kell nyelni. Olyan ugyanis csak a balkáni felfogásban létezik (meg mondjuk Kínában), hogy (túlozva kissé) az ország éhezik, az élsportolók meg dőzsölnek. Ők is magyarok, itt élnek és tevékenykednek, nemcsak a jóban, hanem a rosszban is közösséget kell vállalniuk a többséggel. Imádjuk, a legjobbjainkat, meg is kell kapniuk azt, ami őket megilleti, de ugyanúgy igaz (lenne) ez egy hétköznapi gyári munkásra vagy egy tanárra, egy hivatalnokra vagy egy - beszéljünk haza egy cseppet - újságíróra, esetleg miniszterre. Kirakatot persze csinálhatunk magunknak, ám engem egy bolt teljes raktárkészlete érdekel, s nem csupán az a néhány termék, ami a látható vitrin mögé kerül.

Ezen az olimpián valahogy úgy néz ki a dolog az én olvasatomban, hogy most minden összejött - mármint rossz értelemben véve. A fenti elmélkedés a kevesebb pénzről akár igaz is lehet, de emellett érdemes még pár tényezőt kiemelni. A magyar csapat egyszerűen betlizik egyelőre, s ez nem feltétlenül csak pénz-függő, sőt, ez benne van a sportban, az már külön a balszerencse számlájára írható, hogy ezúttal többen egyszerre tették ezt olimpikonjaink közül. Aztán ne feledjük azt se, hogy az egykori nagy államok felaprózódásával újabb nemzetek kerültek a képbe, és sportolóik gyakori esetben nem a futottak még kategóriát képviselik, hanem igenis potenciális éremesélyesek kerültek a felszínre, egyúttal a mieink útjába. Ez így együtt, pedig már sok egyelőre.

Darnyi TamásEzen kívül kevesebb a kimagasló egyéniség nálunk. Ahogyan az elmúlt évtizedek során majdnem mindig biztosított egy-egy Darnyi vagy Egerszegi, egy öttusa csapat (csapatverseny már nincs is az olimpia műsorán, sajnos), esetleg egy vízipóló gárda aranyat, úgy most már semmi sem btuti - hogy a vívók valamelyikéről ne is beszéljünk. Ezekhez jöttek annak idején a Farkas Péterek (birkózás), Kovács Istvánok (boksz), Kovács Ágnesek, Rózsa Norbertek, Czene Attilák, Szabó Joe-k (mind úszás), vagy a küzdősportolóink, lövőink, nehézatlétáink. Ahogyan Phelps tarolt a legutóbbi két olimpián, ugyanúgy csak a győzelem mértéke volt kérdéses néhány világklasszisunk esetében Szöultól Athénig (vagy inkább csak Atlantáig, Görögországban ugyanis szerintem már bőven erőn felül teljesítettünk). Ám változott a világ.

Az is igaz ugyanakkor, hogy a kevesebb befektetett pénz a gyengébb utánpótlás kinevelésében is megmutatkozik, ez egyértelmű, ám megint csak azt tudom mondani, hogy, ha csupán zsíros kenyér majszolására elég a büdzsénk, ne akarjunk minden nap étteremben kajálni. Az meg már csak plusz csapás a versenysportunkra nézve, hogy egyre inkább súlytalanabb a nemzetközi sportdiplomáciánk, így amikor éppen már-már odaérne egy-egy versenyzőnk vagy csapatunk a csúcs közelébe, esetleg a számunkra hátrányos bíráskodás is lök még egyet rajtunk a mélybe.

Kolonics és Kozmann

Azért, ahogy vártuk, a kajak-kenusaink elkezdték a maguk kis attakját, a hétfői előfutamokat sikerrel vették egységeink, remekül siklottak a legtöbben, és ketten a középfutamba (például Kozmann György a tragikus körülmények közt elhunyt Koló helyén evező Kiss Tamással párban), a többiek egyből a nagydöntőbe kvalifikálták magukat. Ehhez vegyük hozzá a négy között lévő női és férfi vízilabdázóinkat (a hét másik felében, illetve a vége felé koronázhatják meg eddigi teljesítményüket), vagyis van még miért szurkolnunk ezen az eddig számunkra sikertelennek mondható olimpián is.

 

Hozzászólások:

HozzászólóFerkó - 2008-08-18 15:53:27 #1 - válasz erre
a dolog ott kezdődik, hogy Schmitt Pali bácsi mondjon le
Hozzászólónbhm - 2008-08-18 19:40:16 #2 - válasz erre
könyörgöm, csak azt ne mondjátok, hogy ezért is gyurcsány a hibás!!!
Hozzászólówranyec - 2008-08-18 21:32:12 #3 - válasz erre
egyetértek a szerzővel.
egy az ország, egy a szívás - nincs kivételezés.

Kedves látogató!

Itt szólhatsz hozzá az aktuális cikkhez. A hozzászólásokhoz nem szükséges regisztráció, de nevet és email címet kötelező megadnod. Amennyiben már beléptél lehetőséged van más néven hozzászólást írni, ehhez egyszerűen írd át a megfelelő szövegmezőket!

Ha változtatni szeretnél a szöveg stílusán tekintsd meg a formázási mintákat, melyben a lehetséges változatok vannak felsorolva!

1. Így írd be a szövegmezőbe!
2. És így fog megjelenni a weboldalon.
1. Ez egy [b]félkövér[/b] szöveg.
2. Ez egy félkövér szöveg.
1. Ez egy [i]dőlt[/i] szöveg.
2. Ez egy dőlt szöveg.
1. Ez egy [u]aláhúzott[/u] szöveg.
2. Ez egy aláhúzott szöveg.
1. Ez egy [url=http://www.napielet.hu]hivatkozás[/url].
2. Ez egy hivatkozás.
 
Írja be!
CSS HTML Firefox böngésző letöltése! Opera böngésző letöltése! Netscape Browser letöltése!