( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 85
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002680368{main}( )../index.php:0
20.0007738944require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 91
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002680368{main}( )../index.php:0
20.0007738944require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Assigning the return value of new by reference is deprecated

Filename: database/DB.php

Line Number: 81

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php:85)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 282

Ezüstből egyre több - Napi Élet Blogmagazin

A te napod

Buli volt

2010-02-26 06:34:00

Beküldte: posztméh
Kategória: vicc

Buli volt

Ezüstből egyre több

Faviccekből egyre kevesebb

2008-08-14 14:15:00
Szerző: Koppányi

Olim 2008 rovat cikkeiHozzászólások száma: 0 Utolsó hozzászóló: nincs hozzászólás Oldal tartalmának nyomtatása

Írja be!
Add meg a címzett valamint a feladó e-mail címét és az e-mail küldő segítségével levelezőprogram nélkül el tudod küldeni ismerősödnek a cikk URL-jét. Az üzenet tárgya a cikk címe, tartalma pedig a cikk URL-je lesz.

A magyar küzdősportokat nézve sok mindenkitől vártuk eddig az érmes, jó szereplést, a mieink azonban sorra befuccsoltak vagy éppen a bírók döntései voltak számunkra kedvezőtlenek (lásd Hadfi Dániel cselgáncsozó esetét, aki egyes szakemberek szerint az utolsó meccsén - mielőtt vigaszágra került volna - ippont érően akasztotta meg ellenfele támadását, ám mégis a másik sportoló kapta meg az akcióért járó pontokat). Hadfi a vigaszágon még eljuthat a bronzig, ám ezt az esetet mindenképpen sajnálhatjuk. Rajta kívül például Deák-Bárdos Mihály vagy éppen Virág Lajos birkózó is megtorpant, csakúgy, mint a döntőbe sem kerülő olimpiai bajnok sportlövőnk Igaly Diána.

Fodor ZoltánSzellő Imre bunyós (81 kg) azonban még menetel, ő összehozhat valami szépet, Fodor Zoltán 84 kilós birkózónk pedig élete első olimpiáján egyből a fináléba került, miután jól, akció dúsan versenyezve verekedte be magát a döntőbe. Kis túlzással, utolsókból lesznek az elsők? Csak majdnem! Az elsőségért vívott meccsen ugyanis az olasz Minguzzi ellen esélye volt a magyar fiúnak az aranyérem megszerzésére, mivel az első két percet megnyerte, majd a második elvesztése után a harmadikban a kedvezményezettség is neki jelentett előnyt (ez is vicc a birkózásban egyébként, a szabálymódosítások meglehetősen furcsa hatással lehetnek erre a sportágra). Ám el kell ismerni, hogy ellenfele megérdemelte a sikert, mert 15 másodperccel a vége előtt ki tudta emelni Zolit, megpörgette, amiért pontokat kapott. A maradék időben pedig már nem történt semmi. A mi fiunk összteljesítménye előtt le a kalappal, a döntőben is csak az volt a gond, hogy míg az olasz a térdelő helyzetekből rendre ki tudott araszolni a szőnyegről, addig Fodor a hasonló szituációk során általában nem volt elég fürge, és az utolsó ilyen alkalommal, kevéssel a számunkra aranyat érő szőnyegszél elérése előtt hagyta magát megemelni. Van még egy érmünk! Újabb ezüst.

Gyurta Dániel

Gondolhattuk, hogy lesz még több érmünk is ezen a napon - bár időrendben az úszás döntői megelőzték a birkózók végső vetélkedését. Gyurta Dani ugyanis ott volt a 200 mell fináléjában. A japán Kitadzsimát azonban nem lehetett megelőzni, és sajnos rajta kívül még hárman is a magyar srác előtt csaptak végül a célba. Nagyon szép ez az eredmény is ugyanakkor, mert Gyurta gyakorlatilag csak maradt abban a pozícióban, amelyben a döntőt elkezdte, oda ugyanis az ötödik idővel került. Ráadásul az első százon - ami számára sokkal gyengébb a többiekénél - századra pontosan azt az időt teljesítette, mint az előfutamok során, amikor is új Európa-csúcsot úszott, tehát szó nem érheti a ház elejét. Más kérdés, hogy ebben a mezőnyben ez fél távnál csak a nyolcadik helyre volt elegendő. Innentől kezdve azonban Dani feljött (el is vártuk tőle, mert remek második száza van), és bár a részeredményeket nem tudom, de szinte biztos, hogy ezen a szakaszon ő teljesített a legjobban a mezőnyből. Jött, jött előre, ám a 150-es fordulója rosszul jött ki, majd a legvégén is mintha picit ütemet tévesztett volna, de ezzel együtt is majdnem utolérte a Kitadzsima mögött repesztő triót. Ötödik lett, de jól úszott. Az ideje élete második legjobb eredménye, azt pedig már nem érdemes taglalni, hogy ha az elődöntős teljesítményét nyújtja (mindenkit meglepett vele, még önmagát is), akkor most ő is ezüstfiú lenne. Athén után megint.

Szűcs Gabi

De lépjünk tovább, mert van még miről beszélni! A női kézisek hallatlan izgalmak közepette nyertek, bár gyakorlatilag csak a németek elleni nagyon fontos csoportmérkőzés első perceiben és a legvégén vezettek. Mondhatni a legjobbkor, mert ezt a második vezetésüket már a hátralévő kurta kis időben megtartották, nagy lépést téve a csoportból való továbbjutás, sőt, akár az elsőség felé is. Az eredmény mellett az is rendkívül fontos, hogy a lányok a korábbi utolsó perces botlásokkal szemben immár másodszor mentették ikszre vagy győzelemre a találkozójukat a hajrában (Brazília ellen volt az első), ami nagy lelki tartásról tesz tanúbizonyságot. A jövőben erre is lehet építeni. No, meg arra, hogy ha kell, Pálinger Kati ott van a társak mögött a kapuban, Görbicz Anita pedig viszi a hátán a csapatot. A mi debreceni lányunk, Szűcs Gabi is remekül megoldotta a feladatát ezen a derbin, egyre érettebb a játéka. Ez külön öröm nekünk. Következnek az oroszok, valamint az újra bombaerős dél-koreaiak, egyelőre velük együtt vezetjük a csoportunkat, vagyis nem két forintos dal lesz a velük szembeni megmérettetés.

A férfi pólósokról szintén csak jót tudunk mondani. Tartottunk a spanyolok elleni meccstől, mert ahogy Gerendás György is megjegyezte, a nemzetközi vezérkar vélhetően nem szeretne „unalmas" olimpiai véghajrát, ami abból állna, hogy a négy nagy, Montenegró, Szerbia, Horvátország és mi magyarok végzünk az első négy helyen, akárcsak az Eb-n. A változatosság eléréséért nem árt, ha például a hispánokat felhozzák kicsit. Mondjuk ellenünk. Nos, jelentem, nem sikerült pepitává tenni az élmezőnyt, mivel a mieink a rossz első negyedet követően úgy védekeztek Garcíáék ellen, ahogy nem sokan képesek a világon. Megfordították Vargáék a találkozót, és végül simán, 8-5-re győztek. A csoportelsőség köztünk és Montenegró között fog eldőlni, ám az egymás elleni döntetlen miatt - ha mindkét gárda hozza magát a folytatásban is - a végén a gólkülönbség fog dönteni. Reméljük, hogy a javunkra.

Úszás. Női kétszáz gyorsúszó-váltónk megtette, amit a haza megkövetelt. Nagyon kellemes meglepetést szerezve az értük szorítóknak, végül a hatodik, vagyis pontszerző helyen zártak a hölgyek. Mutina Ágnes, Verrasztó Evelyn, az összeszokott csapatba Hosszú Katinka helyén bekerülő fiatal Dara Eszter és Jakabos Zsuzsanna, úgy lett hatodik, hogy előttük a győztesek, valamint még további négy nemzet váltója is a régi világrekordon belül úszott, vagyis a mieink remekül helytálltak.

Ami pedig a tegnap komoly sérülést szenvedő Baranyai János súlyemelőnket illeti, hihetetlen módon súlyosabb sérülést nem állapítottak meg nála a kórházban, majd altatás közben tették vissza a helyére a rondán kificamodó könyökét, ezután visszaengedték az olimpiai faluba. A sportoló jelezte, hogy nem fog félni a jövőben sem, és szeretné folytatni a pályafutását. Ez nagyon jó hír.

Ja, tegnap kifelejtettem a magasztalt sportriporterek felsorolásából Gundel-Taki Gabit (egy régebbi cimborám hívta így, bizalmaskodva Takács Gábort, miután egyszer személyesen találkozott vele), de Egri Viktor is egészen jól nyomta le a kézimeccset - most viszonylag kevés tőle megszokott fahumort tett a közvetítésébe, amiért külön köszönet neki. A meccs ugyanis e nélkül is elég fárasztó volt nekem a kiélezett küzdelem miatt. Persze, ha én a tévé előtt ülve kicsit belefáradtam, akkor mit szóljanak hozzá a magyar lányok?
 

Hozzászólások:

Kedves látogató!

Itt szólhatsz hozzá az aktuális cikkhez. A hozzászólásokhoz nem szükséges regisztráció, de nevet és email címet kötelező megadnod. Amennyiben már beléptél lehetőséged van más néven hozzászólást írni, ehhez egyszerűen írd át a megfelelő szövegmezőket!

Ha változtatni szeretnél a szöveg stílusán tekintsd meg a formázási mintákat, melyben a lehetséges változatok vannak felsorolva!

1. Így írd be a szövegmezőbe!
2. És így fog megjelenni a weboldalon.
1. Ez egy [b]félkövér[/b] szöveg.
2. Ez egy félkövér szöveg.
1. Ez egy [i]dőlt[/i] szöveg.
2. Ez egy dőlt szöveg.
1. Ez egy [u]aláhúzott[/u] szöveg.
2. Ez egy aláhúzott szöveg.
1. Ez egy [url=http://www.napielet.hu]hivatkozás[/url].
2. Ez egy hivatkozás.
 
Írja be!
CSS HTML Firefox böngésző letöltése! Opera böngésző letöltése! Netscape Browser letöltése!