( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 85
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002680416{main}( )../index.php:0
20.0009738992require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 91
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002680416{main}( )../index.php:0
20.0009738992require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Assigning the return value of new by reference is deprecated

Filename: database/DB.php

Line Number: 81

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php:85)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 282

A tizedes meg a többiek... - Napi Élet Blogmagazin

A te napod

Buli volt

2010-02-26 06:34:00

Beküldte: posztméh
Kategória: vicc

Buli volt

A tizedes meg a többiek...

és a robothang

2008-08-13 17:30:00
Szerző: Koppányi

Olim 2008 rovat cikkeiHozzászólások száma: 2 Utolsó hozzászóló: Ferkó Oldal tartalmának nyomtatása

Írja be!
Add meg a címzett valamint a feladó e-mail címét és az e-mail küldő segítségével levelezőprogram nélkül el tudod küldeni ismerősödnek a cikk URL-jét. Az üzenet tárgya a cikk címe, tartalma pedig a cikk URL-je lesz.

Sporttörténeti tettnek lehettünk tanúi, amikor Michael Phelps lazán fellendült a dobogó középső, legfelső fokára magyar idő szerint 2008. augusztus 13-án hajnalban. Olimpián immár tizedszer. A többiek csak utána következnek. Mindannyian. Ezzel ő az egyedüli a halhatatlanok között. Csúcstartó, a korábbi kilencszeres bajnok (nem egy olimpián, hanem összesen) Latityina, Spitz, Nurmi és Lewis előtt, és még nincs vége, több, egészen pontosan még négy versenyszámban érhet el elsőséget Pekingben, ha minden a tervei szerint halad. Az összesen már 12 lenne. Hűha!

Michael Phelps

A mi olimpiai büszkeségünk egyelőre Cseh László, igaz ő „csak" két ezüstnél jár ezen a tornán, ám a másodikat tegnap éppen az előbb fényezett amerikai mögött célba érve szerezte 200 méter pillangón. A két vegyes mellett itt is elindult, mondván: „Ha csak a vegyeseken úsznék, akkor közben komoly edzésekkel kellene szinten tartani magam, így viszont a pillangó erre is jó lesz". Nos, Lacinak olyan jól sikerült „edzenie" ebben a számban, hogy fenomenális időt teljesítve, az 1 perc 53 másodperces álomhatáron belül (erre csak Phelps képes ma a világon a mi srácunkon kívül), Európa-rekorddal jelentkezett. Egy remélt, de egyáltalán nem elvárt ezüstöt tett hozzá megint a gyűjteményéhez, a verseny pedig élmény volt. Végül a természetesen világcsúccsal első Phelps úgy lihegett a célban, mint aki a Csomolungma tetején oxigénmaszk nélkül próbálna lenyomni vagy harminc fekvőtámaszt. Az ok egyszerű, ez a magyar gyerek (bocs, egyidősek ők ketten) ott zúgott közvetlenül mögötte. Nem szokta meg, hogy 67 századra, cirka 86 centire legyen valaki tőle. Hosszú méterekben, súlyos másodpercekben gondolkodott korábban.

Cseh László

Beszélhetünk azonban a másik reménységünk, Gyurta Dániel fantasztikus 200-as mellúszásáról (a középfutamba a legjobb, a fináléba végül az ötödik legerősebb idővel került be), valamint a négyszer 200 méteres gyorsúszó-váltónkról, amely országos csúcsot döntött meg, és olyan fiatalokat vonultatott fel, mint az egykori focista Kozma István fia, Dominik vagy Kovács Norbert, illetve a vegyesen már névjegyét letevő Kis Gergő, illetve a rutinos Kerékgyártó Tamás. A négy K. Reméljük a mostani, az előfutamok során összesítve számolt 13. helyük után később még sok szépet hallunk róluk! A férfi vízilabdázók görögök elleni hengere (17-6) is sokat nyom a latban, ugyanebben a sportban a hölgyek pedig Hollandia 11-9-es legyőzését követően a bivalyerős ausztrálokkal ma reggel ikszeltek, így akár még csoportelsők is lehetnek, ami szinte már négy közé jutást jelentene. Mincza-Nébald Ildikó szintén nagyon jól áll eddig, elődöntős a női párbajtőr egyéni küzdelmeiben. Szóval ne sopánkodjunk, ezeket az eredményeket is ki lehet tenni a kirakatba ezen a borzasztóan kiegyenlített olimpián!

Gyurta Dániel

Emellett a nap másik tetőpontját a magyar királyi tévé közvetítései, riporterei jelentették a számomra. Negatív értelemben. Elképesztően zavaró volt, ahogy többen is nyögdécselve beszéltek hozzánk, mintha egy telefonos robothang közölné velünk a kattintható menüpontokat egy cég hivatalos vonalán. Csak úgy hasra ütve sorolom. A nagy Gyulai fia, Miklós a kajak-kenu szlalom egyébként érdekes versenyein, gyakorlatilag majd minden mondatában összemosott szavakat: „a zéremtáblázat", „a zausztrál sportoló", „aaasz lovákok reménysége", stb. Fájt, már ne is haragudjon meg érte senki! Az egykori atléta szakmai felkészültsége egyértelmű volt, ám sajnos ez ma már elég, a prezentálás nem csak nála, másoknál is sokadlagos dolog. Bújod az előtted heverő, kinyomtatott adathalmazt, meg persze fejből is sokat tudsz, de ezen kívül semmi. Hol vannak már azok az imádott újságírói bakik, amiken csak mosolyogtunk annak idején, ám a gazdáját a szívünkbe zártuk, és nem mellékesen élményszámba ment a közvetítésük!

A stúdióban is, ahol hajnalban egy bóbiskoló fazon (fogalmam sincs, mi a neve, de nem iskolából kiengedett ifjoncnak tűnt, mint régebben Hajdú B. vagy Faragó, akik azonban később belemelegedtek a szakmába) ugyancsak Mikrobira emlékeztető stílusban tájékoztatott bennünket, nézőket, hogy mi is történt Kínában aznap.

Aztán a súlyemelők vetélkedése során az egyedüli magyar induló Baranyai János szörnyű képekkel aláfestett, gyakorlata közben őt ért balesetét a helyszíni tudósítónk (ő is névtelen nekem) olyan módon kommentálta, hogy égnek állt a kopaszodó fejem haja. Sportolónk a szakítás során 148 kilóval kísérletezett, és mielőtt guggoló tartásból fel tudott volna állni, a jobb könyöke egészen egyszerűen hátracsuklott, a súly az előrebucskázó fiú nyakára, gerincére esett, ő pedig természetellenes, kifacsarodott karral, segítségért kiáltva zuhant az emelvényre. A kínai szervezők egyből kis mobilfalakat tartó önkéntesekkel takarták el a sportolót, majd a gyors orvosi segítség után hordágyon vitték el a szerencsétlen magyar fiút. Erre a mi riporterünk, halovány tónusban: „Ez szörnyű, de kár érte! Pedig János általában minden gyakorlatát szépen szokta kivitelezni. Szerintem valószínűleg nem fog tovább versenyezni Baranyai János ezen az olimpián.". Szerinted nem? Szerintem sem. Sőt, jó, ha a földön ijesztően remegő végtagokkal, vonagló ember nem szenvedett maradandó, akár a sportpályafutását is veszélyeztető sérülést. Ja, de kár érte! Érted is, komám!

Jobbulást, Baranyainak! Őszintén!

Ám, hogy pozitívumokról is szóljak, Szántó Dávid úszó-, Gulyás László vívó- vagy éppen Deák-Horvát Péter birkózó-közvetítései kompenzálják a többiek gyengeségét.

 

 

 

Hozzászólások:

Hozzászólókakamatyi - 2008-08-14 02:20:48 #1 - válasz erre
14 arany az a 12 egyébként, ha mindent visz Phelps...
HozzászólóFerkó - 2008-08-14 09:16:51 #2 - válasz erre
az m2-n valamelyik úgy közvetítette a focimeccseket, hogy percekig meg sem szólalt.
azt hittem, hogy a tévém romlott el.

Kedves látogató!

Itt szólhatsz hozzá az aktuális cikkhez. A hozzászólásokhoz nem szükséges regisztráció, de nevet és email címet kötelező megadnod. Amennyiben már beléptél lehetőséged van más néven hozzászólást írni, ehhez egyszerűen írd át a megfelelő szövegmezőket!

Ha változtatni szeretnél a szöveg stílusán tekintsd meg a formázási mintákat, melyben a lehetséges változatok vannak felsorolva!

1. Így írd be a szövegmezőbe!
2. És így fog megjelenni a weboldalon.
1. Ez egy [b]félkövér[/b] szöveg.
2. Ez egy félkövér szöveg.
1. Ez egy [i]dőlt[/i] szöveg.
2. Ez egy dőlt szöveg.
1. Ez egy [u]aláhúzott[/u] szöveg.
2. Ez egy aláhúzott szöveg.
1. Ez egy [url=http://www.napielet.hu]hivatkozás[/url].
2. Ez egy hivatkozás.
 
Írja be!
CSS HTML Firefox böngésző letöltése! Opera böngésző letöltése! Netscape Browser letöltése!