( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 85
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002680232{main}( )../index.php:0
20.0007738808require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 91
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002680232{main}( )../index.php:0
20.0007738808require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Assigning the return value of new by reference is deprecated

Filename: database/DB.php

Line Number: 81

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php:85)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 282

Sziszegtek, oszt? - Napi Élet Blogmagazin

A te napod

Buli volt

2010-02-26 06:34:00

Beküldte: posztméh
Kategória: vicc

Buli volt

Sziszegtek, oszt?

Szávay Ágnes és a kínai közönség

2008-08-12 13:30:00
Szerző: Koppányi

Olim 2008 rovat cikkeiHozzászólások száma: 2 Utolsó hozzászóló: kakamatyi Oldal tartalmának nyomtatása

Írja be!
Add meg a címzett valamint a feladó e-mail címét és az e-mail küldő segítségével levelezőprogram nélkül el tudod küldeni ismerősödnek a cikk URL-jét. Az üzenet tárgya a cikk címe, tartalma pedig a cikk URL-je lesz.

Minden nap sok-sok minden történik a pekingi olimpián, ám én most női teniszezőnkre, Szávay Ágnesre koncentrálok. Van miért, de sajnos nem a lehengerlő bemutatkozása révén, hanem mert rögtön az elején „sikerült" kiesnie (igaz, párosban még a félig német, félig magyar Arn Grétával alkothat valamit).

Szávay Ágnes

Kínai ellenfél a kínai versenyen nem éppen áhított dolog, ráadásul Cseng Csie nem is rossz teniszező, sőt, mint utóbb a szakma értékeléséből kiderült, Ági egészen jól játszott önmagához képest, így a veresége nem szégyen, ám az ifjú hölgy néhány meccset követő szava megint csak furcsa nekem.

Szávay Ágnes

Elismerte, hogy most jobb volt a vetélytársa, de megjegyezte azt is, hogy a hazai közönség a „teniszhez nem sokat értve", a találkozó alatt végig sziszegett, pfújolt, hangoskodott, bíztatta a maga kedvencét. Tény, a teniszben nem szokás a játszmák alatt hőbörögni, maximum a menetek között erősödik fel a közönség hangja, de azt meg Ágikának kéne tudomásul vennie, hogy ez nem egy sokszázezer dolláros WTA viadal, nem csak értők ülnek a lelátókon, több, a teniszben bevett szokás eltűnik az olimpia hatása miatt. Olyan, mintha egy skót golfozó Kenyában (na, jó, ez talán túlzás, de valami ilyesmi) lépne fel, és nehezményezné, hogy a helyiek ütemes „hollázásba", valamint törzsi táncba kezdenének.

Szávay Ágnes

Az olimpia az olimpia, és kész. Ráadásul a magyar kislány szavai azt sugallják, hogy nem volt erre a hangulatra felkészülve, zavarta. Megértjük, de miért? Mire számított? Hazai ellenfelét majd szemlesütve, hangtalanul, csak mentális agyhullámokat kibocsátva tolják előre a pekingi fanok? A fenéket! Komolyan mondom, mintha egy naiv fruska (na, és az edzője is elmulasztotta, hogy figyelmeztesse ezek szerint), úgy tesz Ágikánk. Ez nem a tenisz nagy éves eseménye, ez nem valamelyik Slam verseny, ez a sportok kavalkádját felvonultató világméretű eseménysorozat, ahol az ő sportja csupán egyike a másik harmincegynéhánynak. Ha sziszegnek a meccsek közben, hadd sziszegjenek! S ha ez újdonság volt Ágnesnek, hát akkor nem érett arra, hogy igazán nagy teniszező - uram bocsá nagy sportoló - legyen.

Szávay Ágnes

Kikapni ugyanis lehet - főleg, ha önmagát azért valamelyest legyőzi valaki (lásd a legtöbb úszónkat) -, sőt, ilyen emberi megnyilvánulásokon is szabad meglepődni. Csak akkor ezt nem profizmusnak hívják. Na, sebaj, majd New Havenben vagy az időben szintén közeli US Openen biztos jobban fog menni, Ágika! Ott nem sziszegnek a lelátókon - igaz, nem is olimpiának hívják ezeket a versenyeket.
 

Hozzászólások:

Hozzászólóvica - 2008-08-12 14:34:30 #1 - válasz erre
nem értek egyet, szerintem attól egyetlen sportág körülményeinek sem kellene megváltozni, mert éppen olimpia van.
Ági nagyon jól játszott, csak a kínai csaj egy hajszállal jobb volt nála.
Hozzászólókakamatyi - 2008-08-13 02:21:59 #2 - válasz erre
hát, nem baj, ha nem értesz egyet a szöveggel, de szerintem nem is ezzel az egy meccsel van gond, hanem Ágink átalában vett hozzáállásával, illetve magával a teniszezők felfogásával. ők mindig is valami különálló kasztnak képzelték magukat (tudom, van sok teniszező ismerősöm, cimborám). az oké, hogy legyenek egyenlőek a körülmények, de ez a hangzavar még mindig sokkal elviselhetőbb, mint amikor egy dzsúdósunknak vagy bokszolónknak egyértelműen elfújják a meccsét, és utána semmi retorzió nincs. ez ahhoz képest szerintem bagatell. pl. Kolonics Gyuri élete egyik legnagyobb futamát annak idején Sidneyben már-már orkánszerű szélben érte el (egyéni olimpiai bajnok), s nem azzal foglalkozott, hogy ő nem szokott ilyen időben evezni. ez volt, ezt kellett szeretni, nekidurálta magát és sikerült. de számtalan más példát is említhetnék. A másik oldal viszont, hogy Ági nemcsak most, hanem pl. Pesten is a körülményekre hivatkozott (nem erre fogta a vereséget, de megemlítette, hogy az se mindig jó, ha túl sokan szorítanak neki, ott ugyanis ez történt). akkor, ha poénkodni akarnék, azt mondanám, Áginknak az se jó ha nagyon neki, meg az se, ha nagyon elleni szurkolnak. ezek szerint egy laboratóriumban kellene rendezni a meccseit? tudom, sarkítottam, és valóban jól játszott (ez az írasban benne is van), de kicsit feleslegesnek éreztem, hogy még a sziszegést is felhozza. ezért "csak" ifjú tehetség ő egyelőre. ha majd rutinos versenyző lesz, vélhetően ezekre tojni fog magasról. én így látom. s mindemellett természetesen szurkolok neki.

Kedves látogató!

Itt szólhatsz hozzá az aktuális cikkhez. A hozzászólásokhoz nem szükséges regisztráció, de nevet és email címet kötelező megadnod. Amennyiben már beléptél lehetőséged van más néven hozzászólást írni, ehhez egyszerűen írd át a megfelelő szövegmezőket!

Ha változtatni szeretnél a szöveg stílusán tekintsd meg a formázási mintákat, melyben a lehetséges változatok vannak felsorolva!

1. Így írd be a szövegmezőbe!
2. És így fog megjelenni a weboldalon.
1. Ez egy [b]félkövér[/b] szöveg.
2. Ez egy félkövér szöveg.
1. Ez egy [i]dőlt[/i] szöveg.
2. Ez egy dőlt szöveg.
1. Ez egy [u]aláhúzott[/u] szöveg.
2. Ez egy aláhúzott szöveg.
1. Ez egy [url=http://www.napielet.hu]hivatkozás[/url].
2. Ez egy hivatkozás.
 
Írja be!
CSS HTML Firefox böngésző letöltése! Opera böngésző letöltése! Netscape Browser letöltése!