( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 85
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002680392{main}( )../index.php:0
20.0007738968require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 91
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002680392{main}( )../index.php:0
20.0007738968require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Assigning the return value of new by reference is deprecated

Filename: database/DB.php

Line Number: 81

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php:85)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 282

Érmünk, pontunk már van - Napi Élet Blogmagazin

A te napod

Buli volt

2010-02-26 06:34:00

Beküldte: posztméh
Kategória: vicc

Buli volt

Érmünk, pontunk már van

Indiának aranya is

2008-08-11 13:00:00
Szerző: Koppányi

Olim 2008 rovat cikkeiHozzászólások száma: 1 Utolsó hozzászóló: havas Oldal tartalmának nyomtatása

Írja be!
Add meg a címzett valamint a feladó e-mail címét és az e-mail küldő segítségével levelezőprogram nélkül el tudod küldeni ismerősödnek a cikk URL-jét. Az üzenet tárgya a cikk címe, tartalma pedig a cikk URL-je lesz.

Az olimpia nekünk magyaroknak a legutolsó szakaszában szokott remekül sikerülni, lévén a vízilabdázók vetélkedése és a kajak-kenu versenyek általában a záró napokon tetőznek, és ekkor ugyebár sok mindenre számíthatunk.

Cseh Laci

Ám Cseh Laci révén egy ezüsttel már most beljebb vagyunk, Boczkó Gábor párbajtőröző csak egy paraszthajszállal maradt le a dobogóról (a negyedik hely is szép azért), valamint Kis Gergő, az ajkai vegyesúszó Cseh és másik négy versenyző mögött hatodikként csapott célba, vagyis pontszerző lett. Ugyanakkor a feketelevesből is kijutott a mieinknek, mivel Ungvári Miklós aranyesélyes cselgáncsozótól (miután neves ellenfélen jutott túl simán) nevetséges módon vették el a meccset orosz ellenfelével szemben, majd miután a ruszki a következő körben megfeneklett, a szabályok értelmében a vigasz ágon sem vihette magával a magyar sportolót. India ellenben biztos, hogy már most boldog: nyári olimpián az első egyéni elsőségét szerezte Abhinav Bindra légpuskás révén - jobb későn, mint soha.

Abhinav Bindra

Cseh Laciról tudtuk, hogy reálisan csak akkor lehet aranyérmes, ha Michael Phelps vízbe fullad (már bocs) vagy görcsöt kap a lába, esetleg egy cápa úszik vele szemben a vízben, és visszafordulásra kényszeríti. A nyolc diadalra készülő amerikai (ki tudja mitől) olyan a medencében, mint egykoron volt Nagy Sándor Kis-Ázsiában: legyőzhetetlen. Legalábbis annak tűnik egyelőre. Viszont a mi két 400-as vegyesúszónk (Kis Gergő volt a másik) olyat produkált, ami miatt méltán lehetünk rájuk büszkék. Laci ennél többet vélhetően nem tud jelen pillanatban (Európa-rekord), Gergő pedig a fináléba a legendás Darnyi Tamás idejénél jobbat úszva jutott (ötödik legjobb idővel). A végső csatában Cseh az egyébként nála szintén jobb egyéni csúccsal rendelkező amerikai Lochtet hajrázta le gyorson - nem mindennapi tett, Lochte a honfitársára fente a fogát, erre fel még ezüstig sem jutott -, és a Nagy Michael sarkában siklott be a második helyre, Kis pedig két embert megelőzött és a hatodik pozícióba kapaszkodott fel. Bravó! A többi úszónk is többségében egyéni legjobbját megjavítva vagy annak közelében teljesített az előfutamokban, tehát önmagukat tudták legyőzni, ami az én szememben diadalnak számít - más kérdés, hogy összességében ezekért a tettekért nem osztottak érmeket nekik.

Kis Gergő

A párbajtőrben Boczkó gyönyörűen menetelt, mígnem a négy között az elődöntőben, majd a bronz-meccsen is kikapott - na, de hogy!? A végső tust Abajo a hosszabbításban vitte be neki, úgy, hogy kedvezményezett volt a srác, vagyis a magyarnak kellett támadni, mert ha marad a döntetlen, az ellenfél örülhet. Nem sikerült, sőt, ő kapott egy találatot, de azért a taps járt Gábornak.

Boczkó GáborUngvári Mikinek szintén, ám őt orosz vetélytársa ellen a mérkőzésen háromszor is véleményes módon sújtotta a tunéziai dirigens, az utolsó után pedig nem volt visszaút. Ungvári dühöngött (mi is), majd később véget is ért számára az olimpia, miután a vigaszágra sem kerülhetett be őt legyűrő ellenfele későbbi veresége miatt. Felesleges szakmázás nélkül (ezt hagyjuk azokra, akik értik a csíziót) elmondhatjuk, hogy a Miklós ellen befújt utolsó, mindent eldöntő hiba annyira képtelenség volt, amennyire az lett volna, ha például a női vízilabda csapatunk szárazföldön játssza le a maga meccsét, valami faramuci szabálymódosításnak köszönhetően. Egy gyakori fogást minősített a bíró sporttárs (vagy inkább orosz-társ) szabályellenesnek. Azért nagyon keserű az a bizonyos pirula, mert négy év munkája ilyen kóklereken is múlik. Pedig a mi fiunk olyan tudással és formában érkezett Kínába, valamint eddig is úgy dzsúdózott, hogy már kezdhettük dörzsölni a kezünket. 

Ungvári Miklós

 Visszatérve a vívásra, az sem kedves hír, hogy női tőrözőink közül már mindenki elszállt az egyéni versenyek során. Káté Gyula öklöző pedig szintén maga alatt produkált, miután az elején egy általa korábban mindig felülmúlt ír bunyóstól kapott ki - igaz, itt sem értettem minden ítéletet, de ez már csak így megy ezek szerint. Egy szó mint száz, az olimpia a mámor és a búslakodás egyvelege, az sem újdonság annak, aki figyelemmel követi.

Jó példa minderre a női kézilabdázók vesszőfutása. Első meccsükön a magyar lányok az előzményekhez képest (felkészülési találkozón kaptak ki Kínától és Kazahsztántól...) nagy diadalt arattak Svédország legjobbjaival szemben, majd ezután éppen hogy ikszre mentették a következő fellépésüket Brazíliával szemben. A dél-amerikai ország válogatottja semmiképp sem svéd szintet képvisel, sőt, a derbi előtt az olykor nagy tudású magyar szaksajtó kijelentette, hogy kötelező a győzelem, ám azért nem árt tudni, hogy már odaát is vannak jó kis kézilabdacsapatok. A brazilok meg éppenséggel nemcsak lábbal, hanem kézzel is egyre jobban bánnak a lasztival. Fognak ők még más orra alá is borsot törni a nagy európai nemzetek közül - legalábbis mostantól ezt reméljük.
 

Hozzászólások:

Hozzászólóhavas - 2008-08-11 21:25:29 #1 - válasz erre
lehet, hogy tényleg a végén csattan az ostor, de szerintem ez összességében szomorú olimpia lesz nekünk.

Kedves látogató!

Itt szólhatsz hozzá az aktuális cikkhez. A hozzászólásokhoz nem szükséges regisztráció, de nevet és email címet kötelező megadnod. Amennyiben már beléptél lehetőséged van más néven hozzászólást írni, ehhez egyszerűen írd át a megfelelő szövegmezőket!

Ha változtatni szeretnél a szöveg stílusán tekintsd meg a formázási mintákat, melyben a lehetséges változatok vannak felsorolva!

1. Így írd be a szövegmezőbe!
2. És így fog megjelenni a weboldalon.
1. Ez egy [b]félkövér[/b] szöveg.
2. Ez egy félkövér szöveg.
1. Ez egy [i]dőlt[/i] szöveg.
2. Ez egy dőlt szöveg.
1. Ez egy [u]aláhúzott[/u] szöveg.
2. Ez egy aláhúzott szöveg.
1. Ez egy [url=http://www.napielet.hu]hivatkozás[/url].
2. Ez egy hivatkozás.
 
Írja be!
CSS HTML Firefox böngésző letöltése! Opera böngésző letöltése! Netscape Browser letöltése!