( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 85
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002680392{main}( )../index.php:0
20.0008738968require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 91
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002680392{main}( )../index.php:0
20.0008738968require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Assigning the return value of new by reference is deprecated

Filename: database/DB.php

Line Number: 81

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php:85)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 282

Várjuk a magyar érmeket… - Napi Élet Blogmagazin

A te napod

Buli volt

2010-02-26 06:34:00

Beküldte: posztméh
Kategória: vicc

Buli volt

Várjuk a magyar érmeket…

…de félve tesszük

2008-08-09 09:00:00
Szerző: Koppányi

Olim 2008 rovat cikkeiHozzászólások száma: 0 Utolsó hozzászóló: nincs hozzászólás Oldal tartalmának nyomtatása

Írja be!
Add meg a címzett valamint a feladó e-mail címét és az e-mail küldő segítségével levelezőprogram nélkül el tudod küldeni ismerősödnek a cikk URL-jét. Az üzenet tárgya a cikk címe, tartalma pedig a cikk URL-je lesz.

Itt van a huszonkilencedik! Nyári olimpiából az újkorban majd csak 2012-ben (London) rendezik a kerek harmincadikat, ám ez a pekingi sok minden miatt került az érdeklődés középpontjába. Szóval emlékezetesnek ígérkezik, az tuti!

Olimpia Peking 2008A sportszakma kíváncsi arra, mennyi doppingeset lesz, hány világcsúcs dől meg, kik lesznek, akik egyéb rekordokat állítanak fel, hogy Kína letaszítja-e az összesített éremtáblázat éléről a hosszú évtizedek óta azt kibérelő amerikaiakat vagy oroszokat (szovjeteket, FÁK-sportolókat). Aztán - csak úgy beletúrva nagyjából a zavarosba - sokakat hoz lázba, hogy a férfi kosárlabdában kiköszörüli-e a csorbát az USA újfent nagyon erős gárdája (úgy hat éve teper lefelé a szekerük a lejtőn). Aztán figyelmet érdemel az is, hogy az úszó Phelps, aki Mark Spitzet utánzó bajusszal borzolja a kedélyeket, valóban felülmúlja-e (vagy legalább megismétli) a nagy előd produkcióját - 7 aranyérem/olimpia.

Mi magyarok azt lessük (sőt, olykor csámcsogunk rajta), hogy a kajak-kenusok vajon plusz erőt merítve Kolonics György halálából szétlapátolják a mezőnyt, vagy éppen visszaveti őket a szörnyű tragédia. Vagy ha már Phelps szóba került, mi Cseh Lászlót próbáljuk odaképzelni a 400 méteres vegyes-úszás fináléjában az amerikai és a többiek elé, hátha bejön. A kézilabdás csajok (le)szereplése is sláger téma nálunk: olimpiai címben már szinte senki sem reménykedik, de ha összekapják magukat, érem még lehet belőle - mint ahogy, ha a legutóbbi edzőmeccseken tapasztaltakat láthatjuk tőlük, akkor, pedig a csoportból való kiesés is benne van a pakliban.

Olimpia Peking 2008

A vízilabdázóknál férfi szinten eddig Szerbia-Montenegrótól tarthattunk leginkább, most meg már több csapat is kemény vetélytársnak bizonyulhat. Persze nem lennénk magyarok, ha a régen látott módon kiegyenlített élmezőny ellenére ne a mieinktől várnánk az egyik biztos magyar aranyat ezen az olimpián (is). A lányok kisebb terhet viselnek, ám vélhetően csalódnánk, ha a négybe nem kerülnének be - ott meg már bármi megtörténhet.

Olimpia Peking 2008

A megint erős vívóinkról, a potenciális érmeseket felvonultató cselgáncsozóinkról vagy birkózóinkról, öklözőinkről, öttusázóinkról nem is beszéltem. Meg az olykor aranyos, máskor színtelen Szávay Ágikáról, aki párosban még akár szerezhet is valami kellemes meglepetést - már ha éppen nem az elmúlt hónapok játékát hozza, mert akkor úgy jár, mint nemrég a Rómain (Budapesten van amúgy), ahol a bő kétezer hazai drukker kidülledő szeme előtt égett nagyot az első körben egy százvalahány hellyel hátrébb sorolttal szemben.

Olimpia Peking 2008

És még sokan mások a magyarok közül, vagyis atléták, evezősök, műugrók, egy szem súlyemelő (ez azért gáz), bringások, pinyósok, sportlövők, tornászok, triatlonozók és vitorlázók is ott lesznek a látókörünkben, naná, hogy ott lesznek. Százhatvanöten.

A sportot félretéve kikerülhetetlen téma, hogy Pekingben akkora a szmog, hogy sok mindenre lehet jó ez a légkör, csak sportra nem. No, meg másfajta, politikai légkörről is beszélni kell sajnos, elég, ha csak a láng világkörüli útja során többször is beköszönő kínai-tibeti konfliktusra gondolunk. Kíváncsi leszek rá, hogy a NOB feje az olimpia végén kimondja-e a bevett szöveget („Ez volt minden idők legjobb olimpiája"), ez ugyanis szokás. Igaz, Atlantában (1996) már megtörtént az a skandalum, hogy a robbantgatások és a gyatra amerikai szervezés (inkább szervezetlenség) miatt ez a duma elmaradt, mintegy jelezve, hogy na, azért mindenre nem mondjuk azt, hogy hú, de frankó.

Olimpia Peking 2008

A lényeg: Peking beköszönt, a láng ég, a magyarok is jól vannak (vélhetően Fazekas Róbert diszkoszvető is, akitől négy éve az elégtelen doppingtesztje miatt elvették az aranyat, ám most nem kevés visszatetszést keltve újra a magyar csapat tagja).

Várjuk a jó eredményeket, ám egyesek szerint ez megint a dopping olimpiája lesz, mások amiatt aggódnak, hogy a mieink közül kevesen fogják hozni magukat. Ezért félünk is egy kicsit. Szerintem viszont nem kell. Párszor egészen biztosan eljátsszák a magyar Himnuszt majd Kínában is, meg persze akik ide kijutottak, már egyébként is remek sportembernek mondhatók.
 

Hozzászólások:

Kedves látogató!

Itt szólhatsz hozzá az aktuális cikkhez. A hozzászólásokhoz nem szükséges regisztráció, de nevet és email címet kötelező megadnod. Amennyiben már beléptél lehetőséged van más néven hozzászólást írni, ehhez egyszerűen írd át a megfelelő szövegmezőket!

Ha változtatni szeretnél a szöveg stílusán tekintsd meg a formázási mintákat, melyben a lehetséges változatok vannak felsorolva!

1. Így írd be a szövegmezőbe!
2. És így fog megjelenni a weboldalon.
1. Ez egy [b]félkövér[/b] szöveg.
2. Ez egy félkövér szöveg.
1. Ez egy [i]dőlt[/i] szöveg.
2. Ez egy dőlt szöveg.
1. Ez egy [u]aláhúzott[/u] szöveg.
2. Ez egy aláhúzott szöveg.
1. Ez egy [url=http://www.napielet.hu]hivatkozás[/url].
2. Ez egy hivatkozás.
 
Írja be!
CSS HTML Firefox böngésző letöltése! Opera böngésző letöltése! Netscape Browser letöltése!