( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 85
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0001679136{main}( )../index.php:0
20.0006737712require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 91
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0001679136{main}( )../index.php:0
20.0006737712require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Assigning the return value of new by reference is deprecated

Filename: database/DB.php

Line Number: 81

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php:85)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 282

Ötöt látok. Sokat ittam? - Napi Élet Blogmagazin

A te napod

Buli volt

2010-02-26 06:34:00

Beküldte: posztméh
Kategória: vicc

Buli volt

Ötöt látok. Sokat ittam?

Még 190 nap

2008-01-30 17:56:00
Szerző: dixipix

Olim 2008 rovat cikkeiHozzászólások száma: 0 Utolsó hozzászóló: nincs hozzászólás Oldal tartalmának nyomtatása

Írja be!
Add meg a címzett valamint a feladó e-mail címét és az e-mail küldő segítségével levelezőprogram nélkül el tudod küldeni ismerősödnek a cikk URL-jét. Az üzenet tárgya a cikk címe, tartalma pedig a cikk URL-je lesz.

Ezt is a németek találták ki, a fene se gondolta volna. Először az 1972-es olimpiának volt kabalafigurája: Waldi, a tacskó. Ki emlékszik rá? Senki.

Waldi

MisaA legemlékezetesebb Misa mackó az 1980 moszkvai csonka játékokból. Hivatalos nevén Mihail Potapics Toptig, akit egy Viktor Csizikov nevű grafikus kreált. Valamelyik fiókom mélyén nekem is van egy Misa-jelvényem, kaptam ajándékba, ezért nem dobtam ki, de nagyon utáltam, nyilván a Szovjetunió miatt. Szovjetunió azonban már nincs, Misa meg egyre jobban tetszik. Ő volt az utolsó emberi állat az olimpiai idétlenkedésben.

Aztán jött 1988, téli olimpia, Calgary. Itt volt először két kabalafigura az emancipáció jegyében: Hidy és Howdy, a két jegesmedve. Nagyszerű! Ketten voltak Athénban is. Elfeledtük őket okkal. Még előtte, 2002-ben Salt Lake City már három állattal szelídített bennünket, valami indián legendából kaparták elő a medvét, a prérifarkast és a nyulat. Az olimpiai kabalaizék azonban úgy szaporodnak, mint a nyulak. Kicsit nem figyelünk oda, és tele a ketrec.

A pekingi legleg olimpia már 5 (azaz öt) kabalafigurával támad ránk. Név és faj szerint: Beibei a hal, Jingjing a panda, Huanhuan az olimpiai láng, Yingying a tibeti antilop és Nini a fecske. (Aki többet akar tudni róluk, olvassa el ezt.)

Hogy az agya ki nem száradt annak, aki ezt kitalálta, mert van ám hozzá szófejtés, legendárium, kínai bűvészkedés, fityfene. De mi tudjuk, hogy az egész csak biznisz, jó nagy kínai biznisz. Mert itt nem egy kabalaizét illik majd vásárolni, hanem ötöt, és ha alkudozunk akár, akkor is öt kabalafigura legalább háromszor annyiba kerül, mint egy.

(Csak halkan vetem fel: nem lehetne inkább Obelix?)

pekingi kabalák

(Megint felénekelné magát) 

 

 

Hozzászólások:

Kedves látogató!

Itt szólhatsz hozzá az aktuális cikkhez. A hozzászólásokhoz nem szükséges regisztráció, de nevet és email címet kötelező megadnod. Amennyiben már beléptél lehetőséged van más néven hozzászólást írni, ehhez egyszerűen írd át a megfelelő szövegmezőket!

Ha változtatni szeretnél a szöveg stílusán tekintsd meg a formázási mintákat, melyben a lehetséges változatok vannak felsorolva!

1. Így írd be a szövegmezőbe!
2. És így fog megjelenni a weboldalon.
1. Ez egy [b]félkövér[/b] szöveg.
2. Ez egy félkövér szöveg.
1. Ez egy [i]dőlt[/i] szöveg.
2. Ez egy dőlt szöveg.
1. Ez egy [u]aláhúzott[/u] szöveg.
2. Ez egy aláhúzott szöveg.
1. Ez egy [url=http://www.napielet.hu]hivatkozás[/url].
2. Ez egy hivatkozás.
 
Írja be!
CSS HTML Firefox böngésző letöltése! Opera böngésző letöltése! Netscape Browser letöltése!