( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 85
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0003680232{main}( )../index.php:0
20.0010738808require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 91
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0003680232{main}( )../index.php:0
20.0010738808require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Assigning the return value of new by reference is deprecated

Filename: database/DB.php

Line Number: 81

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php:85)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 282

A Hamvas barakk - Napi Élet Blogmagazin

A te napod

Buli volt

2010-02-26 06:34:00

Beküldte: posztméh
Kategória: vicc

Buli volt

A Hamvas barakk

2010-01-09 10:00:00
Szerző: Ficsku Pál

Napi ezer rovat cikkeiHozzászólások száma: 0 Utolsó hozzászóló: nincs hozzászólás Oldal tartalmának nyomtatása

Írja be!
Add meg a címzett valamint a feladó e-mail címét és az e-mail küldő segítségével levelezőprogram nélkül el tudod küldeni ismerősödnek a cikk URL-jét. Az üzenet tárgya a cikk címe, tartalma pedig a cikk URL-je lesz.

Anyai nagyapám, Nagy Sándor, Sanyipapa a Homok utcában lakott Debrecenben. Mikor már emlékeztem rá, annyit láttam csak, hogy állandóan olvas. Mikor már értelmem is volt, elmesélte, hogy végigjárta, nem hobbiból, az ország összes nagy építkezését. Sztálinvárost, Ózdot, Tiszapalkonyát. Mint segédmunkás, munkás, raktáros. És mit csináltál, amikor nem dolgoztál, kérdeztem gyerekfejjel. Olvastam, mondta, nagyanyád nem volt ott. Szexben még nem voltam jó, ezért nem tudtam, hogy mit jelent, ha nincs ott nagyanyám, Sanyimama, akit olvasni nem igazán láttam, csak keresztrejtvényt fejteni, meg totózni, a kedvenc csapata nem a Loki volt, hanem egy olasz cigánycsapat, a Roma. De, hogy a nagyapám olvasott, az tetszett. Egyszer mesélte, hogy volt ott egy raktáros, aki még tőle is többet olvasott, latinul is, meg valami ónyelveken. Később, amikor már én is a Homok utcában laktam, kezdtem sejteni, hogy az a raktáros Hamvas Béla lehetett. Ott laktam Sanyipapával, Sanyimamával, nagyapám húgával, Nénikével, egy matracon aludtam, ami a falnak támasztva állt, s ha véletlenül a Kossuth klubból hazamentem, a matrac eldőlt, én meg rá. Nagyapám egy Nyíl utcai kis könyvtárba járt hetente háromszor, két napig tartott ki egy regény nála. Úgy laktunk négyen, mint egy barakkban. Egy hokedli volt az íróasztalom, de megvolt minden, nagyanyószendvics, bodai rettenetes, nyugalom.

Napi ezer - Hamvas barakk

Nem biztos, hogy az a raktáros Hamvas Béla volt, mindegy. De most Pécsett rekonstruálták a Hamvas barakkot. A pécsi egyetemen indítottak művészetszakos hallgatóknak egy hamvas kurzust. Készült két zenei opus, festmények, írások... A Pécsi Művészetek és Irodalom Házában meg megépítették a rekonstruált Hamvas barakkot.

Napi ezer - Hamvas barakk

Két barakkban lakott Tiszapalkonyán Hamvas, volt egy, ami munkásszállásként szolgált, és volt a munkabarakkja. Többnyire ott maradt munka után is. Volt egy kis ládikója, abban tartotta a szent könyveit és az írásait. Félreértéseket elkerülve, Hamvasnak Tiszapalkonya volt maga a szabadság, Budapesten, később Szentendrén ellehetetlenítették, a barakkban, és a barakk előtt folyó Tisza partján meg szabadon alkothatott.

Napi ezer - Hamvas barakk

Itt vagyok ebben a lehetetlen helyzetben, és megtalálom a Hamvas barakkot. Azt csinálok, amit akarok. Lefekszem az ágyra (nem az ő ágya, nem is az enyém, a pécsi börtönből kérték kölcsön), megérintem az üres ládáját. És akkor azon kezdek el gondolkodni, mit keres Pécsett Palkonya, ötszáz kilométerre vannak egymástól, a Modemtől meg harmincra.

Ficsku Pál

Itt olvasható a legutóbbi ezer.

 

Hozzászólások:

Kedves látogató!

Itt szólhatsz hozzá az aktuális cikkhez. A hozzászólásokhoz nem szükséges regisztráció, de nevet és email címet kötelező megadnod. Amennyiben már beléptél lehetőséged van más néven hozzászólást írni, ehhez egyszerűen írd át a megfelelő szövegmezőket!

Ha változtatni szeretnél a szöveg stílusán tekintsd meg a formázási mintákat, melyben a lehetséges változatok vannak felsorolva!

1. Így írd be a szövegmezőbe!
2. És így fog megjelenni a weboldalon.
1. Ez egy [b]félkövér[/b] szöveg.
2. Ez egy félkövér szöveg.
1. Ez egy [i]dőlt[/i] szöveg.
2. Ez egy dőlt szöveg.
1. Ez egy [u]aláhúzott[/u] szöveg.
2. Ez egy aláhúzott szöveg.
1. Ez egy [url=http://www.napielet.hu]hivatkozás[/url].
2. Ez egy hivatkozás.
 
Írja be!
CSS HTML Firefox böngésző letöltése! Opera böngésző letöltése! Netscape Browser letöltése!