( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 85
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002680552{main}( )../index.php:0
20.0007739128require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 91
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002680552{main}( )../index.php:0
20.0007739128require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Assigning the return value of new by reference is deprecated

Filename: database/DB.php

Line Number: 81

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php:85)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 282

Szerelmem a szerencsi csokoládé - Napi Élet Blogmagazin

A te napod

Buli volt

2010-02-26 06:34:00

Beküldte: posztméh
Kategória: vicc

Buli volt

Szerelmem a szerencsi csokoládé

2009-12-28 06:50:00
Szerző: Ficsku Pál

Napi ezer rovat cikkeiHozzászólások száma: 3 Utolsó hozzászóló: Cleer Solutions Oldal tartalmának nyomtatása

Írja be!
Add meg a címzett valamint a feladó e-mail címét és az e-mail küldő segítségével levelezőprogram nélkül el tudod küldeni ismerősödnek a cikk URL-jét. Az üzenet tárgya a cikk címe, tartalma pedig a cikk URL-je lesz.

Mostanában a csokoládéval baj van. Nem az a baj, hogy nincs, hanem hogy szinte hömpölyög utánam. Az utóbbi években, mintha egy nagy csokoládéfolyam hömpölyögne utánam. Kezdjük konkrétan a Csokoládéval. Három éve jelent meg a Gyerekgyár című könyvem. Kaptam a kiadótól kétszáz példányt, ami úgy ahogy volt, néhány hét alatt, különböző bemutatókon, felolvasóesteken elfogyott. Vettem, nem kaptam!, még ötszázat. Volt belőle bőven. Meghívtak egy felvidéki felolvasókörútra, ami félig jótékonysági volt, könyvtáraknak, iskoláknak vittünk könyveket. Azért be kell vallanom, ezek az estek gazdaságiak is, fellépti díjjal, könyvárusítással együtt akár száz rongyot is lehet keresni. Mondjuk ott, ahol szeretik a magyar szavakat. Felvidék, Erdély, Vajdaság, Brüsszel. Szóval bepakoltam a Gyerekgyárat. Barna papírba becsomagolva húszas kiszerelésben. Királyhelmecen, csodálatos kis magyar-cigány város, vagy százan vannak a közösségi házban. Este nyolckor, nyolc évestől nyolcvanig. A végén könyvárulás, dedikálás. Bontom ki a könyvescsomagot, csokoládé van benne. Nézem, és zavarban vagyok. Az én szép szürke Gyerekgyáram helyett Joan Harris Csokoládé című könyve van benne. Azt is a kiadóm adta ki, összecserélték, Gyerekgyár helyett Csokoládé. Bontom a következő csomagot: Csokoládé. Még egyet: Csokoládé. Esküszöm, csokinak még nem örültek annyian, annyira. Eladtam az összes példányt. Maradt még belőle otthon elég, három éve mindenkinek, mindenkor Csokoládét ajándékozok.

Napi ezer - csokoládé

A Pottyantóval szemben volt egy üres üzlethelyiség. Nyaramat nagyrészt Emmyben töltöttem, messze Pesttől. Szeptemberben költözök haza, látom, hogy retusálják az üzletet. Néhány éve, amikor még volt egy kis pénzem, ki akartam venni, amolyan könyves-kávézót akartam nyitni. Öt egyetem a környéken, Magyar Rádió, Nemzeti Múzeum, ideális hely lett volna. Megyek be a Pottyantóba, kérdezem Icát, a pultost, hogy mi nyílik itt. Csokoládébolt, mondja. Legalább nagyobb lesz a forgalmunk. Nem értem, Turkálós Laci se érti, se Behemót, se Juditka, senki törzsvendég. Ica összehúzza a szemét, kuncog egy kicsit, és azt mondja: édesre inni kell egy kis szárazat. Ide fognak jönni. Néhány hét múlva megnyílt a csokibolt. Ez szadizmus, mondtam az egyik eladónak, amikor először beléptem. Az ezeregyszáz éjszaka meséi. Állítólag ezeregyszáz féle édesség volt bent. De megnyugtattak, tavasszal jön még hatszáz új fajta.

Napi ezer - csokoládé

Most Karácsonyra elajándékoztam az utolsó Csokoládét is, a gyerekeknek vettem a fára a csokiboltban szaloncukrot, azt hittem, hogy vége van ennek a csoki-ügynek. Amikor rám szakadt a művész-csoki. A Miskolci Galériában voltam a téli tárlat megnyitóján, amikor megláttam a falon a képet. Szerelmem a szerencsi csokoládé. Pataki János műve, ő tanított meg a hetvenes évek elején rajzolni Leninvárosban. Öntörvényű ember, mint ahogy a festmény (műtárgy) is az. A szerencsi csoki ugyanis az én gyerekkori szerelmem is. Szerencsen gyártották a „várcsokikat". Többek között a gyulai várét is, s mivel az eredeti nevem Gyulai, egész gyerekkorom a szerencsi csoki bűvöletében telt el. Szerencsen bezárták a cukorgyárat, a csokigyárat megvette a Nestle, várcsokit vagy húsz éve nem láttam. Néztem elbűvölten a képet, a várcsokikra gondoltam. Ez a kép is szadizmus. Nekem.

Napi ezer - csokoládé

p.s.: Visszatérve Pécsre, az egyik kis trafikban találtam várcsokit. Sportért mentem be, várcsokit kaptam. Újra gyártják. Ez volt a karácsonyi ajándékom.

Ficsku Pál

Itt olvasható a legutóbbi ezer.

 

Hozzászólások:

HozzászólóKornél - http://kephatas.blog.hu/ - 2009-12-29 17:07:51 #1 - válasz erre
Nemrég Debrecenben is láttam egyszer Várcsokit a Széchenyi utcai Gustában, de mikor legközelebb mentem már nem volt.
HozzászólóFranta - 2009-12-30 10:41:28 #2 - válasz erre
Előzmény megtekintése!

Előzmény:

„Nemrég Debrecenben is láttam egyszer Várcsokit a Széchenyi utcai Gustában, de mikor legközelebb mentem már nem volt.” Kornél - 2009-12-29 17:07:51 #1
Én meg tegnap többfélét a Vámház körúti Mannában (ott a sarkon, Pali, tőled nincs messze.)
HozzászólóCleer Solutions - 2010-03-21 12:37:51 #3 - válasz erre
A Szerencsi Bonbon Kft. által gyártott összes termék 30 év után újra kapható Budapesten.


Cím:

IX. kerület Budapest, Thaly Kálmán utca 58.

(A Klinikák metrómegállótól fél percre)


Szeretettel várjuk!

Kedves látogató!

Itt szólhatsz hozzá az aktuális cikkhez. A hozzászólásokhoz nem szükséges regisztráció, de nevet és email címet kötelező megadnod. Amennyiben már beléptél lehetőséged van más néven hozzászólást írni, ehhez egyszerűen írd át a megfelelő szövegmezőket!

Ha változtatni szeretnél a szöveg stílusán tekintsd meg a formázási mintákat, melyben a lehetséges változatok vannak felsorolva!

1. Így írd be a szövegmezőbe!
2. És így fog megjelenni a weboldalon.
1. Ez egy [b]félkövér[/b] szöveg.
2. Ez egy félkövér szöveg.
1. Ez egy [i]dőlt[/i] szöveg.
2. Ez egy dőlt szöveg.
1. Ez egy [u]aláhúzott[/u] szöveg.
2. Ez egy aláhúzott szöveg.
1. Ez egy [url=http://www.napielet.hu]hivatkozás[/url].
2. Ez egy hivatkozás.
 
Írja be!
CSS HTML Firefox böngésző letöltése! Opera böngésző letöltése! Netscape Browser letöltése!