( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 85
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0003680392{main}( )../index.php:0
20.0008738968require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 91
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0003680392{main}( )../index.php:0
20.0008738968require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Assigning the return value of new by reference is deprecated

Filename: database/DB.php

Line Number: 81

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php:85)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 282

Karácsonyi kisgyilkosok - Napi Élet Blogmagazin

A te napod

Buli volt

2010-02-26 06:34:00

Beküldte: posztméh
Kategória: vicc

Buli volt

Karácsonyi kisgyilkosok

Pécsi szál VIII.

2009-12-20 13:30:00
Szerző: Ficsku Pál

Napi ezer rovat cikkeiHozzászólások száma: 0 Utolsó hozzászóló: nincs hozzászólás Oldal tartalmának nyomtatása

Írja be!
Add meg a címzett valamint a feladó e-mail címét és az e-mail küldő segítségével levelezőprogram nélkül el tudod küldeni ismerősödnek a cikk URL-jét. Az üzenet tárgya a cikk címe, tartalma pedig a cikk URL-je lesz.
A Karácsony előtti utolsó szombat van. Munkanap. Nekem többnyire minden nap munkanap, de ha kinézek az ablakomon, megértem a rokkant uránbányászokat, akik kisnyugdíjaznak az Uránvárosban, hogy mennyire örülhettek akkor, amikor a kommunista szombatból szabadnap lett, vasárnapból meg munkaszüneti. Magyarországon a társadalom nagy részének minden nap vasárnap, munkaszüneti. Szóval állok az erkélyemen, misére hív a reggeli harangszó. Utoljára a gyerekeim születése előtt voltam vallási célból templomban. A kislányomnak állítólag tüdőgyulladása van, nem lehetek vele, nem is láthatom, gondolom ennyi elég annak a megmagyarázására, miért mentem el a pécsi székesegyházba. Reggel háromnegyed nyolc, özönlenek a gimnazisták a templomba, aki még nem ment be, a téren várakozik. Esküszöm, olyan, mint egy sci-fi. Mindenki a templomba megy. Aztán megtudom, hogy ez az első óra. Kicsit olyan abigélos, csak itt együtt mennek fiúk és lányok, néha smárva. Vagy háromszáz gyerek. Ismerősöm az orgonista, felsétálok a lépcsőn a karzatra, szívmelengető a látvány. Az utolsó freskókat restaurálják éppen, égnek a fények, ha az ember nem vallásos, akkor is „áldott állapotba" kerül.

Napi ezer - Pécs

És akkor elkezdődik a mise. Az átlagéletkor, pappal vonóval együtt tizenhét év. Egy, a katolikus vallás szerint nők által érintetlen pap misél. Ezt mondja: „aki magtalan, és nem szül gyereket, az gyilkos". Így, kijelenő módban. Mellettem egy másodikos féle nagyon szép lány ül. Kicsit beleremeg. Gondolom, nem a demográfiai mutatókra gondol.

Napi ezer - Pécs

A kislányomra gondolok, aki nem lenne a tudomány nélkül. És talán a vallás nélkül se. Mert lombikbébi. Aztán feláll mindenki, énekeljük: „Uram, irgalmazz...".

Uram! Irgalmazz...

Ficsku Pál

Itt olvasható a legutóbbi pécsi szál.
 

Hozzászólások:

Kedves látogató!

Itt szólhatsz hozzá az aktuális cikkhez. A hozzászólásokhoz nem szükséges regisztráció, de nevet és email címet kötelező megadnod. Amennyiben már beléptél lehetőséged van más néven hozzászólást írni, ehhez egyszerűen írd át a megfelelő szövegmezőket!

Ha változtatni szeretnél a szöveg stílusán tekintsd meg a formázási mintákat, melyben a lehetséges változatok vannak felsorolva!

1. Így írd be a szövegmezőbe!
2. És így fog megjelenni a weboldalon.
1. Ez egy [b]félkövér[/b] szöveg.
2. Ez egy félkövér szöveg.
1. Ez egy [i]dőlt[/i] szöveg.
2. Ez egy dőlt szöveg.
1. Ez egy [u]aláhúzott[/u] szöveg.
2. Ez egy aláhúzott szöveg.
1. Ez egy [url=http://www.napielet.hu]hivatkozás[/url].
2. Ez egy hivatkozás.
 
Írja be!
CSS HTML Firefox böngésző letöltése! Opera böngésző letöltése! Netscape Browser letöltése!