( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 85
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002680160{main}( )../index.php:0
20.0007738736require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 91
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002680160{main}( )../index.php:0
20.0007738736require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Assigning the return value of new by reference is deprecated

Filename: database/DB.php

Line Number: 81

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php:85)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 282

A bundapapucs - Napi Élet Blogmagazin

A te napod

Buli volt

2010-02-26 06:34:00

Beküldte: posztméh
Kategória: vicc

Buli volt

A bundapapucs

2009-12-12 16:30:00
Szerző: Ficsku Pál

Napi ezer rovat cikkeiHozzászólások száma: 0 Utolsó hozzászóló: nincs hozzászólás Oldal tartalmának nyomtatása

Írja be!
Add meg a címzett valamint a feladó e-mail címét és az e-mail küldő segítségével levelezőprogram nélkül el tudod küldeni ismerősödnek a cikk URL-jét. Az üzenet tárgya a cikk címe, tartalma pedig a cikk URL-je lesz.

Most, hogy már nemcsak a sportsajtó, de a rendőrségi rovatok is jórészt a bundabotrányról szólnak, nekem is kötelességem vallomást tenni. Az egyik sporthetilap körkérdést intézett neves sportolókhoz, elképzelhetőnek tartják-e, hogy az ő sportágukban is volt bundázás. Többnyire igennel válaszoltak. Nos, most én is bevallom: egyszer bundáztam. Egy alföldi papucsért.

Gyerek- és ifjúkoromban a számomra legszebb sportágat űztem (szó szerint), kenuztam. A serdülő és ifjúsági sportolóknál (más sportágakban is) volt egy ösztönző és jutalmazó rendszer, teljesítmény és gyűjtött pontszám alapján lehetett valaki arany-, ezüst- és bronzjelvényes sportoló. Az aranyjelvényért komoly havi ösztöndíj is járt. A mi egyesületünkben havi négyezer forint. Egy gimnazistának ezerkilencszáznyolcvannégyben. Én kenu kettesben versenyeztem, Kistubunak becéztük a páromat (Galambos egyébként). Esélyünk lett volt a magyar bajnoki címre, amivel az összes többi versenyt figyelmen kívül hagyva automatikusan jár az aranyjelvény. Csak volt egy kis hátráltató tényező. Kistubu szakácsnak tanult a szakmunkásban. A Martintelepen laktak, ma újgazdag kertváros, akkor még a nevéből adódó lakosság lakta. A családjának meg fontos volt az, hogy a fiuk szakmát szerezzen, a szakács menő szakma volt még akkoriban. De az évközi edzéseken, a tavaszi versenyeken mindig ott volt Kistubu. Ahogy mondják sportberkekben, nagyon jól ment alattunk a hajó.

Napi ezer - bundapapucs

Itt egy kis kitérő jön. Nemcsak bundáztam, doppingoltak is minket. Vasutas egyesületben kenuztam, sínbohócoknak neveztek minket, egyértelmű volt, hogy a doppingszert is a vasút biztosította. Hogy a versenyen könnyebbnek érezzük a hajót, féktuskókat raktak a hajónkba, amit az utolsó edzéseken kivettek. Ha valaki nem tudná, mi az a féktuskó, az egy hosszúkás, rohadt nehéz vasdarab, amit a vonatok kereke elé raknak fékezéskor. Mondjuk ez még mindig humánusabb volt a gyerekkori doppingnál, amikor összegumizott lábbal, vasrúddal a kezünkben kellett mínusz tíz fokban szabadtéren úsznunk az uszodában tíz kilométer futás után, ahol doppingként a kóbor kutyák kergettek a Sajó-gáton.

Szóval jól ment a hajónk, esélyesnek tartottak, csak éppen bejött a szakmai gyakorlat. Kistubunak két hétre nyári szakmai gyakorlatra kellett mennie a Balatonra egy vasutas szakszervezeti üdülő konyhájára. Dupla erővel edzettem, naponta háromszor. Három nappal a bajnokság kezdete előtt jött vissza Kistubu. Vagy nyolc kiló túlsúllyal. Alföldi papucsban. A túlsúly nem érdekelt, bivalynak éreztem magam, ráadásul amíg nem edzettünk együtt, én egyesben mentem, abban is a döntőbe vártak. De az alföldi papucs, az igen! Senkinek nem volt se a vízitelepen, se a gimiben alföldi papucsa.

Végül másodikak lettünk, ötös célfotóval. Lehettünk volna bajnokok is, meg ötödikek, jó volt ez így. Még néhány levezető verseny volt, többnyire nyertem, nyertünk. Az utolsó verseny előtt nekem már megvolt az ezüstjelvényem, az aranyjelvényre nem volt esélyünk. Kistubunak meg még csak a bronz volt. Az idény utolsó versenyét nálunk rendezték Miskolcon, a Csorba tavon. Amikor készítettük elő a hajókat, behívott a csónakházba. Tudod, hogy hány pont kell még nekem, pont annyi, amennyi a győzelemért jár. Ránéztem, meg a lábára. Alföldi papucs, kérdeztem. Szereztem címet a Balcsin, aki tud szerezni, mondta, és rámkacsintott.

Már az utolsó százra csöngettek, amikor eszembe jutott, hogy nem nyerhetek. Kistubu ott lihegett a nyakamon. Hirtelen leálltam, összegörnyedtem, ő átcsúszott a célvonalon, az én hajóm meg siklott még annyira, hogy harmadik lettem.

 

A következő nyáron már nem találkoztunk. Mivel kiderült, hogy Debrecenbe kell mennem, és ott nincs víz, már csak hébe-hóba jártam le a tóra. Kistubu meg végzett a szakmunkásban, elment inkább dolgozni. Végül is nem kaptam meg az alföldi papucsot.

Mindezt azért kellett leírnom, mert ha még az írásaimban is elvárom a becsületességet a hőseimtől, akkor a magánéletem hibáit is meg kell osztanom az olvasóimmal.

Bocsássatok meg.

(egyébként, most egy bundapapucs van az elsorvadt lábamon. A tescoban vettem.

Ficsku Pál

Itt olvasható a legutóbbi ezer.

 

 

Hozzászólások:

Kedves látogató!

Itt szólhatsz hozzá az aktuális cikkhez. A hozzászólásokhoz nem szükséges regisztráció, de nevet és email címet kötelező megadnod. Amennyiben már beléptél lehetőséged van más néven hozzászólást írni, ehhez egyszerűen írd át a megfelelő szövegmezőket!

Ha változtatni szeretnél a szöveg stílusán tekintsd meg a formázási mintákat, melyben a lehetséges változatok vannak felsorolva!

1. Így írd be a szövegmezőbe!
2. És így fog megjelenni a weboldalon.
1. Ez egy [b]félkövér[/b] szöveg.
2. Ez egy félkövér szöveg.
1. Ez egy [i]dőlt[/i] szöveg.
2. Ez egy dőlt szöveg.
1. Ez egy [u]aláhúzott[/u] szöveg.
2. Ez egy aláhúzott szöveg.
1. Ez egy [url=http://www.napielet.hu]hivatkozás[/url].
2. Ez egy hivatkozás.
 
Írja be!
CSS HTML Firefox böngésző letöltése! Opera böngésző letöltése! Netscape Browser letöltése!