( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 85
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002680392{main}( )../index.php:0
20.0007738968require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 91
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002680392{main}( )../index.php:0
20.0007738968require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Assigning the return value of new by reference is deprecated

Filename: database/DB.php

Line Number: 81

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php:85)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 282

Nyajjátok ki Terézanyut! - Napi Élet Blogmagazin

A te napod

Buli volt

2010-02-26 06:34:00

Beküldte: posztméh
Kategória: vicc

Buli volt

Nyajjátok ki Terézanyut!

2009-12-01 09:00:00
Szerző: Ficsku Pál

Napi ezer rovat cikkeiHozzászólások száma: 12 Utolsó hozzászóló: solo Oldal tartalmának nyomtatása

Írja be!
Add meg a címzett valamint a feladó e-mail címét és az e-mail küldő segítségével levelezőprogram nélkül el tudod küldeni ismerősödnek a cikk URL-jét. Az üzenet tárgya a cikk címe, tartalma pedig a cikk URL-je lesz.

Azt hittem, már nem találkozok többet Terézanyuval. Évek óta nem hallottam róla, azt hittem, hogy a film bemutatása utáni állapotában van még mindig, elfelejti az írást. Megszűntek a Terézanyu klubok, eltűnt a rádióból, az eladási sikerlistákat se vezeti. Eltűnt az életemből. Aztán most megjelenik, november végén visszatért. Néhány évvel ezelőtt örültem volna neki. Terézanyuban jelentősen benne voltam, az első kötet az egyik legjelentősebb könyvkiadói kéziratlopás volt.

2002 januárjában kénytelen-kelletlen könyvkiadót kellett csinálnom. Tőke, minden nélkül. Júniusban a Könyvhéten egy másik kis kiadóval együtt már saját pavilonunk volt a Vörösmarty téren. A következő évet kezdtem tervezni, eszembe jutott, hogy hallottam, Rácz Zsuzsi valamilyen könyvön dolgozik. Évekkel azelőtt együtt dolgoztunk a Petőfi Rádió Reggeli csúcs című műsorában. Felhívtam, egy drogprevenciós rendezvényen találkoztunk. Egy regényen dolgozott, de azt mondta, nem halad, vannak problémái vele, még csak a barátai látták. Ideadta a kézirat meglevő részeit, elolvastam, beleszerettem. Megegyeztünk, hogy kiadom és megszerkesztem. Örült neki, előtte egy könyve már megjelent minimális példányszámban, Kábítószeretet címen. Szerkesztgettük, elmondtam az észrevételeimet, javasoltam, kihúzattam, ahogy kell egy könyvvel törődni. Csak a cím nem jó, mondtam. Az eredeti címe ez volt: Állítsátok meg Terézanyát! Aztán Állítsátok meg Terézanyutegyszer csak felhívott, Pali, megvan a cím: Állítsátok meg Terézanyut. Szilveszterre kész volt a kézirat. Csak a szerződést nem írtuk alá. Közben beadtam a könyvet a Deutsch-féle Ifjúsági és Sportminisztériumhoz egy pályázatra. A szerződést még mindig nem írtuk alá, nálam a szóbeli megállapodás, főleg, hogy régóta ismert emberről volt szó, számított. Már a borítót terveztük együtt. Január 30-án kellett az újabb pályázatot beadni az NKA-hoz és a Magyar Könyvalapítványhoz, már a nyomdákkal tárgyaltam, hogy a Könyvhét szenzációja legyen. Szóval megbeszéltük, hogy 29-én a Ráday utcában, a Párizs Texasban találkozunk, aláírja a szerződéseket. Ha az ISM pályázatához csatolni kellett volna a kiadói szerződéseket, nem történhettek volna meg az alábbi dolgok.

Terézanyu a sarokban ült a bejáratnak háttal. Már ez gyanús lehetett volna. Iszonyatosan ugyan nem volt berúgva, de nem fújattam volna meg vele a háromezres szondát. Leültem. Azt hiszem, sört ittunk meg valami felest. Elővettem a szerződéseket, még mindig nem tűnt fel nekem. Aztán azt mondta, tegnap éjszaka eladta a kiadási jogot másnak.

Az ISM-től kétmillió-kétszázezer forint vissza nem térítendő támogatást kaptam, ami mai viszonylatban is egyedülálló lenne ebben a szakmában. Mivel nem adtam ki a könyvet, és más elől vettem el azt a pénzt, amit már nem lehetett elosztani, kizártak minden további pályázattól. Magyarul a jóságos Terézanyu tönkretette a kiadómat. Szakmai körökben hamar híre ment a dolognak, komoly jogászok javasolták, hogy adjam ki az eredeti címével, aznap, amikor a másik változat megjelenik. Persze, hogy átíratták vele. Egy igazi, megrendítő regényből egy maszturbálós nyálgép lett.

Gondolkodtam még, hogy írok én is egy regényt. Ő átírta Briget Jonest, én átírom őt, legyen a címe: Nyajjátok ki Terézanyut!

Ficsku Pál

Itt a folytatás.

 

Hozzászólások:

HozzászólóAronzó - 2009-12-01 09:14:35 #1 - válasz erre
Hú de kemény! terézanyu ezt nem teszi ki a kirakatba!
HozzászólóDjZoNe - http://djz.hu - 2009-12-01 15:00:46 #2 - válasz erre
Ez azért szép.
Mindig is fenntartásaim voltak az egész terézanyus hisztériával kapcsolatban, de így főleg...
Hozzászólóigazságodaátvan - 2009-12-01 15:10:51 #3 - válasz erre
hehe, ez a legenyhébb sztori azzal a nővel meg a szaros lopásával kapcsolatban. lennének még páran, akik tudnának mesélni.
Hozzászólónbhm - 2009-12-01 15:33:31 #4 - válasz erre
Fut a téma a nagy könyvesblogon.

Hozzászólógort - 2009-12-01 16:44:09 #5 - válasz erre
"hehe, ez a legenyhébb sztori azzal a nővel meg a szaros lopásával kapcsolatban. lennének még páran, akik tudnának mesélni."

hehe, valaki elfogult. szóval az lopás, ha valaki aláír ígérete ellenére mással egy szerződést. nem szép, sőt, de hogy lopás lenne... valaki itt nagyon elfogult kisfiú.
Hozzászólóterminaty - 2009-12-02 01:32:01 #6 - válasz erre
Who the fuck is Ficsku?
Rácz Zsuzsát tudom, hogy kicsoda és szeretem is az írásait, a barátnőm már olvasta az új Terézanyut annyit mondott: ZSENIÁLIS! Én is elfogom olvasni.
HozzászólóSZK - 2009-12-02 04:52:04 #7 - válasz erre
Előzmény megtekintése!

Előzmény:

„Who the fuck is Ficsku?
Rácz Zsuzsát tudom, hogy kicsoda és szeretem is az írásait, a barátnőm már olvasta az új Terézanyut annyit mondott: ZSENIÁLIS! Én is elfogom olvasni.” terminaty - 2009-12-02 01:32:01 #6
Kedves Terminaty! Én nem dicsekednék azzal, hogy nem tudom ki Ficsku. Talán mást is kellene olvasnod a szinglibulvár mellett.
Hozzászólóij - 2009-12-02 11:15:52 #8 - válasz erre
Cikk az Irodalmi Jelenen:
http://irodalmijelen [...]
Hozzászólóne - http://napielet.hu/ - 2009-12-02 13:52:54 #9 - válasz erre
Ficsku Pál a tegnapi reflexiók után ma reagált.
Olvassátok!.
Hozzászólókasza - 2009-12-05 23:28:33 #10 - válasz erre
van egy közmondás: üzletben nincsen barát. én nem tudom sajnálni, ha pályázatot hiv le akkor miért nem iratta alá a szerződést. szóval semmi extra, sajnos üzletről szól minden. a szóbeli megállapodás meg napjainkban még a legjobb barátok közt sem biztositék, főleg nem akkor ha üzleti ügyről van szó.
Hozzászólóreália - 2010-12-28 11:29:35 #11 - válasz erre
Becsület is van a világon! Nem gondolnám hogy egy jó barátságból kerekedett üzlet esetén, rögtön szerződéssel kellene kezdeni ! Terézanyu elfelejtette az egyszerű emberséges, baráti etikát !
Levesbe az ilyen barátsággal, és emberével ! Örökre !
Hozzászólósolo - 2010-12-28 11:37:34 #12 - válasz erre
van egy jó ötlet, és anyag, elképzelés de nem vagyok író, és nem is értek hozzá, ugyanakkor a könyv egy jó szerkesztövel( talán Ficsku ?) szenzációs lehetne! sajnos nincs segítségem . az alany is él még, aki szolgáltatná az "alapot"...csak el kellene indulni valahogy. fantáziámat hozzádobnám a valós eseményhez ! :) van ötlet hogyan induljak el ?

Kedves látogató!

Itt szólhatsz hozzá az aktuális cikkhez. A hozzászólásokhoz nem szükséges regisztráció, de nevet és email címet kötelező megadnod. Amennyiben már beléptél lehetőséged van más néven hozzászólást írni, ehhez egyszerűen írd át a megfelelő szövegmezőket!

Ha változtatni szeretnél a szöveg stílusán tekintsd meg a formázási mintákat, melyben a lehetséges változatok vannak felsorolva!

1. Így írd be a szövegmezőbe!
2. És így fog megjelenni a weboldalon.
1. Ez egy [b]félkövér[/b] szöveg.
2. Ez egy félkövér szöveg.
1. Ez egy [i]dőlt[/i] szöveg.
2. Ez egy dőlt szöveg.
1. Ez egy [u]aláhúzott[/u] szöveg.
2. Ez egy aláhúzott szöveg.
1. Ez egy [url=http://www.napielet.hu]hivatkozás[/url].
2. Ez egy hivatkozás.
 
Írja be!
CSS HTML Firefox böngésző letöltése! Opera böngésző letöltése! Netscape Browser letöltése!