( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 85
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002679136{main}( )../index.php:0
20.0006737712require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 91
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002679136{main}( )../index.php:0
20.0006737712require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Assigning the return value of new by reference is deprecated

Filename: database/DB.php

Line Number: 81

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php:85)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 282

Rádiók a tilosban - Napi Élet Blogmagazin

A te napod

Buli volt

2010-02-26 06:34:00

Beküldte: posztméh
Kategória: vicc

Buli volt

Rádiók a tilosban

2009-10-31 20:07:00
Szerző: Ficsku Pál

Napi ezer rovat cikkeiHozzászólások száma: 0 Utolsó hozzászóló: nincs hozzászólás Oldal tartalmának nyomtatása

Írja be!
Add meg a címzett valamint a feladó e-mail címét és az e-mail küldő segítségével levelezőprogram nélkül el tudod küldeni ismerősödnek a cikk URL-jét. Az üzenet tárgya a cikk címe, tartalma pedig a cikk URL-je lesz.

Most mi lesz velünk a Boros Lali nélkül, kérdezi sopánkodva Juditka a Pottyantóban. Minden reggel őt hallgattam, még a Papa állította be. Ne féltse, Mama, mondja Turkálós Laci, lesz még azért mit a borba aprítania. Bochkoros parasztok országában élünk. Juditka nem veszi észre a bújtatott nyelvi humort, amúgy se szereti Turkálós Lacit meg a csúnya beszédet. Főleg amióta a Papa meghalt. Papa csúnyán beszélt vele, de csak otthon, bárcsak beszélne még csúnyábban, mondja, mert akkor élne. Papa állandóan Borost és Bochkort hallgatta, amikor elvitte a mentő, a hordágyról még megkérte az asszonyt, el ne tekerje azt a rádiót. Azóta is úgy van. Paróka, a rádiós hangtechnikus hozta a hírt, egyenesen a rádióból, még mielőtt bemondták volna a hírekben, hogy nem lesz Sláger meg Danubius. Palikám, kérsz nekem egy kiskeserűt, kérdezi Juditka, keserű lett az életem.

Boros LajosNem kell félned Juditka, mondom, Gagymagyarországon élünk, akad még helye a gagyinak. A rádióknak nem frekvencia kell, hanem alulművelt, narcisztikus, múltmegtagadó polbeat énekesek. Ajánlanám neki néhai Boros Lajos polbeaténekes Sakálok című kiszregényét, amit valószínűleg nem szokott beírni szellemi vagyonnyilatkozatába, de Juditka már csak keresztrejtvényt fejt, meg Népszavát, azt is a Papa hagyta rá előfizetésestül, a mami meg nem meri lemondani. Ha feltűnik valahol Boros, ígérem, ráállítom a rádiódat. Megissza keserűen a keserűjét.

Parókával aztán elkezdünk kicsit szakmázni. Minden politika, ami a rádiózással kapcsolatos, Paróka még a hetvenes évek végén magától Kádár Jánostól kapta a becenevét. A Danubiust az Advenio nevű cég vette meg, ami Klassz rádió néven fog adni, a Slágert meg valami FM1, amiről még nem hallottunk, az meg Neo néven ad majd. Nem mindegy, folytatja Paróka, az egyik fideszes, a másik maszopos. Úgyis trükközik mindegyik, meg hazudik. Bezzeg a régi rádiós időkben, amikor még csak egy rádió volt. És a kisfröccsébe merül.

Bezzeg a régi időkben, még A Rádió idején. Néhány háznyira adott a Tilos. Néha autóból, néha egy bizonyos helyről. Debrecenből felkerülvén Pestre, nagy dolognak tűnt, hogy befogadnak, saját műsor, Irodalom a Tilosban. Semmi tilos dologról nem volt benne szó, elvileg a helye a közszolgálatin lett volna, de senkinek nem jutott eszébe, hogy ez odavaló lenne. A Mikszáth téren kellett találkozni a meghívott vendéggel, bekötöttük a szemét, néhány füstös, zajos termen át vezettük, aztán egy felhúzható létrán fel, és ott voltunk a parányi stúdióban. Mindenki tudta, hogy a Tilos az Á-ban van, csak a helyét nem tudták bemérni. Volt sör, bor, kávé, tea, ki mit kért előre, nem fordulhatott elő olyan, mint amikor a Danubius még a Magyar Rádió épületében volt, és úgy volt, hogy Péterfy Gergővel együtt szombat esténként kapunk egy kétórás műsort. Az első le is ment, csak ott felejtettük a kétdekás unikumos üveget. Utánunk Boros jött. Másnap délelőtt telefonáltak, többet ne menjünk. És nem a hallgatottság miatt. Mindegy. Szép volt. Jó volt. Azóta a legtöbben valamilyen igazgató tanácsban ülnek. De hát ez az élet rendje.

Meg az hogy előbb-utóbb lesz Nap-kelte is. November végén meg beindul a Neo, olcsó poénként az Klassz lesz, és előbb-utóbb Juditka is ébredhet Borosra.

Ficsku Pál

Ficsku Pál

 

 

 

 

Itt olvasható a legutóbbi ezer

Itt pedig az összes

 

 

Hozzászólások:

Kedves látogató!

Itt szólhatsz hozzá az aktuális cikkhez. A hozzászólásokhoz nem szükséges regisztráció, de nevet és email címet kötelező megadnod. Amennyiben már beléptél lehetőséged van más néven hozzászólást írni, ehhez egyszerűen írd át a megfelelő szövegmezőket!

Ha változtatni szeretnél a szöveg stílusán tekintsd meg a formázási mintákat, melyben a lehetséges változatok vannak felsorolva!

1. Így írd be a szövegmezőbe!
2. És így fog megjelenni a weboldalon.
1. Ez egy [b]félkövér[/b] szöveg.
2. Ez egy félkövér szöveg.
1. Ez egy [i]dőlt[/i] szöveg.
2. Ez egy dőlt szöveg.
1. Ez egy [u]aláhúzott[/u] szöveg.
2. Ez egy aláhúzott szöveg.
1. Ez egy [url=http://www.napielet.hu]hivatkozás[/url].
2. Ez egy hivatkozás.
 
Írja be!
CSS HTML Firefox böngésző letöltése! Opera böngésző letöltése! Netscape Browser letöltése!