( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 85
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002680160{main}( )../index.php:0
20.0008738736require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 91
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002680160{main}( )../index.php:0
20.0008738736require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Assigning the return value of new by reference is deprecated

Filename: database/DB.php

Line Number: 81

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php:85)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 282

Városi sorminta - Napi Élet Blogmagazin

A te napod

Buli volt

2010-02-26 06:34:00

Beküldte: posztméh
Kategória: vicc

Buli volt

Városi sorminta

2009-07-29 07:00:00
Szerző: Kőbárány

Nabukó rovat cikkeiHozzászólások száma: 8 Utolsó hozzászóló: Elefánt Oldal tartalmának nyomtatása

Írja be!
Add meg a címzett valamint a feladó e-mail címét és az e-mail küldő segítségével levelezőprogram nélkül el tudod küldeni ismerősödnek a cikk URL-jét. Az üzenet tárgya a cikk címe, tartalma pedig a cikk URL-je lesz.

"Nincs benne se víz, se gáz - panelház" - csúfolódott a pesti humor, mikor megindultak a "telepszerű, többszintes" lakóházépítések a múltszázad közepén. Teremtő tudhatja, hogy miért, de mindig megragadja a fantáziámat az, ha egy panelsor kerül a szemem elé.  Érthetetlen, hiszen nincs ennél egyhangúbb építészeti „sorminta" a városban.

A szürke homlokzat megannyi szögletesre eresztett bús szemével tekint a szemlélőre. Élettelen színek, monoton formák jellemzik ezeket az épület együtteseket. Bocsánatos bűn, itt a funkció győzedelmeskedett az egyéb igények felett. A falak külső ember számára nem árulnak el semmit lakóikról, de azok egymásról annál többet tudnak. Az emberek számára egy lakótelepen nem adódik annyi lehetőség egyéniségük kifejezésére, mint a kertvárosban. Ott sokoldalúbban versenyezhetünk szomszédainkkal. Megfigyelhetik, kinek telik gazdagabb virágos ládára, vagy kíváncsiskodhatnak, melyik háznál sikerültek jobban a karácsonyi fények. A lakótelepen sokkal nehezebb egyedit alkotni, de persze itt is próbálkoznak a maguk módján. Itt azért a tervezők is besegítettek egy kicsit.

Debrecen

Debrecenben eddig nem találkoztam az Újkertihez hasonló alkotásokkal. A bejáratoknál található szocart alkotások paradicsommadarat szégyenítő színösszeállítással kápráztatnak minket.

Debrecen

Debrecen

Az összhatást még teljesebbé az előttük található ülő alkalmatosságok teszik. A székek és padok szintén a kiváló házgyári építőelemekből készültek. Ezeket az elemeket valódi rendeltetésükön kívül leginkább előtetők építésére használták. Most felfelé fordítva virágcserép (virágok nélkül), lefelé fordítva pedig asztalként és ülőpadként funkcionálnak. Az öreg tervezők kirúgtak a hámból.

Debrecen

Debrecen

Ami a lakások építési stílusát illeti, a jövőben innovációra számíthatunk. Változnak a lakásigények az autógyártáshoz hasonlatosan. Jelenleg a gyárak minél kisebbet építenek, annál jobb. Ennek "köszönhetően" talán újabb érdekességeket produkálnak majd a jövő panel közösségei. Biztosan így lesz.

 

Hozzászólások:

Hozzászólóhavas - 2009-07-29 12:49:11 #1 - válasz erre
Egykoron ezeket azért találták ki, hogy a házszámokat nem ismerő gyerekek is hazataláljanak a különböző színek alapján.
HozzászólóKornél - http://kephatas.blog.hu/ - 2009-07-29 13:51:32 #2 - válasz erre
Akkor itt is megjegyezném, hogy a "paradicsommadarat szégyenítő színösszeállítással kápráztatnak" hasonlatot egy kicsit erősnek tartom!
HozzászólóLoca - 2009-07-29 17:05:03 #3 - válasz erre
nálunk nem voltak iylen alakzatok, még is valahogy mindig hazataláltam előbb-utóbb...bár az nem amiatt volt, hogy nem találtam hova kell menni :D a Jerikónál volt a szívgondozó ahova járnom kellett óvodás koromig, és emlékszem mindig oda kellett anyának mennie velem ezekhez a képekhez, hogy megnézhessem közelebbről.
HozzászólóKőbárány - http://kobarany.blogspot.com/ - 2009-07-29 23:11:08 #4 - válasz erre
Hogy milyen egyéb funkciókat találtak ki a képekhez a lakók azt nem tudom, nem laktam még panelban, de a "havas" féle gondolatot elfogadom. Aranyos. Persze eredetileg mégiscsak a monoton falak esztétikai javítására szolgálhatnak. Hiszen kizárólag a gyerekesek kedvéért szerintem nem verhették magukat plusz költségbe a kivitelezők/tervezők. Nem olyan világot éltek akkoriban.
HozzászólóKőbárány - http://kobarany.blogspot.com/ - 2009-07-29 23:14:48 #5 - válasz erre
A paradicsommadár témát inkább iróniának szántam, sajnálom ha nem volt egyértelmű!
HozzászólóLoca - 2009-07-30 10:58:10 #6 - válasz erre
én sem laktam még panelben, de egy sorháznak is minden lépcsőháza ugyan olyan :D
HozzászólóKornél - http://kephatas.blog.hu/ - 2009-08-03 17:17:41 #7 - válasz erre
Előzmény megtekintése!

Előzmény:

„Egykoron ezeket azért találták ki, hogy a házszámokat nem ismerő gyerekek is hazataláljanak a különböző színek alapján.” havas - 2009-07-29 12:49:11 #1
A minap megnéztem ezeket a díszítéseket, és az jutott eszembe, a hazatalálással kapcsolatban, hogy egy 5-6 éves gyerek már azért ismeri a számokat, az annál kisebbeket meg nem hiszem hogy el kellene engedni egyedül bárhova is!
HozzászólóElefánt - 2009-08-03 21:39:46 #8 - válasz erre
Ezt pont ma csodálhattam meg mert, mentem a tüdőszűrő állomásra. Egyébként a hazatalálásra reflektálva: mindig is panelházban laktam és mindig hazataláltam, Vénkert, Tócós .. de az újkert (mivel nem laktam ott) mai napig egyforma,e gy barátomat kellett megkérdeznem, hogy a Jerikó hol van. Kb. két hét alatt a Csepel Campingos és Tacskós meg Kámás (nekem az volt a Camping után, ami sötétkék volt és mai napig nincs meg) felfedező utak után kisujjunkban volt a lakótelep minden szeglete.

Kedves látogató!

Itt szólhatsz hozzá az aktuális cikkhez. A hozzászólásokhoz nem szükséges regisztráció, de nevet és email címet kötelező megadnod. Amennyiben már beléptél lehetőséged van más néven hozzászólást írni, ehhez egyszerűen írd át a megfelelő szövegmezőket!

Ha változtatni szeretnél a szöveg stílusán tekintsd meg a formázási mintákat, melyben a lehetséges változatok vannak felsorolva!

1. Így írd be a szövegmezőbe!
2. És így fog megjelenni a weboldalon.
1. Ez egy [b]félkövér[/b] szöveg.
2. Ez egy félkövér szöveg.
1. Ez egy [i]dőlt[/i] szöveg.
2. Ez egy dőlt szöveg.
1. Ez egy [u]aláhúzott[/u] szöveg.
2. Ez egy aláhúzott szöveg.
1. Ez egy [url=http://www.napielet.hu]hivatkozás[/url].
2. Ez egy hivatkozás.
 
Írja be!
CSS HTML Firefox böngésző letöltése! Opera böngésző letöltése! Netscape Browser letöltése!