( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 85
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002679136{main}( )../index.php:0
20.0007737712require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 91
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002679136{main}( )../index.php:0
20.0007737712require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Assigning the return value of new by reference is deprecated

Filename: database/DB.php

Line Number: 81

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php:85)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 282

Mihály, a vezér - Napi Élet Blogmagazin

A te napod

Buli volt

2010-02-26 06:34:00

Beküldte: posztméh
Kategória: vicc

Buli volt

Mihály, a vezér

A Mercury Car a pályán

2007-12-09 07:12:00
Szerző: Koppányi

Lesen vagyok rovat cikkeiHozzászólások száma: 5 Utolsó hozzászóló: kakamatyi Oldal tartalmának nyomtatása

Írja be!
Add meg a címzett valamint a feladó e-mail címét és az e-mail küldő segítségével levelezőprogram nélkül el tudod küldeni ismerősödnek a cikk URL-jét. Az üzenet tárgya a cikk címe, tartalma pedig a cikk URL-je lesz.

Ne tessenek kérem haragudni, de régi adósságomat törlesztem most, amikor a kis kedvenc focicsapatomról ejtek szót. Említettem már korábban is a Mercury Car nevét, amely egy debreceni negyed osztályban háborgó gárda (összesen hat osztály van itt az öt plusz egyesek között). Igen, háborgó, mert a tagjai sokszor elmélkednek hangosan egy-egy vesztes meccs után az öltözőben vagy később némi sör mellett, hogy miért is nincsen velük az Isten (pedig sokszor ott van, de amikor nincs, az duplán fáj).

Mercury Car

Akad meccs, amelyre például nem áll ki a teljes csapat, ezeken - négy plusz egyben játszva - a túlélés a cél, amely általában csak részben jön össze; magyarán fizikai értelemben véve életben marad mindenki, ám az ellenfél győzelmi dalát hallgatva kell leballagniuk a pályáról, s ez maga a halál. Máskor teljes a létszám, de az első 10-15 percet aktív szendergéssel töltik a srácok, majd amikor már úgy két, három góllal vezet a frissebb ellenfél, magukra találnak Meziék... és ugyanúgy kikapnak, mint előzőleg, csak most szépen halnak meg - nagy különbség. Olyan is előfordult már a történelem során, hogy mindenki ott volt, akinek kellett, motiváltan is kezdték a meccset a cimborák, ám hogy, hogy nem, ilyenkor mindig baromira erős csapat áll a másik oldalon, tehát az ellenállásnak nincs értelme, a fehér zászló idővel elő is kerülhetne akár, újabb zakó van soron.

Mercury CarÁm nem állunk meg, vannak még variációk! Megesik olykor, hogy az ellenfél teszi meg azt a szívességet nekünk (igen, többes szám első személyben mondom, mert játszottam itt korábban, ráadásul magaménak vallom egy kicsit ezt a néha ügyefogyott gárdát), hogy hézagosan áll ki a mérkőzésre. Na, ilyenkor van aztán csak a nagy gond, mert a másik fél emberhátránya ismeretében a mieink elkezdenek jószívűen focizni, vagy esetleg csak egyszerűen szarul teszik a dolgukat. A szerencse is elpártol ilyenkor tőlünk, segíti az elvileg rosszabbat, ám azért valahogy csak bedarálják Csődérék a másik csapatot. Öröm azonban kevés van, mert minek ugráljanak a fiúk, tudják, ez volt az a bizonyos kötelező munka - amit egyébként sokszor valóban nehéz teljesíteni.

Mercury CarMost bizony sok jót nem mondtam a Feri kapussal, valamint Robi, Misi, Tomi védelemmel, Csődér, Csabi, Zoli, Bali, középpályával, valamint Mezi, Szabi támadó szekcióval rendelkező egyletről (egyszerre persze csak maximum öten vannak a pályán, ja, és bocs, akit kihagytam). Van még egy igen ügyes játékos is, ám az ő neve legyen csak Áruló, aki most éppen megint nálunk nyomja az ipart (és egyébként kifejezetten jóban vagyunk). Szóval ez a gárda (nemsokára erősödve öcsémmel, valamint már a fedélzeten két új harci partizánnal), időnként nagyon szép dolgokra képes. Öröm nézni, amikor nem egymást fikázva, hanem a másikat ösztönözve, kombinatívan, agresszívan, de nem durván, és gyorsan játszanak. Ilyenkor legyűrtek már jóval esélyesebb vetélytársat is, csak az a baj, hogy kevésszer jön ki a lépés, ahogy fentebb is ecseteltem, valami szinte mindig hibádzik.

Mercury CarA múltkor jó móka részese voltam a Tóth Árpád gimi tornatermének korlátjára támaszkodva. Mezi és Áruló a teljes családot, Szabi és Csődér csak szimplán az asszonyt, meg egy női tesót hoztak, hogy lássanak csodát. Az ellenfél egy szerény képességű formáció volt, gondolhattuk, jó mérkőzésen, közönségszórakoztató produkcióval zsebelik be a mieink a bajnoki pontokat, aztán irány valamelyik kocsma, például a Zümi (bár nem az a törzshely, de közel volt), és a csapat szomjasabb része ott adja az ívet egy darabig.

Mercury CarNo, a látványosság végül is nem maradt el, ám erősen gondolkodnom kell, hogy a csapat gyenge játéka, az ellenfél kabaréba illő vitái a marha gyenge bíróval vagy Csődér húgának körülbelül 7-8 perces meccsnézése érdemli ki a citrom díjat. Utóbbival kezdjük, és ezzel meg is világosodik sok mindennek az értelme! A hölgy ugyanis csak a második félidőre ért oda, ám rövidesen lefújták a találkozót. Addigra ugyanis már két arcot lezavart a bíró a pályáról (nem tőlünk, a másiktól), majd amikor egyikőjük már nem is a szokásos „egy ujj középen felfelé" alakzatot mutatta véleményének kifejezése céljából a sípos felé, hanem a férfi börtön zuhanyzójában táncra felhívásként értelmezhető „lehajolok a szappanért és szabadon hagyom a seggemet" verziót, akkor véget vetett a szenvedésnek. A húg messziről buszozott a meccs helyszínére, majd onnan haza is ugyanannyi volt az út - biztos megérte. A vesztes fél természetesen a fenékmutogatós csapat lett (nem először borul el az agyuk, ez náluk a széria felszereltséghez tartozik), ám a Mercury Car sem lehet túl büszke, a már eleve eggyel kevesebb játékossal felálló, majd egy idő után már kettős emberhátrányban bénázó gárda ellen a lefújás pillanatáig elért 2-0-ra.

Mercury CarA lelkileg labilis vesztesek egyébként kritikáik egy kisebb részét jogosan árasztották a bíró felé, ám amit mellé produkáltak, valóban nem mindennapi volt. Néha maguk sem gondolhatták komolyan, hogy színjátszásuk eredményt ér el, máskor meg olyan lazán kurva anyázták le a fekete ruhást egy centiről, hogy a végkifejlet nem lehetett kérdéses. A végén meg jött az egyikük, és minden mindegy alapon gatyát tolt, ülepet domborított (jó mélyen), a bíró meg vette a lapot - szó szerint is. A mieinkről szólva, Szabiék sikeresen helyezték üzembe az összes „balabbik" lábukat erre a meccsre. Gyakorlatilag üres kapura legalább kétszer, de inkább háromszor rúgták fölé-mellé a labdát (úgy egy méteres távolságból). Aztán ha két jó passzt láttunk, már mehetett is a taps, mert utána úgysem lehetett miért verni a tenyerünket. Ja, és a sok ág által húzott szegény ellenfél még így is odakecmergett néha a mi kapunk elé - Feri ilyenkor morcoskodhatott.

A lényeg, vagyis a győzelem ettől még összejött, majd ittam a srácok egészségére (is) Mihállyal, aki nemcsak bokacsattogtató hátvéd (de ha a másik kapu előtt találod olykor, olyan nagyon ne lepődj meg azon sem), hanem a gárda vezetője is (a pénzt meg Csabi adja, a kör bezárult). Mellékelten pedig kérem, nézzétek meg Mihály - aki most nem játszott - partvonal melletti vergődését, amint végigkíséri figyelmével a fiúk küzdelmét - önmagukkal.

De azért szeretem ezt a csapatot!

 

Hozzászólások:

Hozzászólór3lav - 2007-12-10 08:25:18 #1 - válasz erre
Néha csak egy kis nyugi bogyó kellene a vezérnek, mert elviszi a szívroham. De én is szeretem a focit! Meg ezt a csapatot!
Hozzászólója - http://lgm.hu - 2007-12-10 08:31:17 #2 - válasz erre
hajrá misi!
Hozzászólóposztméh - 2007-12-10 08:36:59 #3 - válasz erre
Na végre van egy híres ember ismerősöm!
Hozzászólókakamatyi - 2007-12-10 10:21:30 #4 - válasz erre
hehe. ismered a Mihály nevű heves vezetőt? annyira híres lenne?
Hozzászólókakamatyi - 2007-12-10 10:25:18 #5 - válasz erre
amúgy egy kispályás 5 plusz egyes focicsapat 5 plusz egy főből áll, tehát, ha mindenki játszik, akkor egyszerre hatan vannak a pályán, nem öten. apró kis kötözködés ::)));)

Kedves látogató!

Itt szólhatsz hozzá az aktuális cikkhez. A hozzászólásokhoz nem szükséges regisztráció, de nevet és email címet kötelező megadnod. Amennyiben már beléptél lehetőséged van más néven hozzászólást írni, ehhez egyszerűen írd át a megfelelő szövegmezőket!

Ha változtatni szeretnél a szöveg stílusán tekintsd meg a formázási mintákat, melyben a lehetséges változatok vannak felsorolva!

1. Így írd be a szövegmezőbe!
2. És így fog megjelenni a weboldalon.
1. Ez egy [b]félkövér[/b] szöveg.
2. Ez egy félkövér szöveg.
1. Ez egy [i]dőlt[/i] szöveg.
2. Ez egy dőlt szöveg.
1. Ez egy [u]aláhúzott[/u] szöveg.
2. Ez egy aláhúzott szöveg.
1. Ez egy [url=http://www.napielet.hu]hivatkozás[/url].
2. Ez egy hivatkozás.
 
Írja be!
CSS HTML Firefox böngésző letöltése! Opera böngésző letöltése! Netscape Browser letöltése!