( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 85
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002680344{main}( )../index.php:0
20.0008738920require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 91
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002680344{main}( )../index.php:0
20.0008738920require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Assigning the return value of new by reference is deprecated

Filename: database/DB.php

Line Number: 81

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php:85)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 282

A nyuszi katicát zabál - Napi Élet Blogmagazin

A te napod

Buli volt

2010-02-26 06:34:00

Beküldte: posztméh
Kategória: vicc

Buli volt

A nyuszi katicát zabál

2009-01-28 07:20:00
Szerző: Kóbor Ló

Kultluk rovat cikkeiHozzászólások száma: 1 Utolsó hozzászóló: picur Oldal tartalmának nyomtatása

Írja be!
Add meg a címzett valamint a feladó e-mail címét és az e-mail küldő segítségével levelezőprogram nélkül el tudod küldeni ismerősödnek a cikk URL-jét. Az üzenet tárgya a cikk címe, tartalma pedig a cikk URL-je lesz.

Graffitivel kezdett, dolgozott az Activisonnek, aztán bepottyant a szürrealista festészetbe. Greg „Craola" Simkins festményei egyesek szerint kedvesek, másokra a frászt hozza. - BeinArt. A második csapás.

Büdös kölök volt. Nem egyszerűen a rossz, hanem a pokoli fajtából. Tanárok rémálma, bajkeverő mintadarab, az utca réme, golfautók tolvaja. Az iskola valódi csapást jelentett számára. A hátsó padban üldögélt, és a füzetébe rajzolt. Mindent, ami csak az eszébe jutott. Először bizonytalanul, azután egyre bátrabban. Így vergődött el a középiskolába, ahol már nem tudott megálljt parancsolni a kreativitásnak. Rajzolt és rajzolt, valami teljesen eszement szabad stílusban, a társai pedig egyre gyakrabban gyűltek köré, figyelve az alkotás borzalmait.

Greg Simkins

16 éves korában mondta ki valaki az egyszeregyet: mi lenne, ha megpróbálkozna a dologgal komolyabban? Kezébe nyomtak egy Can Control graffiti-magazint. A felfedezés élménye falhoz csapta emberünket, aztán hosszú évekig le sem lehetett vakarni onnan, az alkotásaival együtt. Mivel a lakásuk közel volt a szennyvízcsatornák alagútjaihoz, a művészi önkifejezés terepe adott volt. Greg őszinte lelkesedéssel fújta tele a kanálisok falát, időnként bokáig tapicskolva a trutyiban. Kijelenthetjük, hogy ő szó szerint a szarból vakarta ki magát, mire kiforrott művészegyéniség lett. Nemsokára már a nagymenő graffitis csoportok tagjai is felfigyeltek az izgága fújkafejre, s elkezdték magukkal hurcolni mindenfelé. Greg szerint velük tanulta meg, miről szól a műfaj, addig csak próbálkozott a dologgal.

Greg Simkins

Greg Simkins

A graffitit a mai napig isteníti, bár már nagyon ritkán műveli. Minden festményének alapját az képezi, már ami a perspektívát és a kép megkomponálását illeti. Amikor először vett ecsetet a kezébe, tulajdonképpen ugyanúgy kezelte, mintha flakon lett volna, nagyvonalúan, szinte freccsentve a festéket. Aztán elsajátította az ezerféle technikát, s egymás után születtek meg a jellegzetes Simkins művek, a szomorú bociszemű lényekkel.

Greg Simkins

Greg Simkins

Előtte azonban még tett egy igen fontos kirándulást a játékiparban. Az Activisionnek kezdett dolgozni, Xboxra készült játékok látványvilágát alkotta meg. Imádta a melót, de egy idő után nem bírt magával. Festeni akart, napi huszonnégy órában. Az Activisionös arcok jó fejek voltak. Úgy engedték el, hogy akármikor visszamehet. Greg egyelőre nem kíván élni a lehetőséggel, de azóta is felsőfokban beszél az ott töltött időről.

Greg Simkins

Greg Simkins

És jött a mindent elborító agymenés. Első blikkre látszik: a kisgyerek kisgyerek maradt, csak éppen veszett jól tud festeni. Témái sokszor mesékre épülnek, alakjai gyerekkori játékok, vagy ismert figurák elképesztő módon kifacsart változatai. Bár azt mondja, minden inspirálja, amit csak lát, legyen az egy templom vagy egy hülye fejű pasas, első helyen mégis az állatkertet említi. Nem kell profi műelemzőnek lenni ahhoz, hogy az állatmániát tetten érjük művészetében, ha nem szürrealista őrült lenne, akkor állatorvos. (Gyermekkori álma válna valóra, mi viszont szegényebbek lennénk egy szent eszelőssel.)

Greg Simkins

Greg Simkins

Simkins folyamatosan hangsúlyozza a nyilvánvalót: művei történeteket mesélnek, de ő csak az alapot adja. A mese a befogadó agyában kell, hogy összeálljon. Kik ezek az alakok, honnan jönnek, mit csinálnak, egyáltalán, miért zabál egy nyuszi katicát a szürreál étteremben? Időnként szó szerint kisebb történeteket ír, mielőtt a vászonhoz ballagna. A saját verziója így készen van, de a képen úgyis mindenki olyan sztorit lát, amilyet éppen akar. Figuráit gyakran nevesíti a kép címében, rengeteg találgatásra adva ezzel okot a Simkins-fanok körében. Vannak, akik biztosak benne, hogy az elnevezett alakokat valódi emberekről mintázta. Greg gyorsan lehűtötte a mítoszgyártókat: hülyeség. A Philip nevű kisfiú, aki visszatérő szereplő képein, egészen egyszerűen azért Philip, mert Simkins szerint „úgy néz ki, mint egy Philip". Imádnivaló duma, az agyas kritikusok rémálma. Megvárja a pasi, amíg hetet-havat összehordanak a képeiről, azután tömören és kifejezően annyit mond: „Bullshit".

Greg Simkins

Greg Simkins

Egy dologra biztosan nem mondaná. Pszichológiai szemszögből ugyanolyan izgalmasak a művei, mint művésziből. Ő sem tagadja: amikor fest, visszabújik a gyerekkorba. Újra az a kisfiú lesz, akinek a legnagyobb élményt a felfedezés fantáziával dúsított izgalma adja, akinek a szekrény még kalandokkal teli, ismeretlen birodalom, a mesék pedig valós történetek, az összes szereplőjükkel együtt.

Igaz, a mesevilág horrorba váltott a képein. Ennek pedig örülünk, mint kisgyerek a katicának.

Amit éppen nem egy nyuszi zabál fel.

Greg Simkins

 

Hozzászólások:

Hozzászólópicur - 2009-01-28 10:58:09 #1 - válasz erre
Mint megannyi rossz álom...

Kedves látogató!

Itt szólhatsz hozzá az aktuális cikkhez. A hozzászólásokhoz nem szükséges regisztráció, de nevet és email címet kötelező megadnod. Amennyiben már beléptél lehetőséged van más néven hozzászólást írni, ehhez egyszerűen írd át a megfelelő szövegmezőket!

Ha változtatni szeretnél a szöveg stílusán tekintsd meg a formázási mintákat, melyben a lehetséges változatok vannak felsorolva!

1. Így írd be a szövegmezőbe!
2. És így fog megjelenni a weboldalon.
1. Ez egy [b]félkövér[/b] szöveg.
2. Ez egy félkövér szöveg.
1. Ez egy [i]dőlt[/i] szöveg.
2. Ez egy dőlt szöveg.
1. Ez egy [u]aláhúzott[/u] szöveg.
2. Ez egy aláhúzott szöveg.
1. Ez egy [url=http://www.napielet.hu]hivatkozás[/url].
2. Ez egy hivatkozás.
 
Írja be!
CSS HTML Firefox böngésző letöltése! Opera böngésző letöltése! Netscape Browser letöltése!