( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 85
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002680184{main}( )../index.php:0
20.0006738760require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 91
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002680184{main}( )../index.php:0
20.0006738760require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Assigning the return value of new by reference is deprecated

Filename: database/DB.php

Line Number: 81

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php:85)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 282

I Have a Dream - Napi Élet Blogmagazin

A te napod

Buli volt

2010-02-26 06:34:00

Beküldte: posztméh
Kategória: vicc

Buli volt

I Have a Dream

2008-10-30 10:00:00
Szerző: Kóbor Ló

Kultluk rovat cikkeiHozzászólások száma: 3 Utolsó hozzászóló: piszkafa Oldal tartalmának nyomtatása

Írja be!
Add meg a címzett valamint a feladó e-mail címét és az e-mail küldő segítségével levelezőprogram nélkül el tudod küldeni ismerősödnek a cikk URL-jét. Az üzenet tárgya a cikk címe, tartalma pedig a cikk URL-je lesz.

Egy feleség, aki soha nem házasodott, egy úszó, aki retteg a víztől, a balettművész, aki életében nem lépett színpadra, a síléces, aki csak szánkózni tud, a lány, aki lovat akar a Belvárosban. - Erdős Gábor fényképet készít az álmokról, amelyek soha nem váltak valóra.

A „Befejezett múlt" című sorozaton olyan embereket láthatunk, akiknek volt egy álmuk. Gyerekkorukban, fiatalon. Az álmok aztán halványodni kezdtek, s csak legbelül, néhanapján akartak kitörni az elzárt raktárakból. Egészen addig, amíg Erdős Gábor fel nem kereste őket. Ő kinyitotta az ajtókat, igaz, csak néhány fotó erejéig, ám az álmok szabadon tombolhattak erre a rövid időre. Aztán vissza is bújtak, csak a fotók maradnak meghökkentő mementónak.

A képek első blikkre talán viccesnek tűnhetnek. Szokatlan a téma és a környezet párosítása, ismét teljesen össze nem illő dolgokat láthatunk. Ez mosolyt fakaszthat. Vagy könnyet. Második pillantásra ugyanis már nem olyan humoros.

Egyfelől azért, mert a művész és szereplői egyaránt vérkomolyan veszik a dolgot. Nincs itt mosoly, kikacsintás a külvilágra, nincs bohóckodás. Az álmok nem viccelnek. Másfelől az, amit a fotókon látunk, bennünk is ugyanúgy ott kopogtat az ajtón. Ki szeretne jönni, de nem engedjük. Minek fájdítsuk a szívünket?

Anna, akit a cigánytelep közepén talpig hófehérbe öltöztettek, hogy egyszer életében megismerje az érzést, amelyre mindig is vágyott. Élettársa van, gyereke van, esküvője nem volt. Néhány órára igazi menyasszony lett. A „virágos rét" helyett a zöld borzalom közepén üldögél, tipikusan menyasszonyi sablonpózban, oldalra néz, szemével a „boldog jövőt" fürkészve. A háttérben pedig villanypózna, romos ház, teregetni kiakasztott, rongyos ruhák. Téboly? Egy cseppet sem.

Erdős Gábor

Erdős Gábor

Erdős Gábor

Erdős Gábor

Gábor, aki gyerekkorában, „amikor délutánonként egyedül volt otthon, gyakran feltett egy komolyzenei lemezt és táncolt rá. Nem gondolta, hogy belőle lehetne balett-táncos is." Most lett, egy fotózás erejéig. Villamos és vonat előtt, a város közepén. A lényeg, hogy nem színpadon, s nem egy próbateremben. A kosz közepén gyakorolja álmai művészetét, halálos nyugalommal és komolysággal. Ha végez, visszaöltözik a civil ruhájába, majd elballag folytatni napi tevékenységét. Mindegy hogy mit, a lényeg az, hogy mit nem.

Erdős Gábor

Erdős Gábor

Erdős Gábor

Erdős Gábor

A György nevű fiatalember. Ő „a barátaival próbált megtanulni úszni a strandon, de egy rosszul elsült tréfa miatt azóta is fél a mélyvíztől." Most a pályaudvar előtti betonplaccon gyakorol, a füvön úszik, műanyag kukák előtt állva méricskéli a vizet. Ami nincs ott, mondhatnánk, pedig de, igenis ott van. Csak nem látjuk. Ő igen. Ennél nem kell több.

Erdős Gábor

Erdős Gábor

Erdős Gábor

Erdős Gábor

Ildi, aki vidéken nőtt fel, lovagolt és „úgy képzelte, hogy felnőttként majd lesz egy lova. Most Budapesten, a VII. kerületben él..."  Ahol ideig-óráig lett egy lova. Bizarr látvány, ahogy Ildi egy presszó teraszán kortyolgatja az üdítőjét, mellette pedig türelmesen várakozik egy paci. Bizarr annak, aki álmok nélkül savanyítja magát.

Erdős Gábor

Erdős Gábor

Erdős Gábor

Erdős Gábor

És itt van János. Ő az, aki egész életében dülledt szemmel, irigykedve bámulta a sílécen suhanókat. „Ő mindig csak szánkózott, nem tanult meg síelni." Most mégis megtette. Igaz, nyáron és mezei virágok között, de kinek fontos ez? Neki a rét hófödte sípálya. És mi hiszünk neki.

Erdős Gábor

Erdős Gábor

Erdős Gábor

Erdős Gábor

A képek olyan vágyakról szólnak, „amik már nem teljesülnek. Amikről gyerekkorunkban álmodoztunk, de már soha sem valósulhatnak meg".  Egy darabkája mégis.

Ahogyan a Búsképű Lovag gyönyörűen megfogalmazta a választ az emberiség egyik legnagyobb kérdésére (miért szar az élet?):

 „Az életet nem olyannak kell elfogadni amilyen, hanem amilyen lehetne."

Azt hiszem, sürgősen beszélnem kell Erdős Gáborral.

 

Hozzászólások:

HozzászólóFerkó - 2008-10-30 10:15:22 #1 - válasz erre
ez nagyon gáz!
HozzászólóKornél - http://kephatas.blog.hu/ - 2008-10-30 17:44:13 #2 - válasz erre
Szerintem meg nagyon jó képek!
Hozzászólópiszkafa - 2008-11-02 00:43:09 #3 - válasz erre
Azt hiszem, hogy Erdős Gábornak az ország felnőtt lakosságának 99 százalékát fel kellene keresnie.
.
Kevés az az irigylésre méltó, aki azt teheti, amit megálmodott magának. S mivel egynehány nemzedék épp a szemem előtt cseperedik, így merem állítani: az álmaikat szétszakító, felnőtté válók száma nem fog csökkenni. A lakosság száma viszont igen. A fiatalok 68 százaléka nem itthon képzeli el a jövőjét.
.
Persze most, a recesszió időszakában változnak kissé a vélemények, de majd ha "azok ketten" teletömték a bukszát, mint ahogy tervezték, akkor újra elindul a kiszállingózás. Mert akárhogy is alakul a világ, Magyarország és a mi "nagyszerű" vezetőink nem változnak. Ezt a kölcsönt is elsíbolják, mi meg fizethetjük. Így maradnak az álmok, álom egy szép, viszonylagos nyugalomban és tisztességes jólétben virágzó Magyarországról.

Kedves látogató!

Itt szólhatsz hozzá az aktuális cikkhez. A hozzászólásokhoz nem szükséges regisztráció, de nevet és email címet kötelező megadnod. Amennyiben már beléptél lehetőséged van más néven hozzászólást írni, ehhez egyszerűen írd át a megfelelő szövegmezőket!

Ha változtatni szeretnél a szöveg stílusán tekintsd meg a formázási mintákat, melyben a lehetséges változatok vannak felsorolva!

1. Így írd be a szövegmezőbe!
2. És így fog megjelenni a weboldalon.
1. Ez egy [b]félkövér[/b] szöveg.
2. Ez egy félkövér szöveg.
1. Ez egy [i]dőlt[/i] szöveg.
2. Ez egy dőlt szöveg.
1. Ez egy [u]aláhúzott[/u] szöveg.
2. Ez egy aláhúzott szöveg.
1. Ez egy [url=http://www.napielet.hu]hivatkozás[/url].
2. Ez egy hivatkozás.
 
Írja be!
CSS HTML Firefox böngésző letöltése! Opera böngésző letöltése! Netscape Browser letöltése!