( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 85
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002680096{main}( )../index.php:0
20.0008738640require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 91
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002680096{main}( )../index.php:0
20.0008738640require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Assigning the return value of new by reference is deprecated

Filename: database/DB.php

Line Number: 81

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php:85)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 282

Hupi az élet! - Napi Élet Blogmagazin

A te napod

Buli volt

2010-02-26 06:34:00

Beküldte: posztméh
Kategória: vicc

Buli volt

Hupi az élet!

2008-01-24 11:00:00
Szerző: Kóbor Ló

Kultluk rovat cikkeiHozzászólások száma: 4 Utolsó hozzászóló: Jenii♥ Oldal tartalmának nyomtatása

Írja be!
Add meg a címzett valamint a feladó e-mail címét és az e-mail küldő segítségével levelezőprogram nélkül el tudod küldeni ismerősödnek a cikk URL-jét. Az üzenet tárgya a cikk címe, tartalma pedig a cikk URL-je lesz.

Törperős már rommá tetoválhatta a testét, Törpilla klimaxol és szilikont cserél, Dulifuli terápiára jár, Tréfi a stand-up comedyben utazik, Törpojáca túl van néhány ráncfelvarráson, Törpapa két infarktuson, Okoska Nobelt kapott, Hókuszpók pedig Törpellenes Gárdát alakított. - Ötvenesztendősek lettek a világ legimádnivalóbb kékségei.

Hupikék Törpikék Azon kívül, hogy a Burgonya Évét ünnepeljük az idén, van szórakoztatóbb is a krumpliimádatnál. Fél évszázadosak lettek a Törpök, Aprajafalva nagyot fog bulizni. Lesz róluk kiállítás, nemzetközi rendezvénysorozat, bélyeget nyomtatnak róluk, sőt, egy 3D-s film is készül, igaz ez utóbbi - a Kis Vukhoz hasonlóan - talán csak 2010 környékén kerül majd bemutatásra.

A belga pöttömök 1958-ban debütáltak a Johan és Pirlouit című képregényben, mint mellékszereplők. Aztán kiderült, hogy Johan a kutyát sem érdekli, ellenben a kis kék görcsöket zabálták az emberek. Érthető módon. Akkor még Schtroumpf néven futottak, de a kirobbanó siker hatására valami érthetőbb név kellett, így született meg a Smurfs néven ismert csoda, amin tényleg generációk nőttek fel. (Hazánkban a déli határvidéken élők voltak szerencsések, a jugók már a nyolcvanas évek elején nyomták a tévéjükben a rajzfilmet, azt meg szépen lehetett fogni a lenti tájakon.)

Hupikék Törpikék A képregény után jött a rajzfilmsorozat, amelytől térdre borult a világ. Mi a titka? A tipizálás. Kivétel nélkül mindegyik figura egyetlen, baromi erős karakterré van formálva, egyetlen határozott emberi tulajdonsággal felruházva. Tulajdonképpen, ha az összes Törp és Hókuszpókék bandájának jellemzőit összerakjuk, meg is kapjuk egy átlagember általános tulajdonságait.

Hupikék Törpikék A kék vakarcsok most az UNICEF háborúellenes kampányába is beszálltak, több ezer törpifigura fogja ellepni a városokat, amelyeket meg lehet majd vásárolni, a befolyt összeg pedig megy az UNICEF-nek. Sőt, egy óriástörpöt is elárvereznek októberben. És ha már a pénznél járunk, a Törpök hatalmas bizniszt jelentenek szerte a világon. Csak a képregényekből 25 milliót adtak el eddig. Összforgalmuk évente a 4 milliárd dollárt is eléri, a jogdíjakból becsorog 10-12 milla, ehhez hozzá lehet csapni az extrákat: videójátékok, cd-k, szuvenyírek. Ez utóbbiból elképesztően széles a választék, a bögréktől kezdve a Törpillás melltartón át egészen a (komoly) retyópapírig. Ja, említtessék meg a Franciaországban, Metz mellett működő vidámpark, amely egy az egyben Aprajafalva lakóinak épült.

Hupikék Törpikék A jubileum alkalmából elkészült egy jópofa kis weboldal is a Törpök tiszteletére, ezen a címen lehet mazsolázni a magyar verzióból.

Persze a Törpök élete nem csak pénz és biznisz. Az imádnivaló kis töppedékek (említsük meg a fantasztikus magyar szinkront) a mai napig leültetnek a tévé elé. Bevallom, magam is boldogan nosztalgiázom, amikor a főgagyi kereskedelmin megpillantom a bandát, s vígan rötyörészek Hókuszpók szivatásán. (Na jó, néha most már neki drukkolok, de ez az öregedéssel jár.)

Mindenesetre egy biztos: a meséjük kortalanná tesz. Ugyanúgy néztük őket annak idején mi, mint ahogy nézik ma a saját kicsi Törpjeink és nézni fogják az ő gyerekeik.

Mert jó rajtuk elbambulni, jó bennük megtalálni azt az ártatlan tisztaságot, ami belőlünk már réges-régen kiveszett.

Boldog születésnapot, Törpök!

 
 
 

Hozzászólások:

HozzászólóEsztíz - 2008-01-27 15:04:43 #1 - válasz erre
én nagyonszeretem a hupikéket még most is! :)
Hozzászólókakamatyi - 2008-01-30 01:56:13 #2 - válasz erre
valóban zseniális. csak sajnos már pár törp megnémult - legalábbis a magyar hangját elvesztette...
Hozzászólókakamatyi - 2008-01-30 02:25:43 #3 - válasz erre
a harmadik milyen nyelven nyomja (video)? nem túl jó a hangminőség. olasznak tűnik. itt amúgy hasonló Kokszospók hangja, mint nálunk Haumann Péteré.
HozzászólóJenii♥ - 2010-07-12 12:12:03 #4 - válasz erre
Én ismég mindíg imádom. Persze már egy kkicsit kinőttem belőle....:S♥♥♥♥

Kedves látogató!

Itt szólhatsz hozzá az aktuális cikkhez. A hozzászólásokhoz nem szükséges regisztráció, de nevet és email címet kötelező megadnod. Amennyiben már beléptél lehetőséged van más néven hozzászólást írni, ehhez egyszerűen írd át a megfelelő szövegmezőket!

Ha változtatni szeretnél a szöveg stílusán tekintsd meg a formázási mintákat, melyben a lehetséges változatok vannak felsorolva!

1. Így írd be a szövegmezőbe!
2. És így fog megjelenni a weboldalon.
1. Ez egy [b]félkövér[/b] szöveg.
2. Ez egy félkövér szöveg.
1. Ez egy [i]dőlt[/i] szöveg.
2. Ez egy dőlt szöveg.
1. Ez egy [u]aláhúzott[/u] szöveg.
2. Ez egy aláhúzott szöveg.
1. Ez egy [url=http://www.napielet.hu]hivatkozás[/url].
2. Ez egy hivatkozás.
 
Írja be!
CSS HTML Firefox böngésző letöltése! Opera böngésző letöltése! Netscape Browser letöltése!