( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 85
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002680416{main}( )../index.php:0
20.0009738992require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 91
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002680416{main}( )../index.php:0
20.0009738992require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Assigning the return value of new by reference is deprecated

Filename: database/DB.php

Line Number: 81

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php:85)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 282

Korcsolyaút és szlalom - Napi Élet Blogmagazin

A te napod

Buli volt

2010-02-26 06:34:00

Beküldte: posztméh
Kategória: vicc

Buli volt

Korcsolyaút és szlalom

Itt nem kedvelik a kerékpárosokat

2010-01-27 08:00:00
Szerző: flash

Kerékpárt rovat cikkeiHozzászólások száma: 5 Utolsó hozzászóló: cipóarc Oldal tartalmának nyomtatása

Írja be!
Add meg a címzett valamint a feladó e-mail címét és az e-mail küldő segítségével levelezőprogram nélkül el tudod küldeni ismerősödnek a cikk URL-jét. Az üzenet tárgya a cikk címe, tartalma pedig a cikk URL-je lesz.
A debreceni Plázával szemben is húzódik a nyáron épített kerékpárút. Rendszeresen használom, és úgy látom, mostanában komoly problémák adódtak vele és a társadalom hozzáállásával kapcsolatban. Nem túl előnyös tulajdonsága, hogy a széles járdának hol a bal, hol a jobb oldalán van a kerékpárosoknak kijelölt közlekedési terület, és így az emberek figyelmen kívül hagyják azt, és a haladás helyett a szlalomozás marad számunkra. Ha véletlenül a tizedik gyalogosra rászólok száz méter alatt, akkor meg ő van felháborodva. Köszönöm.

Komoly tervezési hibának tartom, hogy  tanítóképző főiskola előtti szakasznál, a buszmegálló és a buszváró között vezették el a kerékpárutat. Teljes életveszély a gyalogosnak és a kerósoknak is.
Ezekkel a problémákkal találkozom az esztendő minden évszakában, de mostani megszólalásom valódi kiváltó oka csak a télhez és ismét a figyelmetlen és felelőtlen emberekre köthető.

Kerékpárút - Debrecen

A képeken jól látszik, hol van a határ a járda és a kerékpársáv között. A kerósáv alapból piros színű, amin az emberek jobban szeretnek sétálni is, gondolom a szín vonzása miatt. Erről a tevékenységükről most kénytelenek lemondani, mivel a kerékpárosoknak elkülönített sávon az út jeges. Nem is kicsit. Ott a gyalogos közlekedés és a kerékpározás is egyaránt lehetetlennek tűnik. A járda ezzel szemben már meg is száradt a folyamatos takarításnak és sózásnak köszönhetően.

Kerékpárút - Debrecen

Én fiatalságom és merészségem okán azért maradtam a nekem kijelölt részen. Kellett nekem... Arra az ajándékra nem gondoltam, amivel a kedves lakosok vártak. Ez  pedig a kuka-szlalompálya volt, gondosan elhelyezve, hogy lendületből (és jelzem, hogy nem gyorsan, mivel a jeges úton nem vagánykodtam a fizikát kicsit ismervén.) a fagyos úton véletlenül se férjek el! Az összes kuka a sávon volt, nehogy már a gyalogosok nekimenjenek, mert szokott ilyen lenni! Gyalogos, lendületből... Inkább rakjuk a kukákat a síkos kerékpársávra, arra úgy sem jár senki, hisz tiszta jég! Nekem sikerült az egyik kukát akaratlanul pár centivel arrébb tessékelnem egy koccanással.
Így hát kérdésekkel fordulnék a nagyvilághoz és az illetékesekhez:
Az ezzel megbízottaknak (AKSD? közös képviselők? házmesterek?) csak a járda sózása és takarítása van a feladatkörükben, vagy a lakók takarítják az előttük lévő gyalogosoknak és kerékpárosoknak kijelölt részt? Hihetetlen, hogy ilyen pontossággal érezték, hogy hol kell felemelni a hólapátot. Van-e szabályozva a kukák elhelyezése, helyes eljárás-e a sajátos gátépítés a kerékpárúton? 

Kerékpárút - Debrecen

 

Hozzászólások:

HozzászólóRazid - http://razide.hu - 2010-01-27 15:28:17 #1 - válasz erre
Ha fiatal vagy és merész, mi a francért a gördeszkás sávban közlekedsz? Az úttesten haladni is lehetne rendesen, én legalábbis nyélen rakom, nem szlalomozva.
Hozzászólókorcs - http://oldman.com - 2010-01-27 20:03:18 #2 - válasz erre
Előzmény megtekintése!

Előzmény:

„Ha fiatal vagy és merész, mi a francért a gördeszkás sávban közlekedsz? Az úttesten haladni is lehetne rendesen, én legalábbis nyélen rakom, nem szlalomozva.” Razid - 2010-01-27 15:28:17 #1
Mert a KRESZ azt mondja, hogy azt kell használni! Ha nem azt használod megb*sz a rendőr és még jól meg is büntet:-D
Hozzászólóvelúr - 2010-01-27 21:20:29 #3 - válasz erre
Kellemes kommentek a témában itt
HozzászólóKornél - http://kephatas.blog.hu/ - 2010-01-28 13:54:31 #4 - válasz erre
Szerintem a gyalogosokat nem nagyon kéne basztatni, ha rátévednek a 10 km-nyi bicikliútra (nem az ő hibájuk, hogy szarul van megépítve) nekem még sose szóltak be, ha véletlenül a kb. 200 km-nyi járda valamelyik részén tekertem.
Hozzászólócipóarc - 2010-01-28 23:24:41 #5 - válasz erre
menj busszal...

Kedves látogató!

Itt szólhatsz hozzá az aktuális cikkhez. A hozzászólásokhoz nem szükséges regisztráció, de nevet és email címet kötelező megadnod. Amennyiben már beléptél lehetőséged van más néven hozzászólást írni, ehhez egyszerűen írd át a megfelelő szövegmezőket!

Ha változtatni szeretnél a szöveg stílusán tekintsd meg a formázási mintákat, melyben a lehetséges változatok vannak felsorolva!

1. Így írd be a szövegmezőbe!
2. És így fog megjelenni a weboldalon.
1. Ez egy [b]félkövér[/b] szöveg.
2. Ez egy félkövér szöveg.
1. Ez egy [i]dőlt[/i] szöveg.
2. Ez egy dőlt szöveg.
1. Ez egy [u]aláhúzott[/u] szöveg.
2. Ez egy aláhúzott szöveg.
1. Ez egy [url=http://www.napielet.hu]hivatkozás[/url].
2. Ez egy hivatkozás.
 
Írja be!
CSS HTML Firefox böngésző letöltése! Opera böngésző letöltése! Netscape Browser letöltése!