( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 85
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002680416{main}( )../index.php:0
20.0006738992require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 91
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002680416{main}( )../index.php:0
20.0006738992require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Assigning the return value of new by reference is deprecated

Filename: database/DB.php

Line Number: 81

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php:85)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 282

Kerékpárral a Hortobágyon - Napi Élet Blogmagazin

A te napod

Buli volt

2010-02-26 06:34:00

Beküldte: posztméh
Kategória: vicc

Buli volt

Kerékpárral a Hortobágyon

Egész napos vonaltúra

2009-10-09 04:00:00
Szerző: ne

Kerékpárt rovat cikkeiHozzászólások száma: 1 Utolsó hozzászóló: Kőbárány Oldal tartalmának nyomtatása

Írja be!
Add meg a címzett valamint a feladó e-mail címét és az e-mail küldő segítségével levelezőprogram nélkül el tudod küldeni ismerősödnek a cikk URL-jét. Az üzenet tárgya a cikk címe, tartalma pedig a cikk URL-je lesz.

Hortobágy

Dátum: 2009. október 10., szombat

Útvonal: Hortobágy - Kónya (Tiszacsege felé) - Balmazújváros - Debrecen

Távolság: 50 km (+ vasúton 42 km)

Túraidő: 6 óra (múzeumi látogatások nélkül)

Szintkülönbség: elhanyagolható

Indulás: Debrecen Nagyállomásról a 7:26-kor Füzesabony felé induló vonattal Hortobágyig. Vonatjegy ára: 675 Ft. (teljes árú). A vonathoz kerékpárszállítót csatolnak! A vonatjegyet és a kerékpárszállítás költségét egyénileg kell intézni.

Gyülekezés: 7:15-től a debreceni Nagyállomáson, annak a vágánynak a peronján, ahonnan a vonat indul, a megváltott jegyekkel.

Túravezetés: A kerékpártúrák sajátosságánál fogva nem vállalkozunk klasszikus túravezetésre. Van lehetőség arra, hogy a csapatkísérő személlyel együtt tekerjenek, s akár a saját tempóban is túrázhatnak. A csapatkísérő közreműködésével az ingyenes programok igénybe vehetők.

Program: A vonat várhatóan 8.14-kor érkezik meg Hortobágyra. Először reggelizésre van lehetőség az állomásnál, tartunk egy kis szerelvényigazítást. Onnan eltekerünk Mátára, ahol megtekinthető a Mátai Ménes (büfé van), majd kisforgalmú úton áttekerünk a Pusztai Állatparkhoz (fakultatív a belépés, jegyváltás a helyszínen). Ingyenesen megtekinthető a Körszín (ide 10.00-kor érkezünk), további fakultatív programlehetőség a Madárkórház és a Hortobágyi Pásztormúzeum megtekintése - mindkettő belépős! Indulás Hortobágyról 11.30-kor tovább Balmazújváros felé Kónya érintésével! Balmazújvárost a tiszacsegei úton fogjuk megközelíteni, ahová várhatóan 13.30 körül érkezik a csoport. Itt Mihalkó Gyula kalaposmester udvarán (Nádudvari utca) megismerhető a családi tradícióval az országban már csak egyedül Balmazújvároson ősi munkafolyamatok betartásával, kézzel készített pásztorkalap (bár nincs belépő, de vásárlási lehetőség van, s szerény adománnyal támogatható a rendkívüli programlehetőség). A műhelymunkát követően már egyéni tempóban folytatódik tovább a túra vissza Debrecenbe (kb. 24 km) a 3316-os úton a Látóképi csárdáig, majd onnan egy kb. 9 km-es szakaszon kezdetben 2, majd 4 sávos 33-as közúton! Debrecen határában kijelölt kerékpárút csak a METRO-s kereszteződéstől van.

Alternatív lehetőség lesz - időjárás függvényében - a Látóképi Faiskola után kb. 500 m-re, mezőgazdasági földúton Ondód felé átvágva az Ondód - Debrecen. Lényegesen kisebb forgalmú közúton visszaérkezni!

Várható érkezés a késő délutáni órákban!

Javasolt öltözék: Kényelmes túraruha (edzőcipő), láthatósági mellény, az időjárásnak megfelelő réteges öltözék, esőkabát, hátizsák.

Étkezés: Egyénileg hozott élelemből, „tarisznyából". Vásárlásra a túra útvonalán korlátozottan van lehetőség. Ivóvizet, üdítőt mindenki hozzon magával!

Ajánlott térkép: Irány Debrecen Túrák kerékpárral és gyalog túratérkép 7. sz. kerékpáros túraútvonala

Irány Debrecen

 

Hozzászólások:

HozzászólóKőbárány - http://kobarany.blogspot.com/ - 2009-10-09 11:15:23 #1 - válasz erre
Kedvet kaptam egy bringás-vonatos túrához! (Én majd egy pecabottal is kiegészülök majd). Hasznos poszt!

Kedves látogató!

Itt szólhatsz hozzá az aktuális cikkhez. A hozzászólásokhoz nem szükséges regisztráció, de nevet és email címet kötelező megadnod. Amennyiben már beléptél lehetőséged van más néven hozzászólást írni, ehhez egyszerűen írd át a megfelelő szövegmezőket!

Ha változtatni szeretnél a szöveg stílusán tekintsd meg a formázási mintákat, melyben a lehetséges változatok vannak felsorolva!

1. Így írd be a szövegmezőbe!
2. És így fog megjelenni a weboldalon.
1. Ez egy [b]félkövér[/b] szöveg.
2. Ez egy félkövér szöveg.
1. Ez egy [i]dőlt[/i] szöveg.
2. Ez egy dőlt szöveg.
1. Ez egy [u]aláhúzott[/u] szöveg.
2. Ez egy aláhúzott szöveg.
1. Ez egy [url=http://www.napielet.hu]hivatkozás[/url].
2. Ez egy hivatkozás.
 
Írja be!
CSS HTML Firefox böngésző letöltése! Opera böngésző letöltése! Netscape Browser letöltése!