( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 85
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0003680232{main}( )../index.php:0
20.0008738808require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 91
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0003680232{main}( )../index.php:0
20.0008738808require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Assigning the return value of new by reference is deprecated

Filename: database/DB.php

Line Number: 81

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php:85)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 282

Zöld szemüvegesek - Napi Élet Blogmagazin

A te napod

Buli volt

2010-02-26 06:34:00

Beküldte: posztméh
Kategória: vicc

Buli volt

Zöld szemüvegesek

2009-11-28 06:30:00
Szerző: Veres Hajnalka

Kékzöld rovat cikkeiHozzászólások száma: 0 Utolsó hozzászóló: nincs hozzászólás Oldal tartalmának nyomtatása

Írja be!
Add meg a címzett valamint a feladó e-mail címét és az e-mail küldő segítségével levelezőprogram nélkül el tudod küldeni ismerősödnek a cikk URL-jét. Az üzenet tárgya a cikk címe, tartalma pedig a cikk URL-je lesz.

Manapság sokat hallunk a környezetvédelemről, környezetvédelmi tudatformálásról, de ez önmagában nehezen kézzelfogható.

A Hajdú-Bihar Megyei Pedagógiai Szakszolgálat és Pedagógiai Szolgáltató Intézet mégis ebben a témakörben birkózott meg egy pályázattal (KEOP-6.1.0/A-2008-0062), annak a hatalmas dokumentációjával, a várható eredmények számszerűsített felsorolásával, mindezt egy komplex programsorozattal valósítva meg. Ungvári Jánosné, a projekt egyik menedzsere többek között erről a folyamatról számolt be október végén a Déri Múzeum Zoltai Lajos termében megtartott programzáró konferencián.

Zöld szemüvegesek

A jelenlévők több előadást is meghallgathattak, így Dr. Lakatos Gyula ökológus fenntarthatóságról szóló előadását, valamint a projekt szakmai vezetőjének, Dr. Budayné dr. Kálóczi Ildikónak és a résztvevő diákok egy részének a programmal kapcsolatos tapasztalatairól, élményeiről szóló előadásokat.

Zöld szemüvegesek

Ezután a személyesség jegyében néhány helyi szinten, iskolai keretek között megvalósuló környezeti nevelési programról is beszámoltak a meghívott tanárok. A projekt a Zöld szemüveggel a fenntartható életért címet viselte, megvalósításán 50 tanár és 450 diák dolgozott, hozzájuk kb. 150 általános és középiskolai tanár, valamint 4000 diák kapcsolódott az összesen 18 együttműködő intézményben.

Zöld szemüvegesek

Maga a program több mint 8 hónapig tartott, ez alatt az előadásokon és terepbejárásokon kívül nem formális módszerek segítségével ismerkedtek a diákok a fő témákkal: globális problémák, népesedési válság, urbanizáció, hulladékkérdés, energiatermelés és fogyasztás, a termőföld védelme, biodiverzitás, az ökológiai sokféleség megőrzése.

Zöld szemüvegesek

A foglakozások közül talán a legnépszerűbb az a képzeletbeli bírósági tárgyalás volt, mely során a szennyvizét a patakba vezető cég ellen tettek feljelentést a diákok, és egy szabályos bírósági eljárással tárgyalták meg az ügyet. A program elején kialakított 8 fő témakör feldolgozása során született prezentációk, vázlatok alapján készültek azok a nagyméretű tablók, melyek összegzik a legfőbb környezeti problémákat, és amelyeket szintén a konferencián mutattak be a résztvevőknek. Az ebből összeállított kiállítási anyag vándorkiállításon formájában jut majd el a résztvevő iskolákhoz, illetve azokba az oktatási intézményekbe, ahol igénylik a bemutatását. A fennmaradó időszakban a diákok és tanáraik munkája Pedagógiai Intézetben tekinthető meg.

Részletek itt

 

Hozzászólások:

Kedves látogató!

Itt szólhatsz hozzá az aktuális cikkhez. A hozzászólásokhoz nem szükséges regisztráció, de nevet és email címet kötelező megadnod. Amennyiben már beléptél lehetőséged van más néven hozzászólást írni, ehhez egyszerűen írd át a megfelelő szövegmezőket!

Ha változtatni szeretnél a szöveg stílusán tekintsd meg a formázási mintákat, melyben a lehetséges változatok vannak felsorolva!

1. Így írd be a szövegmezőbe!
2. És így fog megjelenni a weboldalon.
1. Ez egy [b]félkövér[/b] szöveg.
2. Ez egy félkövér szöveg.
1. Ez egy [i]dőlt[/i] szöveg.
2. Ez egy dőlt szöveg.
1. Ez egy [u]aláhúzott[/u] szöveg.
2. Ez egy aláhúzott szöveg.
1. Ez egy [url=http://www.napielet.hu]hivatkozás[/url].
2. Ez egy hivatkozás.
 
Írja be!
CSS HTML Firefox böngésző letöltése! Opera böngésző letöltése! Netscape Browser letöltése!