( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 85
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0003680736{main}( )../index.php:0
20.0012739312require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 91
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0003680736{main}( )../index.php:0
20.0012739312require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Assigning the return value of new by reference is deprecated

Filename: database/DB.php

Line Number: 81

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php:85)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 282

Protézissel pótolták egy gólya törött csőrét - Napi Élet Blogmagazin

A te napod

Buli volt

2010-02-26 06:34:00

Beküldte: posztméh
Kategória: vicc

Buli volt

Protézissel pótolták egy gólya törött csőrét

2009-10-09 05:00:00
Szerző: Konyhás István

Kékzöld rovat cikkeiHozzászólások száma: 1 Utolsó hozzászóló: ali Oldal tartalmának nyomtatása

Írja be!
Add meg a címzett valamint a feladó e-mail címét és az e-mail küldő segítségével levelezőprogram nélkül el tudod küldeni ismerősödnek a cikk URL-jét. Az üzenet tárgya a cikk címe, tartalma pedig a cikk URL-je lesz.

Csőrös, a hortobágyi Madárkórházban három éve élő fehér gólya hosszas előkészítő munka és megfigyelés után október első napján megkapta végleges csőrprotézisét.

A madár fiatalon, három évvel ezelőtt került a Madárkórházba, valószínűleg gépkocsival ütközött, amikor mindkét csőrkávája eltörött. Az alsó a gyors beavatkozásnak köszönhetően visszaforrt, de a felső az orrlukak előtt minden próbálkozás ellenére elhalt, majd levált.

Hortobágyi Madárkórház

Csőrös így is hamar megtanult enni, de csak a kórház ápolói segítségével tudta a nagyobb méretű táplálékot elfogyasztani. Ekkor kezdődtek el a csőr pótlását szolgáló próbálkozások, és a többéves műtétsorozatnak és egy debreceni fogtechnikusnak köszönhetően a gólya most végleges, speciális anyagból készült felső csőrkávát kapott. A már hónapokkal ezelőtt elkészült csőrprotézist a fogászatban megszokott módon először csak ideiglenesen rögzítették, így lett volna lehetőség annak levételére, ha a gólya sérülését okozná, vagy fertőzés lépne fel. Azonban erre a többhónapos megfigyelés alatt semmilyen jel nem utalt, a madár teljes értékű csőrként használta, így sor kerülhetett a műcsőr végleges rögzítésére.

Hortobágyi Madárkórház

A csőrpótlék fogtechnikai anyagokból készült, teljesen szövetbarát. A megmaradt csőrhöz kobalt-króm ötvözettel és titán csavarokkal rögzítette az eredeti csőr anyagához legjobban hasonlító toldalékot dr. Déri János állatorvos és Kóthay Tamás fogtechnikus. A műtét két részletben történt, összesen több mint három óráig tartott. A gólya végig altatásban volt a beavatkozás alatt, és bár kissé nehezen, de stabilan ébredt, állapota jó, kórteremben csak a megfigyelés végett kell még tartani pár napig.

Hortobágyi Madárkórház

Amennyiben a csőr és a hat darab titáncsavar nem zavarja a madarat, és megfelelően fogja használni, akkor van remény arra, hogy tavasszal visszanyerje szabadságát. Ez azért is örvendetes lenne, mert most lesz ivarérett, így akár párválasztásra és fészkelésre is van esélye. A gólya addig is a hortobágyi Madárkórház által üzemeltetett Madárparkban marad, és akit érdekel, ott megismerkedhet a madár és a műtétek teljes történetével.

Hortobágyi Madárkórház

Hortobágyi Madárkórház

Hortobágyi Madárkórház

Hortobágyi Madárkórház

Hortobágyi Madárkórház

 

Hozzászólások:

Hozzászólóali - 2009-11-03 12:54:16 #1 - válasz erre
Jajj de jó, hogy végre újra boldog a gólya!:)

Kedves látogató!

Itt szólhatsz hozzá az aktuális cikkhez. A hozzászólásokhoz nem szükséges regisztráció, de nevet és email címet kötelező megadnod. Amennyiben már beléptél lehetőséged van más néven hozzászólást írni, ehhez egyszerűen írd át a megfelelő szövegmezőket!

Ha változtatni szeretnél a szöveg stílusán tekintsd meg a formázási mintákat, melyben a lehetséges változatok vannak felsorolva!

1. Így írd be a szövegmezőbe!
2. És így fog megjelenni a weboldalon.
1. Ez egy [b]félkövér[/b] szöveg.
2. Ez egy félkövér szöveg.
1. Ez egy [i]dőlt[/i] szöveg.
2. Ez egy dőlt szöveg.
1. Ez egy [u]aláhúzott[/u] szöveg.
2. Ez egy aláhúzott szöveg.
1. Ez egy [url=http://www.napielet.hu]hivatkozás[/url].
2. Ez egy hivatkozás.
 
Írja be!
CSS HTML Firefox böngésző letöltése! Opera böngésző letöltése! Netscape Browser letöltése!