( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 85
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0003680096{main}( )../index.php:0
20.0008738640require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 91
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0003680096{main}( )../index.php:0
20.0008738640require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Assigning the return value of new by reference is deprecated

Filename: database/DB.php

Line Number: 81

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php:85)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 282

Spóroljunk! - Napi Élet Blogmagazin

A te napod

Buli volt

2010-02-26 06:34:00

Beküldte: posztméh
Kategória: vicc

Buli volt

Spóroljunk!

2009-08-07 06:32:00
Szerző: Kőbárány

Kékzöld rovat cikkeiHozzászólások száma: 6 Utolsó hozzászóló: Loca Oldal tartalmának nyomtatása

Írja be!
Add meg a címzett valamint a feladó e-mail címét és az e-mail küldő segítségével levelezőprogram nélkül el tudod küldeni ismerősödnek a cikk URL-jét. Az üzenet tárgya a cikk címe, tartalma pedig a cikk URL-je lesz.

A környezettudatos működéselméletek lángolásakor megannyi áruházlánc állt be az azokkal szimpatizálók sorába, ezzel is megmutatva, mennyire törődnek szeretett vásárlóik „divatos" igényeivel. Alig győzték kartonnal és celluxszal, annyira reklámozták üzleteikben az újrahasznosított anyagból készült csomagolóanyagaikat és bevásárló szatyraikat. Sajnos az egész akció nem hozott komoly eredményeket a környezettudatos társadalommá válás irányában.

műanyag vagy papír

Akkor mégis kinek használt? A „mozgalom" remek lehetőséget adott az élelmiszer áruházak számára új szimpatizánsok toborzására. Az ötletemberek gázsiját meg lehetett spórolni egy darabig. Szinte bármit el lehetett adni, amit immáron papírszatyorba csomagoltak.  A multinacionális cégek természetesen sosem állították, hogy (belátható időn belül) kizárnák üzleteikből a nylon alapú bevásárlószatyrok forgalmazását. Pedig abból aztán rengeteg elfogy naponta. Ezen a ponton valóban megérte volna komolyan elgondolkodni azon, hogy valamiképpen szabályozzák ezen anyagok használatát. Persze, megérte volna nekünk, kisembereknek, akik gyermekeinket féltjük. De nem a nagyhalaknak, akik értünk állnak lesben.

Nézzünk szét, mivé is vált az egykor erős reklámkampány mára?! Most újra csak azokat az embereket érdekli, hogy mibe is pakolják a húskonzervet, akiket korábban is érdemben foglalkoztatott. A hangsúly azóta egy újabb akcióra tevődött át, a korábbi már régen fényét vesztette. Az emberi kíváncsiságra könnyű volt alapozni.

A papír elleni harcot megnyerte az olcsóbb és strapabíróbb műanyag. Persze a „környezetbarátabb" megtalálható még a kínálatban, de háttérbe szorult. A műanyagot teszik az ember keze alá, a papír csak félreeső helyet bérel a kompozícióban. Azért, mert 59 forintba kerül, míg a másik csak 49. A recesszió sem dobott sokat az ügyén, most aztán tényleg minden forint számíthatna. Magyarok vagyunk, bírjuk a csalódást!

 

Hozzászólások:

HozzászólóKornél - http://kephatas.blog.hu/ - 2009-08-07 13:54:52 #1 - válasz erre
Ööö... szerinted a papírhoz mit is kell kivágni? És mennyivel ellenállóbb a kifolyó cuccal vagy az esővel szemben? Olvasgattad mostanában az egyszer használatos szatyrok feliratait? Manapság azok is "lebomló" anyagból készülnek, ráadásul nagyon sok helyen szemeteszsáknak használják őket, ezzel kímélve némileg a környezetet. A műanyagszálból szőtt táskák pedig évekig bírják, és ha már 50-100 Ft-ot adtam érte, nem dobom ki, hanem használom!
HozzászólóKőbárány - http://kobarany.blogspot.com/ - 2009-08-07 22:53:13 #2 - válasz erre
A papír lebomló képességében még mindig jobban megbízom. Az újrahasznosítása is "simább" ügy mint bármi másé. A többi szatyorra pedig mindenfélét ráillesztenek csak hogy elaltassák a vásárlót. Sosem fogják a nylont akkora hányadban újrafelhasználni mint a papírt. Mert úgy olcsóbb. A papír a környezet barátabb, ez meg tiszta sor.
HozzászólóLoca - 2009-08-08 09:15:52 #3 - válasz erre
Teljesen mindegy, hogy papír, ha nem szelektíven gyűjtjük...akkor az egész nem ér semmit. Magyarország meg igen csak le van maradva ebben a dologban, nem egyszer láttam már, hogy az utcákon lévő színes szelektív kukák tartalmát egybe(!) öntik...Az nem minősül szelektívnek nálunk, hogy kidobjuk a kólás üveget és rajta marad a papír cimke stb. Mit ér a papír ha nincs mit újrahasznosítani? Azt meg nehogy elhidd már, hogy amit eldobsz pl szalvéta vagy bármi úgy lebomlik neked mint a sicc...nagyon nem, mivel műanyagot is kevernek hozzá, mert olcsóbb így az előállítás, és tisztának látszik a csúnya piszkos 5x újrafelhasználtnál.
HozzászólóKornél - http://kephatas.blog.hu/ - 2009-08-08 13:52:41 #4 - válasz erre
Amúgy meg újra lesz itt hasznosítva az utolsó műanyag fogpiszkáló is, ha elfogyott az utolsó csepp olaj, csak bírja ki addig a természet!
HozzászólóKornél - http://kephatas.blog.hu/ - 2009-08-09 02:10:30 #5 - válasz erre
275 Ft a gázolaj a Mol-nál, 269 az étolaj a Tecsóban! Most lehet spórolni ;)
HozzászólóLoca - 2009-08-09 22:33:29 #6 - válasz erre
Akkor mindenki ezentúl egy képzeletbeli lángossütőt fog húzni a kocsija után :D

Kedves látogató!

Itt szólhatsz hozzá az aktuális cikkhez. A hozzászólásokhoz nem szükséges regisztráció, de nevet és email címet kötelező megadnod. Amennyiben már beléptél lehetőséged van más néven hozzászólást írni, ehhez egyszerűen írd át a megfelelő szövegmezőket!

Ha változtatni szeretnél a szöveg stílusán tekintsd meg a formázási mintákat, melyben a lehetséges változatok vannak felsorolva!

1. Így írd be a szövegmezőbe!
2. És így fog megjelenni a weboldalon.
1. Ez egy [b]félkövér[/b] szöveg.
2. Ez egy félkövér szöveg.
1. Ez egy [i]dőlt[/i] szöveg.
2. Ez egy dőlt szöveg.
1. Ez egy [u]aláhúzott[/u] szöveg.
2. Ez egy aláhúzott szöveg.
1. Ez egy [url=http://www.napielet.hu]hivatkozás[/url].
2. Ez egy hivatkozás.
 
Írja be!
CSS HTML Firefox böngésző letöltése! Opera böngésző letöltése! Netscape Browser letöltése!