( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 85
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0004680136{main}( )../index.php:0
20.0013738712require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 91
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0004680136{main}( )../index.php:0
20.0013738712require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Assigning the return value of new by reference is deprecated

Filename: database/DB.php

Line Number: 81

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php:85)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 282

Madárgyűrűzés - Napi Élet Blogmagazin

A te napod

Buli volt

2010-02-26 06:34:00

Beküldte: posztméh
Kategória: vicc

Buli volt

Madárgyűrűzés

Bemutató a Madarak és Fák Napján

2009-05-08 07:00:00
Szerző: ne

Kékzöld rovat cikkeiHozzászólások száma: 0 Utolsó hozzászóló: nincs hozzászólás Oldal tartalmának nyomtatása

Írja be!
Add meg a címzett valamint a feladó e-mail címét és az e-mail küldő segítségével levelezőprogram nélkül el tudod küldeni ismerősödnek a cikk URL-jét. Az üzenet tárgya a cikk címe, tartalma pedig a cikk URL-je lesz.

fülemüle

A napjainkra megsokasodott zöld jeles napok sorában egyik legrégebbi a Madarak és Fák Napja, mely - mint 1996 óta mindig - idén is május 10-re esik, az ünnep azonban ennél sokkal patinásabb. Az Amerikai Egyesült Államokban 1894-ben megrendezett Birds and Arbor Day adta az ötletet Herman Ottónak, hogy hasonló ehhez az „intézkedéshez", tartassék hazánkban is. 1902-ben az európai országok egyezményben rögzítették a Madarak és Fák Napjának megünneplését, és még ugyanebben az évben Chernel István ornitológus meg is szervezte. Ezeket az előzményeket hamar követte a hivatalos út is, ugyancsak Herman Ottó közbenjárására 1906-ban körrendeletben írták elő az iskolák számára a nap megünneplését. Madárodú kihelyezésekkel, faültetéssel, akadályversenyekkel, kirándulásokkal hirdették szerte az országban a természet védelmének fontosságát. Mint annyi minden más, a két világháború közötti időszakban és azt követően ez az alkalom is vesztett fontosságából, és sok más környezetvédelmi témájú kérdéssel együtt a hetvenes években kapott újra figyelmet. A jeles nap megünneplésébe évről-évre bekapcsolódnak az iskolák, óvodák, különféle természetvédő egyesületek. Így lesz ez most is, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Hajdú-Bihari csoportja május 10-én, vasárnap 9-12 óráig a debreceni Botanikus Kertben dr. Juhász Lajos vezetésével madárgyűrűzési bemutatót tart. (A 9.30-ig érkezőknek a belépés ingyenes.)

Aki rendszeres látogatója a botanikus kertnek, tudja, hogy a helyszín ideális, hiszen a több százféle cserje, fa és virág rengeteg madárnak biztosít táplálékot és élőhelyet, melyet őrizni mindnyájunknak kötelessége. Ahogyan Herman Ottó írta: „A természetben a maga helyén minden egyenértékű, egyenjogú, legyen az akár a legparányibb légy dongása, vagy a Vezúv kitörése. E hatalom birtokában nincs sem megvetni - sem letaposnivaló, s ez nagyon is érdekünk."  

Németh András gyűrűző

 

 

Hozzászólások:

Kedves látogató!

Itt szólhatsz hozzá az aktuális cikkhez. A hozzászólásokhoz nem szükséges regisztráció, de nevet és email címet kötelező megadnod. Amennyiben már beléptél lehetőséged van más néven hozzászólást írni, ehhez egyszerűen írd át a megfelelő szövegmezőket!

Ha változtatni szeretnél a szöveg stílusán tekintsd meg a formázási mintákat, melyben a lehetséges változatok vannak felsorolva!

1. Így írd be a szövegmezőbe!
2. És így fog megjelenni a weboldalon.
1. Ez egy [b]félkövér[/b] szöveg.
2. Ez egy félkövér szöveg.
1. Ez egy [i]dőlt[/i] szöveg.
2. Ez egy dőlt szöveg.
1. Ez egy [u]aláhúzott[/u] szöveg.
2. Ez egy aláhúzott szöveg.
1. Ez egy [url=http://www.napielet.hu]hivatkozás[/url].
2. Ez egy hivatkozás.
 
Írja be!
CSS HTML Firefox böngésző letöltése! Opera böngésző letöltése! Netscape Browser letöltése!