( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 85
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0004680392{main}( )../index.php:0
20.0013738968require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 91
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0004680392{main}( )../index.php:0
20.0013738968require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Assigning the return value of new by reference is deprecated

Filename: database/DB.php

Line Number: 81

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php:85)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 282

A Hegyaljára készülve indul a ZéróCO2-program - Napi Élet Blogmagazin

A te napod

Buli volt

2010-02-26 06:34:00

Beküldte: posztméh
Kategória: vicc

Buli volt

A Hegyaljára készülve indul a ZéróCO2-program

Mozgalommá nőheti ki magát a növényültetés

2009-04-23 06:45:00
Szerző: ne

Kékzöld rovat cikkeiHozzászólások száma: 1 Utolsó hozzászóló: Kornél Oldal tartalmának nyomtatása

Írja be!
Add meg a címzett valamint a feladó e-mail címét és az e-mail küldő segítségével levelezőprogram nélkül el tudod küldeni ismerősödnek a cikk URL-jét. Az üzenet tárgya a cikk címe, tartalma pedig a cikk URL-je lesz.

Zöld és illegális, mégsem büntetik. Április 22-től egy növény elültetésével bárki csatlakozhat a Föld napján induló Hegyalja ZéróCO2-mozgalomhoz, hogy némi szén-dioxid semleges vagánysággal Hegyalja-jegyet nyerjen. A ZéróCO2-gondolat jegyében a fesztivál szervezői a nyári fesztiválok között elsőként, önkéntesek és alternatív energiaforrások felhasználásával teszik szén-dioxid semlegessé a Hegyalját.

ZéróCO2Egy elhanyagolt kopár terület elfoglalásával április 22-től bárki a Hegyalja ZéróCO2-mozgalom tagja lehet. Aki a város betonrengetegét akár egyetlen növény elültetésével színesíti, már tett valamit azért, hogy a szürke uralmát a zöld vegye át. A Hegyalja szervezői a globális felmelegedés korának Robin Hoodjait, azaz a legelkötelezettebb gerillakertészeket ingyenjeggyel díjazzák.

A Hegyalja ZéróCO2-mozgalom szabályai egyszerűek: elég egy kellően elhanyagolt, zöld után áhítozó helyet választani, és dokumentálni az ültetés előtti és az ültetés utáni állapotot. A gerillakertészkedésről készült fotókat és videókat a Hegyalja szervezői a ZéróCO2 oldalra várják. A jelentkezők a feltöltéssel igazolják, hogy tettek valamit az üvegházhatást okozó szén-dioxid semlegesítéséért, és egyúttal versengenek a Hegyalja jegyekért is. A játékban csapatok és magányos gerillakertészek is indulhatnak.  A ZéróCOoldal abban is segít, hogyan kezelhetik a mozgalom tagjai azokat a helyzeteket, amikor a legjobb szándékú, ugyanakkor illegális zöldítők ellenállásba, ellenségeskedésbe ütköznek.

A honlap a gerillakertészkedés időszakában a mozgalom kommunikációs bázisa lesz, ez után pedig az oldalon nyomon követhetjük, hogyan csökkenthető egy nyári fesztivál ökológiai lábnyoma.

Levegőszennyezés nélkül is van fesztivál

A Hegyalja fesztivál évről évre egyre nagyobb hangsúlyt fektet a környezetvédelemre és a környezettudatosságra. A szervezők amellett, hogy ültetésre buzdítják a Hegyalja rajongóit, maguk is dolgoznak a teljes fesztivál szén-dioxid semlegesítéséért. Cél, hogy az áramfelhasználástól kezdve, a fesztivál programjával bezárólag, amikor lehet, érvényesüljön a környezettudatos szemlélet, és csökkenjen a fesztivál által okozott környezeti terhelés.

Idén a Hegyalja nem szervez forgalomlassító demonstrációt Tokajban, de mérik a kamionok zaját, és mindenki küldhet a fesztiválról videóüzenetet a minisztériumba. De a fesztivál területén is lépten-nyomon előbukkannak a tenni akarás jelei: a biológiailag-lebomló műanyag evőeszközöktől kezdve az E-számmal jelölt adalékok kóstolójáig. Minden ponton, ahol vizet vagy energiát lehet vételezni, takarékosságról is szó lesz, és a „Fogyassz mindhalálig" kiállításon a fogyasztás is fókuszba kerül.

Verespatak, a szerencsi széntüzelésű erőmű, a nemzeti parkok - csak néhány a témák közül, amelyekkel kapcsolatban vezető környezetvédő szakembereket, EU-s és hazai döntéshozókat lehet majd szabadon faggatni.

Zöld területfoglalás: már a harmadik tavasz...

A Hegyalja ZéróCO2-mozgalom elődjeként az elmúlt két évben lezajlott Zöld Vadművelet résztvevői egyetlen éjszaka alatt virágba borították a Margit hidat. Tavaly 20 településen összesen 270 négyzetméternyi titokban beültetett zöldfelület volt a hegyaljás gerillakertészkedés eredménye. 57 csapat 270 illegális kertésze mintegy 1300 palántát, cserjét és virágot ültetett, és ezzel minden egyes gerillakertész átlagosan egy négyzetméternyi területen hagyott nyomot.

Idén tavasszal a ZéróCO2 kezdeményezés lesz a közterületi kertészkedés hazai platformja: a szervezők tapasztalatai szerint egyre önállóbbak az illegális kertészek, a mozgalom lassan felnőtté válik. Ezért idén jóval nagyobb szabadságot hagynak a kertészkedőknek, hogy zöldbe boríthassák az országot. Hegy-jegyekkel és kommunikációs bázissal üdvözlik a szervezők az önállósuló mozgalmat.

 

 

Hozzászólások:

HozzászólóKornél - http://kephatas.blog.hu/ - 2009-05-21 15:54:43 #1 - válasz erre
Találtam egy jó helyet, ahová lehetne ültetni! Ki van velem?

Kedves látogató!

Itt szólhatsz hozzá az aktuális cikkhez. A hozzászólásokhoz nem szükséges regisztráció, de nevet és email címet kötelező megadnod. Amennyiben már beléptél lehetőséged van más néven hozzászólást írni, ehhez egyszerűen írd át a megfelelő szövegmezőket!

Ha változtatni szeretnél a szöveg stílusán tekintsd meg a formázási mintákat, melyben a lehetséges változatok vannak felsorolva!

1. Így írd be a szövegmezőbe!
2. És így fog megjelenni a weboldalon.
1. Ez egy [b]félkövér[/b] szöveg.
2. Ez egy félkövér szöveg.
1. Ez egy [i]dőlt[/i] szöveg.
2. Ez egy dőlt szöveg.
1. Ez egy [u]aláhúzott[/u] szöveg.
2. Ez egy aláhúzott szöveg.
1. Ez egy [url=http://www.napielet.hu]hivatkozás[/url].
2. Ez egy hivatkozás.
 
Írja be!
CSS HTML Firefox böngésző letöltése! Opera böngésző letöltése! Netscape Browser letöltése!