( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 85
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002680096{main}( )../index.php:0
20.0008738640require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 91
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002680096{main}( )../index.php:0
20.0008738640require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Assigning the return value of new by reference is deprecated

Filename: database/DB.php

Line Number: 81

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php:85)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 282

Túrákra föl! - Napi Élet Blogmagazin

A te napod

Buli volt

2010-02-26 06:34:00

Beküldte: posztméh
Kategória: vicc

Buli volt

Túrákra föl!

A „Debreceni 3 próba” túramozgalom indítása és az I. RENATURA Kupa

2009-04-17 10:00:00
Szerző: ne

Kékzöld rovat cikkeiHozzászólások száma: 2 Utolsó hozzászóló: Kornél Oldal tartalmának nyomtatása

Írja be!
Add meg a címzett valamint a feladó e-mail címét és az e-mail küldő segítségével levelezőprogram nélkül el tudod küldeni ismerősödnek a cikk URL-jét. Az üzenet tárgya a cikk címe, tartalma pedig a cikk URL-je lesz.

Nagyerdő, Debrecen

A Tourinform Debrecen immár második éve hirdeti meg a „Debreceni 3 próba" túramozgalmat, melynek célja a friss levegőn való felfrissülés és az egészséges életmódra nevelés mellett a kulturális ismeretek bővítése, kiemelten szűkebb lakókörnyezetünk értékeinek megismerése, s ehhez minél szélesebb tömegek megnyerése. A távoli célok között Debrecen turisztikai vonzerejének növelése áll, valamint az a szándék, hogy a kampány segítségével Debrecen és térsége bekerülhessen a zöldtúra hálózat vérkeringésébe, s a zöldturizmus hazai célpontjai közé. Ezt a célt szolgálja az Irány Debrecen! Debrecen környéki gyalogos és kerékpáros túratérkép is.

2009 - ben több iskola is magáénak érzi célkitűzéseinket és részt vesznek a túráinkon. Eddig csatlakozó debreceni iskolák: A Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Általános Iskolája Tóth Árpád Gimnázium, Eötvös Utcai Általános Iskola, Karácsony Sándor Általános Iskola. A szervezők várják további iskolák csatlakozását is!

Abban is rendhagyó az idei év, hogy a korábban megismert túraajánlatok ismételt meghirdetése mellett az évad nyitányaként egy GPS-es játékra invitáljuk a fiatalokat. Hagyományteremtő céllal indul útjára április 18-án, szombaton a RENATURA - Vissza a természetbe I. Debreceni Természetismereti és Navigációs Kupa, mely teljesítését nemcsak a profik tűzhetik ki célul, hanem amatőrök is, akiknek gyakorlati segítséget nyújtanak a szervezők és 30 000 Ft letét ellenében GPS-készülékeket is biztosítanak.

A csapatok egy GPS készülékkel versenyeznek. A koordinátákat a rajtnál feltöltjük készülékekre. A helyszínen lehetőség van készülék kölcsönzésére is 30 000 Ft letét ellenében. A 10 ellenőrző pont felkeresése max. 10 km, illetve max. 3,5 órát vesz igénybe. A verseny a Kartács u. 25. szám alól indul, a Nyírerdő Debreceni Erdészet épületétől 8.30 - 10.30 között. A versenyen játékos feladatok, jó hangulat és remélhetően kellemes időjárás várja a résztvevőket, valamint a Park Hotelben 790 Ft -os áron bográcsgulyás és túrós csusza várja a megfáradt kirándulókat.

A mozgalom támogatói 2009-ben a TREND-X Miskolc Kft. és a NAVITEL Kft., akik nemcsak a GPS-játék lebonyolítását segítik, de értékes ajándékokat is felajánlottak.

A Tourinform iroda partnerei a túramozgalom megszervezésében, lebonyolításában: Navigátor Debreceni Túra Klub, Magyar Kerékpáros Klub Debreceni Szervezete, Zöld Kör (Hajdúböszörmény), Hajdú-Bihar Megyei - Debrecen Városi Természetjáró Szövetség.

Információ: A Debreceni 3 Próba 2009. évi eseményeiről, részleteiről, valamint a szombati GPS-es versenyről bővebben a főszervező Tourinform iroda www.iranydebrecen.hu honlapján, és az 52/412-250-es telefonszámon tájékozódhatnak.

Nagyerdő, Debrecen

RENATURA - Vissza a természetbe

I. Debreceni Nagyerdei Természetismereti Navigációs Kupa

A verseny célja: GPS koordinátákkal megadott pontok versenyszerű felkutatása

A verseny rendezői: Tourinform Debrecen, Hajdú-Bihar Megyei Debrecen Városi Természetjáró Szövetség, Zöld Kör, Magyar Kerékpáros Klub Debreceni Szervezete, Navigátor Debreceni Túra Klub, NaviTel Kft., Trend-X Miskolc Kft.

A verseny helyszíne: Debrecen, Nagyerdő

Táv és időtartam: max. 10 km; max. 3,5 óra

A versenyszámokról bővebb információ a www.iranydebrecen.hu, www.navitel.hu, www.geocaching.hu; http://gpsgames.hu, www.hajdutura.hu honlapokon

A rajt időpontja és helye:    2009. április 18., 8.30 - 10.30

Nevezési díj nincs!

Kategóriák: Profi egyéniben, Amatőrök csapatban (3-4 fő)

A rajt/cél helye: Nyírerdő - Debreceni Erdészet,  ebrecen, Kartács utca 25.  N47 33.489 E21 36.735

Megközelíthető a 31, 32, 15, 10 - es buszjáratokkal.             

Nevezés: a rajt helyszínén illetve előzetesen a Tourinform Irodában (Piac u. 20. Régi Városháza; Tel.: 412-250; e-mail: debrecenKukactourinform.hu">debrecenKukactourinform.hu Rácz Rita idegenforgalmi szervezőnél a név /nevek, életkor, kategória megnevezésével)

Nevezés feltétele: GPS készülék, a szabályok elfogadása, mindenki saját felelősségére vesz részt a versenyen

Készülék kölcsönzés: a rajt helyén a NaviTel Kft. valamint a Trend-X Kft. Miskolc biztosít kölcsönkészüléket. A készüléket 30 000 forint letéti díj ellenében használhatják a versenyzők, amely összeget természetesen a készülék leadásakor visszakapnak.

Étkezési lehetőség: a Park Hotel éttermében 790 forintos áron menüt biztosítunk a résztvevőknek. A menü megrendelhető a nevezéskor. (Park Hotel, Kartács u. 27.)

Díjazás: profi egyéni versenyzők: kupa, oklevél, ajándékcsomag; 

amatőr csapatok: a hét pontot megtaláló és a játékokat teljesítő csapatok között ajándékcsomagokat sorsolunk ki.                                        

Utolsó helyezett: vigaszdíj

A verseny célja:

  • Versenyzés közben megmutatni a Nagyerdő - az ország első természetvédelmi területe - természeti szépségeit
  • lehetőséget teremteni arra, hogy a profi és kezdő természetjárók, kiemelten a fiatalok és családosok, részt vehessenek egy olyan, a természetjárásban új eszközt használó (GPS) versenyen, ahol a tájékozódási és túravezetési ismereteikről számot adhatnak
  • a természetjárás és a túraverseny népszerűsítése.
  • a Debreceni 3próba túramozgalom további eseményeire felhívni a figyelmet

A verseny

Profi egyéni versenyzők:

A versenyzők megkapják a GPS koordinátákat tartalmazó kártyát. A rajt időpontja induláskor rögzítésre kerül.

A „profi" kategóriában versenyzőknek tetszőleges sorrendben érinteniük kell mind a 10 kihelyezett pontot.

A pontoknál a versenyzők egy „lyukasztó" eszközt találnak, ennek segítségével kell érvényesíteni a kártyát és igazolni a pontok felkeresését. A helyezéseket az időeredmények döntik el. A versenyzők közlekedési eszköz igénybevétele nélkül, gyalogosan teljesíthetik a feladatokat, ellenkező esetben a versenybírók kizárják a versenyből.

A koordinátákat a rajtnál feltöltjük arra alkalmas GPS készülékekre, illetve megvárjuk, míg a versenyző kézzel beviszi a pontokat, az óra ettől a pillanattól indul.  GPS készüléken kívül bármilyen egyéb eszköz (notebook, PDA, térképek) használhatóak. A szintidő 3,5 óra. Az időn túl beérkezők eredményeit nem tudjuk figyelembe venni!

Amatőr csapatban versenyzők:

Az versenyzők megkapják a GPS koordinátákat tartalmazó kártyát. A rajt időpontja induláskor rögzítésre kerül.

Az amatőr kategóriában versenyző csapatoknak a 10 pontból csak 7-et kell felkeresniük. Négyet a szervezők jelölnek ki, 3 másikat a versenyzők tetszőlegesen választanak ki. A szervezők által kijelölt 4 pontnál a versenyzőket játékos feladatok várják. Ezek teljesítését a pontőrök a kártyán jelölik. (A többlet megtalálását nem jutalmazzuk.)

A pontoknál a versenyzők egy „lyukasztó" eszközt találnak, ennek segítségével kell érvényesíteni a kártyát és igazolni a pontok felkeresését. A versenyzők közlekedési eszköz igénybevétele nélkül, gyalogosan teljesíthetik a feladatokat, ellenkező esetben a versenybírók kizárják a versenyből.

A csapatok egy készülékkel versenyeznek. A koordinátákat a rajtnál feltöltjük arra alkalmas GPS készülékekre, illetve megvárjuk, míg a versenyző kézzel beviszi a pontokat, az óra ettől a pillanattól indul.  GPS készüléken kívül bármilyen egyéb eszköz (notebook, PDA, térképek) használhatóak. A szintidő 3,5 óra. Az időn túl beérkezők nem vesznek részt a sorsoláson.

FONTOS:

Kérjük, hogy aki nem GARMIN GPS-szel (vagy Foretrex/Forerunner készülékkel) érkezik, az hozzon magával PC-kábelt! Köszönjük!

Kérdéseket, javaslatokat a debrecenKukactourinform.hu">debrecenKukactourinform.hu  címen várjuk!

 
 

Hozzászólások:

HozzászólóKőbárány - http://kobarany.blogspot.com/ - 2009-04-19 10:02:59 #1 - válasz erre
Csak remélni lehet hogy a nyugdíjasokon és a (kötelező) foglalkozáson résztvevő) diákokon kívül mást is érdekel majd az akció. Jövőre már a csodálatos Tócó-tó is belekerülhet ez útvonalba. Akkor lesz "valódi" kalandtúra. Jó lenne ha komoly igény mutatkozna, ráfér a felfrissülés a városra -hosszú volt a tél.
HozzászólóKornél - http://kephatas.blog.hu/ - 2009-04-19 13:04:41 #2 - válasz erre
Előzmény megtekintése!

Előzmény:

„Csak remélni lehet hogy a nyugdíjasokon és a (kötelező) foglalkozáson résztvevő) diákokon kívül mást is érdekel majd az akció. Jövőre már a csodálatos Tócó-tó is belekerülhet ez útvonalba. Akkor lesz "valódi" kalandtúra. Jó lenne ha komoly igény mutatkozna, ráfér a felfrissülés a városra -hosszú volt a tél.” Kőbárány - 2009-04-19 10:02:59 #1
Én mentem volna, ha lehetne biciklivel is menni. Walking sucks!

Kedves látogató!

Itt szólhatsz hozzá az aktuális cikkhez. A hozzászólásokhoz nem szükséges regisztráció, de nevet és email címet kötelező megadnod. Amennyiben már beléptél lehetőséged van más néven hozzászólást írni, ehhez egyszerűen írd át a megfelelő szövegmezőket!

Ha változtatni szeretnél a szöveg stílusán tekintsd meg a formázási mintákat, melyben a lehetséges változatok vannak felsorolva!

1. Így írd be a szövegmezőbe!
2. És így fog megjelenni a weboldalon.
1. Ez egy [b]félkövér[/b] szöveg.
2. Ez egy félkövér szöveg.
1. Ez egy [i]dőlt[/i] szöveg.
2. Ez egy dőlt szöveg.
1. Ez egy [u]aláhúzott[/u] szöveg.
2. Ez egy aláhúzott szöveg.
1. Ez egy [url=http://www.napielet.hu]hivatkozás[/url].
2. Ez egy hivatkozás.
 
Írja be!
CSS HTML Firefox böngésző letöltése! Opera böngésző letöltése! Netscape Browser letöltése!