( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 85
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0004680256{main}( )../index.php:0
20.0013738832require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 91
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0004680256{main}( )../index.php:0
20.0013738832require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Assigning the return value of new by reference is deprecated

Filename: database/DB.php

Line Number: 81

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php:85)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 282

Sima, kemény, hűt és fűt - Napi Élet Blogmagazin

A te napod

Buli volt

2010-02-26 06:34:00

Beküldte: posztméh
Kategória: vicc

Buli volt

Sima, kemény, hűt és fűt

2008-08-06 09:15:00
Szerző: pzs

Dőzs rovat cikkeiHozzászólások száma: 0 Utolsó hozzászóló: nincs hozzászólás Oldal tartalmának nyomtatása

Írja be!
Add meg a címzett valamint a feladó e-mail címét és az e-mail küldő segítségével levelezőprogram nélkül el tudod küldeni ismerősödnek a cikk URL-jét. Az üzenet tárgya a cikk címe, tartalma pedig a cikk URL-je lesz.
Fagylalt

„Ez a hatalmas, nagy város egyébkor is borzasztóan álmos. Inkább nyújtózkodni, mint mozogni szokott. Hát még most milyen! Valóságos halott..." Egy Ady Endre nevű zsurnaliszta írta e sorokat 1899 júniusában a Debreczen című lapban, majd néhány sorral lejjebb így folytatta: „Ilyen unalmas időben mit csináljon az ember? Válogathat a Nagyerdő söre és kávéházak fagylaltja között." Most is, mint akkor. Több helyen mérnek ugyan sört, de jóval kevesebb a kávéház. Debrecen városa ma is nyújtózkodik inkább, és a jelenben, a jelenből elvágyódik az egy nap kettőnél többször gondolkodó. Szeretne máshol lenni, máskor.

FagylaltMarad, ahogy marad a sör és a fagylalt. Nem sör vagy fagylalt, miként a fukariak állítják választás elé magukat és pénztárcájuk társult használóit, hanem sör és fagylalt. Miután kezdi megmutatni magát a nyár melege, azonnal a hidegre hajlik az óhaj, legalábbis a fogyasztható javak terén, talán ekként is hűtve egyéb vágyait. Fagylalt és alkohol. Miért ne? Ez sem új találmány. A Kürthy Emilné által jegyzett 1920-as évekből származó szakácskönyv elsősorban a gyerekeknek ajánlja a fagylaltot, ami „nem egyéb megfagyasztott lénél, mely annál jobb, minél simább és keményebb", de nem felejt említést tenni az aszúból vagy pezsgőből készült borfagylaltról, amit a férfiaknak javall. Fagylaltféle van már ezer, és a harmadik évezred jeges ízvilága sem idegenkedik a szeszes szinergiáktól. Van, aminek csak titulusa és zamata idézi az alkoholt: rumos dió, bonbonmeggy, tojáslikőr. Van whiskys fagylalt is, ez sem arról kapta a nevét, akit bankrablások miatt tettek hűvösre. A fagylalt - legyen bármilyen - nyilvánvalóbban is ölelkezhet az alkohollal. Egyszerre hűt és fűt, aromát gazdagít, ha a kehelybe a gömbök mellé belelöttyen némi konyak, rum, likőr vagy akármi tömény.

A fagylalt mellett lehet még szesszel fűszerezett hideg nyalánkság a sörbet és a parfé számos változata, sőt, kocsonyát is készíthetünk borból, de csak a javából. Az aszúkocsonya legnemesebb borunk, némi méz és zselatin melegen elkevert, majd hűtőben megdermesztett keveréke, amibe szívesen belefagy a kisütött libamáj vagy bármely szezonális nyers gyümölcs, lehet édes, édes-sós, fanyar, mint a való.

Ha a legszerényebbre fogjuk jeges-italos vágyainkat, akkor olaszrizlinget fagyasszunk le jégkockának a mélyhűtőben, és fröccsünket eme szögletes idomokra engedett szódafürdővel állítsuk elő. Megbizonyosodhatunk: a szerény szép.

 

Hozzászólások:

Kedves látogató!

Itt szólhatsz hozzá az aktuális cikkhez. A hozzászólásokhoz nem szükséges regisztráció, de nevet és email címet kötelező megadnod. Amennyiben már beléptél lehetőséged van más néven hozzászólást írni, ehhez egyszerűen írd át a megfelelő szövegmezőket!

Ha változtatni szeretnél a szöveg stílusán tekintsd meg a formázási mintákat, melyben a lehetséges változatok vannak felsorolva!

1. Így írd be a szövegmezőbe!
2. És így fog megjelenni a weboldalon.
1. Ez egy [b]félkövér[/b] szöveg.
2. Ez egy félkövér szöveg.
1. Ez egy [i]dőlt[/i] szöveg.
2. Ez egy dőlt szöveg.
1. Ez egy [u]aláhúzott[/u] szöveg.
2. Ez egy aláhúzott szöveg.
1. Ez egy [url=http://www.napielet.hu]hivatkozás[/url].
2. Ez egy hivatkozás.
 
Írja be!
CSS HTML Firefox böngésző letöltése! Opera böngésző letöltése! Netscape Browser letöltése!