( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 85
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002680136{main}( )../index.php:0
20.0007738712require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 91
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002680136{main}( )../index.php:0
20.0007738712require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Assigning the return value of new by reference is deprecated

Filename: database/DB.php

Line Number: 81

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php:85)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 282

Ritka lágy remek - Napi Élet Blogmagazin

A te napod

Buli volt

2010-02-26 06:34:00

Beküldte: posztméh
Kategória: vicc

Buli volt

Ritka lágy remek

2008-07-18 08:00:00
Szerző: pzs

Dőzs rovat cikkeiHozzászólások száma: 0 Utolsó hozzászóló: nincs hozzászólás Oldal tartalmának nyomtatása

Írja be!
Add meg a címzett valamint a feladó e-mail címét és az e-mail küldő segítségével levelezőprogram nélkül el tudod küldeni ismerősödnek a cikk URL-jét. Az üzenet tárgya a cikk címe, tartalma pedig a cikk URL-je lesz.

A cirfandli kiütötte a fehér hollót. Tősgyökeres baranyai barátok kutakodták végig a Mecsek oldalának pincéit, hogy annyi palackkal szerezzenek, amennyi mellett ki lehet kortyolni a napot a hegyre, hogy a hajnal beköszöntére még legyen a pohárnak belbecse. Hogy legyen még mit emelni, mikorra az utolsó katonatörténeteket is legalább háromszor citálta már a társaság, egyre színesebb szcenáriákkal lódítva többet a volt valónál. Ritka a cirfandli, és remek.

fehérbor

Pécs specialitása ez a szőlő és nagybecsű fehér bora. Az utóbbi buta évtizedekben híre már szinte hamva lett, többet beszéltek róla, mint ízlelték. Kihaló fajtának titulálták, a somlói juhfarkkal, a zalai pintessel és a budai zölddel együtt kanyarítottak neki nekrológot.

Míg tőkén van, nyűgös a cirfandli és mosolytalan, sok törődést igényel, három-négy évente örvendezteti meg gazdáját jó terméssel, nehezen érik, tömött fürtjei miatt rothadékony, kivételes esztendőkben tokajit környékező aszút ajándékoz. Állítólag Itáliából érkezett az első vessző osztrák kitérővel, míg a Mecsekben honra nem talált, hogy a pécsi székes káptalan lágy miseboraként simogassa a szépasszonyok nyelvét. Szépasszonyokét, akiknek vérében török és sváb, francia és lengyel gének gazdagították a magyar lendületet, mert mint tudjuk, a Kárpát-medence történelmileg huzatos. A cirfandli később teret vesztett, mert gond van vele, sok, de azt a mívest, aki a fintorok mögött felismeri a fényt, kitart, azt végül átöleli a csoda. A jó évjárat bora a tavaszi mezők virágainak illatát idézi, íze megfejthetetlen gazdagságú, lehet száraz, félédes vagy édes, aranysárga színében zöld árnyalatok bujkálnak, rejtélyének megismeréséhez talán egy élet is kevés.

Cirfandli és zinfandel - sokan hiszik, de a név hasonlósága itt nem ad okot a közvetlen nexus feltételezésére. Van persze közös: amennyire egyedi a cirfandli honunkban, annyira az a zinfandel az Egyesült Államokban. Csak Kaliforniában terem, onnét indult híre a világba, lett nagyobb, mint a cirfandlié innen. A zinfandel amúgy vörös, erősen gyümölcs ízű, teljesen más, bár bor szintén. A két szőlő úgy megy el egymás mellett, mint intimitásban frekvenciát tévesztett szeretők, mikor az egyik kacarászása komorságot kavar a másikban. Marad a koccintás esélye.

 

Hozzászólások:

Kedves látogató!

Itt szólhatsz hozzá az aktuális cikkhez. A hozzászólásokhoz nem szükséges regisztráció, de nevet és email címet kötelező megadnod. Amennyiben már beléptél lehetőséged van más néven hozzászólást írni, ehhez egyszerűen írd át a megfelelő szövegmezőket!

Ha változtatni szeretnél a szöveg stílusán tekintsd meg a formázási mintákat, melyben a lehetséges változatok vannak felsorolva!

1. Így írd be a szövegmezőbe!
2. És így fog megjelenni a weboldalon.
1. Ez egy [b]félkövér[/b] szöveg.
2. Ez egy félkövér szöveg.
1. Ez egy [i]dőlt[/i] szöveg.
2. Ez egy dőlt szöveg.
1. Ez egy [u]aláhúzott[/u] szöveg.
2. Ez egy aláhúzott szöveg.
1. Ez egy [url=http://www.napielet.hu]hivatkozás[/url].
2. Ez egy hivatkozás.
 
Írja be!
CSS HTML Firefox böngésző letöltése! Opera böngésző letöltése! Netscape Browser letöltése!