( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 85
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0004680256{main}( )../index.php:0
20.0012738832require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 91
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0004680256{main}( )../index.php:0
20.0012738832require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Assigning the return value of new by reference is deprecated

Filename: database/DB.php

Line Number: 81

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php:85)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 282

Bajor habok rizs fölött - Napi Élet Blogmagazin

A te napod

Buli volt

2010-02-26 06:34:00

Beküldte: posztméh
Kategória: vicc

Buli volt

Bajor habok rizs fölött

2008-07-15 08:30:00
Szerző: pzs

Dőzs rovat cikkeiHozzászólások száma: 1 Utolsó hozzászóló: posztméh Oldal tartalmának nyomtatása

Írja be!
Add meg a címzett valamint a feladó e-mail címét és az e-mail küldő segítségével levelezőprogram nélkül el tudod küldeni ismerősödnek a cikk URL-jét. Az üzenet tárgya a cikk címe, tartalma pedig a cikk URL-je lesz.
búzasör

Szeretik a hölgyek is, aromája gyümölcsös, csapolása nagy odafigyelést és finom kézimunkát kíván. Ez a búzasör.

Állítólag nem csak azért kedvelik a nők, mert az itallapon a legdrágább sörök közé tartozik, s mint tudjuk, a rendelést leadó férfiú hódolatának egyik fokmérője, hogy rebben-e a szeme, amikor az imádott lény a legborsosabb árú fogyasztanivalókat kívánja meg kedves mosoly kíséretében. Inkább az a bizonyos gyümölcsös, fűszeres íz okolható, ami a gyártási eljárás eredménye, ez pedig a felső erjesztés. Legyen elég erről annyi, hogy az erjesztés természetes hőmérsékleten történik; ilyenkor az élesztő az edény tetejére emelkedik, maga a folyamat 3-8 napig tart, majd lefölözik az élesztőt, és egy hónapra hordókba zárják a nedűt. A sör gyártása amúgy nem egy közönségcsalogató, legkevésbé kedvcsináló produkció, erre is igaz a Churchillnek tulajdonított bölcselet: aki szereti a virslit és a törvényeket, az ne nézze meg, hogyan készülnek...

A búzasör (weisse, weissbier, weizenbier) bajor kolostorok szerzeteseinek találmánya, legalább felerészben búzamalátából készül. Magyarországon korábban kevéssé volt ismert, mert ízkaraktere elüt a honi nyakalók által kedvelt pils típusú sörökétől, és fogyasztani sem lehet nagy sietséggel. Lassan kell kitölteni az üvegből, mert nagyon habzik. Emiatt utálják a kocsmárosok is, csapolása nagy türelmet igényel. Citromkarikával szokás kínálni íze miatt is, meg azért is, mert a citromkarika segíti a szén-dioxid eltávolítását (erre gyakorta használják a pohárba tett rizsszemeket is, csak ebben az esetben vigyázva kell abszolválni az utolsó lendítést). Még egy apróság: vázaszerű pohárban illik tálalni. Hogy miért? Ki tudja... De jól mutat.

búzasör

 

Hozzászólások:

Hozzászólóposztméh - 2008-07-15 08:44:20 #1 - válasz erre
Én nem vagyok nő de mégis szeretem, és citrom meg rizs nélkül jobb szerintem.

Kedves látogató!

Itt szólhatsz hozzá az aktuális cikkhez. A hozzászólásokhoz nem szükséges regisztráció, de nevet és email címet kötelező megadnod. Amennyiben már beléptél lehetőséged van más néven hozzászólást írni, ehhez egyszerűen írd át a megfelelő szövegmezőket!

Ha változtatni szeretnél a szöveg stílusán tekintsd meg a formázási mintákat, melyben a lehetséges változatok vannak felsorolva!

1. Így írd be a szövegmezőbe!
2. És így fog megjelenni a weboldalon.
1. Ez egy [b]félkövér[/b] szöveg.
2. Ez egy félkövér szöveg.
1. Ez egy [i]dőlt[/i] szöveg.
2. Ez egy dőlt szöveg.
1. Ez egy [u]aláhúzott[/u] szöveg.
2. Ez egy aláhúzott szöveg.
1. Ez egy [url=http://www.napielet.hu]hivatkozás[/url].
2. Ez egy hivatkozás.
 
Írja be!
CSS HTML Firefox böngésző letöltése! Opera böngésző letöltése! Netscape Browser letöltése!