( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 85
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0003680232{main}( )../index.php:0
20.0012738808require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 91
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0003680232{main}( )../index.php:0
20.0012738808require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Assigning the return value of new by reference is deprecated

Filename: database/DB.php

Line Number: 81

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php:85)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 282

Parvenük koktélpartija - Napi Élet Blogmagazin

A te napod

Buli volt

2010-02-26 06:34:00

Beküldte: posztméh
Kategória: vicc

Buli volt

Parvenük koktélpartija

2008-06-20 09:30:00
Szerző: pzs

Dőzs rovat cikkeiHozzászólások száma: 2 Utolsó hozzászóló: havas Oldal tartalmának nyomtatása

Írja be!
Add meg a címzett valamint a feladó e-mail címét és az e-mail küldő segítségével levelezőprogram nélkül el tudod küldeni ismerősödnek a cikk URL-jét. Az üzenet tárgya a cikk címe, tartalma pedig a cikk URL-je lesz.

Mondják, mindennek megvan a maga helye és ideje. Eme sokat és semmitmondó bölcsesség részben mai témánkban is megállja a maga helyét. Bár lehet bármely évszakban művelni, mégis 10 és 11 óra, 15 és 18 óra között, illetve 21 óra után esik a legjobban, ekkor illik leginkább űzni.

koktélA Parnasszus lejtőjén megállunk, feljebb nem enged most bennünket a téma: a koktélparti (cocktail party - a művelt közönség kedvére). Fellengzős világunk egyre kedveltebb műfaja ez, különösebb céllal nem bír, eredendően a diplomácia világának üres óráit töltötte ki, ezeken a csoportos lötyögéseken igyekeztek flörtökbe tévedni unatkozó nagykövetfeleségek. A ma Magyarországán legszívesebben az újgazdagok hódolnak a koktélpartinak, a politizálásban hirtelen megtollasodtak, az első tízmillió megteremtésén izzadó nemzedék. Nekik is kívánunk most néhány gyakorlati tanáccsal szolgálni, de csak azoknak, akik már túljutottak a késsel-villával evés bonyolult tudományának elsajátításán.

Először is: a koktélparti nem az ivásról szól. Hogy miről, azt pontosan senki nem tudja, de az ivásról biztosan nem. A vendégek közt szerényen szörföző pincérek, akikkel tilos bratyizni, sőt, hozzájuk szólni sem illendő, pusztán pillantással vagy biccentéssel jelezni, szóval a pincérek tálcáikon ugyan italokat kínálnak - nem csak koktélt -, de nem azért, hogy lerészegedjen a nagyérdemű. Az arányok erénye uralja a terepet, ahogy egy jó koktélt is, egyik összetevő sem kerekedhet felül a másikon, nem nyomhatja el. Bár halk zene szokásos a háttérben, ez senkit ne bátorítson nótázásra. Adnak enni is, lazacot kapribogyóval, camembert-t szőlővel, sonkát ananásszal, téliszalámit gombakrémen, de mind-mind pusztán egy nyeletnyi falat, sehol habzsolandó töltött káposzta, szájszegletből csurranó piros zsír. Öltözni kissé csábosan illik a koktélpartira, nem túl, nem alul, itt is inkább az arányok, mint az erények dominálnak.

A koktélparti szolidan mesterkélt aktus, heveny sétálgatás és lényegtelen dolgokról szóló csevely, mégis összetett produkció, és annyiban hasonlít a tévészereléshez, hogy ezt is - megrendezését, levezénylését - szakemberre ildomos bízni.
 

Hozzászólások:

HozzászólóLybi - 2008-06-21 08:02:43 #1 - válasz erre
a parvenü az valami rossz dolog? most látom először ezt a szót.
Hozzászólóhavas - 2008-06-21 11:14:01 #2 - válasz erre
a parvenü az a rongyrázó sznob szerintem, tehát rossz

Kedves látogató!

Itt szólhatsz hozzá az aktuális cikkhez. A hozzászólásokhoz nem szükséges regisztráció, de nevet és email címet kötelező megadnod. Amennyiben már beléptél lehetőséged van más néven hozzászólást írni, ehhez egyszerűen írd át a megfelelő szövegmezőket!

Ha változtatni szeretnél a szöveg stílusán tekintsd meg a formázási mintákat, melyben a lehetséges változatok vannak felsorolva!

1. Így írd be a szövegmezőbe!
2. És így fog megjelenni a weboldalon.
1. Ez egy [b]félkövér[/b] szöveg.
2. Ez egy félkövér szöveg.
1. Ez egy [i]dőlt[/i] szöveg.
2. Ez egy dőlt szöveg.
1. Ez egy [u]aláhúzott[/u] szöveg.
2. Ez egy aláhúzott szöveg.
1. Ez egy [url=http://www.napielet.hu]hivatkozás[/url].
2. Ez egy hivatkozás.
 
Írja be!
CSS HTML Firefox böngésző letöltése! Opera böngésző letöltése! Netscape Browser letöltése!