( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 85
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0003680160{main}( )../index.php:0
20.0011738736require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 91
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0003680160{main}( )../index.php:0
20.0011738736require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Assigning the return value of new by reference is deprecated

Filename: database/DB.php

Line Number: 81

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php:85)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 282

Kortyok az időben - Napi Élet Blogmagazin

A te napod

Buli volt

2010-02-26 06:34:00

Beküldte: posztméh
Kategória: vicc

Buli volt

Kortyok az időben

A kumisz

2008-06-16 10:00:00
Szerző: pzs

Dőzs rovat cikkeiHozzászólások száma: 2 Utolsó hozzászóló: Elefánt Oldal tartalmának nyomtatása

Írja be!
Add meg a címzett valamint a feladó e-mail címét és az e-mail küldő segítségével levelezőprogram nélkül el tudod küldeni ismerősödnek a cikk URL-jét. Az üzenet tárgya a cikk címe, tartalma pedig a cikk URL-je lesz.
honfoglalás

Így is, úgy is, mindenhogy ritka ital az, amiről mindenki tud a hazában, de ha azt mondjuk: százezerből legalább egy tapasztalta, akkor talán túlzón tódítunk. Korábbi találmány a sör-bor-pálinkánál, a butábbja mégis a bunkóságra utaló szinonimaként szórja szájából a szót, persze, a magukat most is ősmagyarnak képzelők némelyike is sokat tett a rossz PR érdekében. Mások belvárosi flaszterekről, ahonnét legfeljebb a madarak szabad röpte látszik, onnét sajnálják le a többieket, mint a nyereg alatt még mindig húst puhítókat, a kumiszt vedelőket, a trágyában ragadtakat. Pedig már ló is alig van az országban - négylábú.

Kumisz. Durva?

kumiszEgy ópusztaszeri étterem itallapja ma is kínálja aperitifként. A bús és borzalmas 20. század elején rövid szavatossággal ugyan, de palackozva is lehetett kapni Magyarországon. Századokon át szolgált gyógyszer gyanánt, étvágytalanok és tüdővészesek nyögését halkította. 13. századi oklevelek tanúsága szerint a jobbágyoknak kumisz-adót is kellett fizetniük, az úri udvarok és az apátságok szigorúan lefölözték maguknak az igen kedvelt italt. Múltba húzó időutazásunkban már itt nyargalnak a honfoglalók, akik tömlőnyi kumisszal akár egy hétig is elvoltak, mert az közben egyre erjedt, pezsgett, erősödött, ízlett hát.

A kumisz erjesztett kancatej, ha valaki mégsem tudná. Íze savanykás-édeskés, kissé csípős, erjedése szénsavat termel és alkoholt, persze. Természetes a termék, kiválóan oltja a szomjat és kerekíti a kedvet. Közép-Ázsia népeinek ma is első itala, bár utána le-lecsúszik némi vodka, mert így tették tönkre őket az oroszok, ahogy az Újvilág telepesei az indiánokat a tüzesvízzel.

A tej amúgy nincs távol az alkoholtól, bizonyság erre minden szeszes-tejes turmix, tejszínes likőr, másnapon hörbölt kefir. Vannak olyanok is, akik a kancákat kedvelik kivált. S mielőtt az alaptalan undor grimaszt kanyarítana a koktélok fogyasztóinak ábrázatára, említtessék meg a legelső korty: a kanca teje a leghasonlatosabb az anyatejhez.

 

Hozzászólások:

Hozzászólóleslie - 2008-06-16 11:11:01 #1 - válasz erre
maradok a sörnél, bocs
HozzászólóElefánt - 2008-06-19 15:53:59 #2 - válasz erre
Én megkóstolnám, máshol nem lehet kapni?

Kedves látogató!

Itt szólhatsz hozzá az aktuális cikkhez. A hozzászólásokhoz nem szükséges regisztráció, de nevet és email címet kötelező megadnod. Amennyiben már beléptél lehetőséged van más néven hozzászólást írni, ehhez egyszerűen írd át a megfelelő szövegmezőket!

Ha változtatni szeretnél a szöveg stílusán tekintsd meg a formázási mintákat, melyben a lehetséges változatok vannak felsorolva!

1. Így írd be a szövegmezőbe!
2. És így fog megjelenni a weboldalon.
1. Ez egy [b]félkövér[/b] szöveg.
2. Ez egy félkövér szöveg.
1. Ez egy [i]dőlt[/i] szöveg.
2. Ez egy dőlt szöveg.
1. Ez egy [u]aláhúzott[/u] szöveg.
2. Ez egy aláhúzott szöveg.
1. Ez egy [url=http://www.napielet.hu]hivatkozás[/url].
2. Ez egy hivatkozás.
 
Írja be!
CSS HTML Firefox böngésző letöltése! Opera böngésző letöltése! Netscape Browser letöltése!