( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 85
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002678064{main}( )../index.php:0
20.0006736640require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 91
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002678064{main}( )../index.php:0
20.0006736640require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Assigning the return value of new by reference is deprecated

Filename: database/DB.php

Line Number: 81

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php:85)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 282

Sörös csirke dobozon - Napi Élet Blogmagazin

A te napod

Buli volt

2010-02-26 06:34:00

Beküldte: posztméh
Kategória: vicc

Buli volt

Sörös csirke dobozon

Vidám fogás

2007-11-27 08:04:00
Szerző: pzs

Dőzs rovat cikkeiHozzászólások száma: 11 Utolsó hozzászóló: Hugi Oldal tartalmának nyomtatása

Írja be!
Add meg a címzett valamint a feladó e-mail címét és az e-mail küldő segítségével levelezőprogram nélkül el tudod küldeni ismerősödnek a cikk URL-jét. Az üzenet tárgya a cikk címe, tartalma pedig a cikk URL-je lesz.

Fogj egy dobozos sört, húzd rá a csirkét! Észak-amerikai találmány ez, minden bizonnyal férfiak ötlötték ki. Az eredmény pedig szaftos-ízletes sült.

Rendkívül praktikus sütési módszer ez, mivel a csirke nem tepsiben lubickol, locsolni sem kell sörrel vagy más lével, mégis ízletes lesz, ráadásul belülről kiindulva, zsírja lecsöpög, bőre pedig ropogóssá válik mindenütt. 

A legszerencsésebb zárható tetejű barbecue sütőben, faszénen elkészíteni ételünket, de nyugodtan lehet vele próbálkozni konyhai villany- vagy gáztűzhely sütőjében is. Akár így, akár úgy, közepes hőfok az ajánlott.  

Sörös csirke dobozonHozzávalók:

egy dobozos sör, egy csirke, saját ízlésünk szerint összeállított fűszerkeverék (só, barna cukor, fűszer paprika, őrölt bors, hagyma- és fokhagymapor).

Elkészítés módja:

Legelőször kinyitjuk a sörös dobozt, megisszuk tartalmának felét. Az egész ugyanis túl sok lenne, ráadásul fel is robbanhatna sütés közben. A sörgőz kiáramlását könnyítendő és a robbanást megelőzendő üssünk három-négy lyukat a doboz tetején az eredeti nyílás közelében. A kívül-belül leöblített csirkét kívül-belül bedörzsöljük fűszerkeverékünkkel, amiből a sörbe is szórhatunk egy kanálnyit, s ne aggódjunk, ha emiatt habzik. Ezután a csirkét alaposan ráültetjük, ráhúzzuk a sörös dobozra - nem árt egy nyárssal is stabilizálni a helyzetét. Következhet a sütés, ami addig tart, míg csirkénk bőre sötét aranybarna színt ölt, combjainak és szárnyainak ízületei könnyen mozgathatóvá válnak. Ekkor óvatosan leszedjük a sörös dobozról, néhány percig pihentetjük, majd szeleteljük, megesszük.

A sörös csirke dobozon remek társasági étel, elkészítése látványos, számos pajzán megjegyzésre adhat alkalmat - vidám fogás.
 

Hozzászólások:

Hozzászólótrex - 2007-11-27 08:33:01 #1 - válasz erre
ha szétrobban, akkor legalább megspóroljuk a felszeletelést :)
Hozzászólór3lav - 2007-11-27 08:54:12 #2 - válasz erre
Hár elég furcsán néz ki az a csirke a sörös kannában. Nekem például nem folyt össze a nyál a számban.
Hozzászólóhavas - 2007-11-27 09:29:01 #3 - válasz erre
Nagy ötlet az egész, de nekem az tetszik a legjobban a receptben, hogy idd meg a sör felét!
HozzászólóTibike - 2007-11-27 09:37:52 #4 - válasz erre
Nem mindegy, hogy 3 decis sörös doboz vagy fél literes. Erről nem szól a recept, szerintem fél literes, mert az jobban megtartja a csirkét és több a leiható fele. :)
Hozzászólótrex - 2007-11-27 10:48:12 #5 - válasz erre
Előzmény megtekintése!

Előzmény:

„Hár elég furcsán néz ki az a csirke a sörös kannában. Nekem például nem folyt össze a nyál a számban.” r3lav - 2007-11-27 08:54:12 #2
de ez legalább valódinak tűnik. a reklámok meg a gasztronómiai újságok tele vannak olyan fotókkal, amiknek semmi közük az igazi kajához. a tejszínhabot is habszivacsból faragják ki, azért olyan kemény a látszata.
Hozzászólóhavas - 2007-11-28 03:52:55 #6 - válasz erre
Elhatároztam, a hétvégén kipróbálom, ha felrobbantam, azt onnét fogjátok tudni, hogy nem jelentkezek majd az eredményről szóló beszámolóval.
Hozzászólókakamatyi - 2007-11-30 00:39:18 #7 - válasz erre
és a sörösdoboz öszes bacija, vagy a festékanyag, ami rá van nyomva, nem ég bele a csirekbe? ettől eltekintve oké, bár nekem elsőre a Dózsa mellett még kivégzett pár száz karóba húzott (ültetett) egyén jutott eszembe és nem pajzán gondolatok. akkor most lelombozó vagyok?
Hozzászólóposztméh - 2007-11-30 09:41:59 #8 - válasz erre
Előzmény megtekintése!

Előzmény:

„és a sörösdoboz öszes bacija, vagy a festékanyag, ami rá van nyomva, nem ég bele a csirekbe? ettől eltekintve oké, bár nekem elsőre a Dózsa mellett még kivégzett pár száz karóba húzott (ültetett) egyén jutott eszembe és nem pajzán gondolatok. akkor most lelombozó vagyok?” kakamatyi - 2007-11-30 00:39:18 #7
Nekem is ez jutott eszembe hogy az a festett aludoboz belesütve jó-e. A bacik nem érdekesek mert megsülnek csak gazdagítják az aromát.
Hozzászólóposztméh - 2007-11-30 09:47:14 #9 - válasz erre
Egyszer csináltam egy hasonlót, csak magyarosabb verzióban.

Addig hasonlított, hogy idd meg a sör felét, csak üvegesből (a címkét persze leáztattam), ezután jött a csavar. A fűszerkeverékben volt egy kis méz meg házipálinka. Na ez lett sok. Mert ugye azt írta a recept hogy gyűszűnyi. Nekem az egy feles. Elég lett volna egy gyűszűnyi de lehet hogy ha hiányzik az sem baj.

Kicsit olyan volt az élmény mintha egy másnapos hányás után ettem volna sültcsirkét :S.
Hozzászólóposztméh - 2007-11-30 09:48:59 #10 - válasz erre
Ja meg nem sikerült állítva berakni a sütőbe, egy kicsit el kellett dönteni. Mondanom sem kell hülyén nézett ki amúgy hogy ott ül a csirke a seggén a sütőben. Mintha rád akarna ugrani amikor belenéztél, hogy kész-e már.
HozzászólóHugi - 2009-01-05 23:24:18 #11 - válasz erre
Nővérem megcsinálta,és nagyon finom lett:) Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Kedves látogató!

Itt szólhatsz hozzá az aktuális cikkhez. A hozzászólásokhoz nem szükséges regisztráció, de nevet és email címet kötelező megadnod. Amennyiben már beléptél lehetőséged van más néven hozzászólást írni, ehhez egyszerűen írd át a megfelelő szövegmezőket!

Ha változtatni szeretnél a szöveg stílusán tekintsd meg a formázási mintákat, melyben a lehetséges változatok vannak felsorolva!

1. Így írd be a szövegmezőbe!
2. És így fog megjelenni a weboldalon.
1. Ez egy [b]félkövér[/b] szöveg.
2. Ez egy félkövér szöveg.
1. Ez egy [i]dőlt[/i] szöveg.
2. Ez egy dőlt szöveg.
1. Ez egy [u]aláhúzott[/u] szöveg.
2. Ez egy aláhúzott szöveg.
1. Ez egy [url=http://www.napielet.hu]hivatkozás[/url].
2. Ez egy hivatkozás.
 
Írja be!
CSS HTML Firefox böngésző letöltése! Opera böngésző letöltése! Netscape Browser letöltése!