( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 85
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002680576{main}( )../index.php:0
20.0008739152require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 91
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002680576{main}( )../index.php:0
20.0008739152require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Assigning the return value of new by reference is deprecated

Filename: database/DB.php

Line Number: 81

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php:85)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 282

A tánciskolai cserépkályha harmóniája - Napi Élet Blogmagazin

A te napod

Buli volt

2010-02-26 06:34:00

Beküldte: posztméh
Kategória: vicc

Buli volt

A tánciskolai cserépkályha harmóniája

Konyakmeggy

2007-11-26 10:00:00
Szerző: pzs

Dőzs rovat cikkeiHozzászólások száma: 1 Utolsó hozzászóló: Grafitmacska Oldal tartalmának nyomtatása

Írja be!
Add meg a címzett valamint a feladó e-mail címét és az e-mail küldő segítségével levelezőprogram nélkül el tudod küldeni ismerősödnek a cikk URL-jét. Az üzenet tárgya a cikk címe, tartalma pedig a cikk URL-je lesz.

csokoládéÉdes élet, ünnepeljünk! Közéletet feledtető keresgélésünkben összeakadt az alkohol és a csokoládé, egyik sem kérdezte: ki jött jobbról, ki balról, megölelték egymást. Régi ismerősök, sőt, rokonok.

A csokoládé hazája Mexikó, eredetileg italként fogyasztották - ugye! -, Kolumbusz is nagyot hörpintett belőle 1502-ben Guanja szigetén, elégedetten megveregette az indiánok vállát, s a jövő elkezdődött. A brit büszkeség hatalmasan nagy oxfordi szótárában külön címszó a chocoholic kifejezés - annak jár eme diagnosztikai titulus, aki a csokoládéélvezet függőségében tengeti életét. Állítólag nehezebb gyógyítani őket, mint a söntések rabjait, a sárga ujjú dohányosokat, az éjszaka leple alatt pártplakátokat tépkedő nyugdíjasokat. Drog drog hátán, kerüljük az életet.

Gerbeaud EmilA csokoládé és az alkohol társításának klasszikus mestere a franciának született és magyar legendává vált Gerbeaud Emil, aki 1884-ben Kugler Henrik invitálására Budapesten telepedett le, s felvirágoztatta azt a cukrászdát, ami - kisebb pártállami kitérővel - mái napig az ő nevét viseli. Híre-műve oda is eljutott, ahová emléke nem, mert a legkisebb falu sparheltjeinek sütőiből is kikerül a zserbónak való, azok keze alól, akik nem is tudnak a Vörösmarty téri terasz létezéséről.

Gerbeaud Emil világraszólót alkotott, az ő találmánya a macskanyelv és a konyakmeggy. Az a konyakmeggy, aminek más szeszekkel, másabb körítéssel számos követője akadt - megannyi finomság, de mégis pusztán utánérzés. A konyakmeggy eredetileg - drágábbik fajtája ma is - a kézi munka tökélye. Sértetlen, kimagvalt meggyet tartósítanak konyakban, úgy, hogy keménysége megmaradjon, köré étcsokoládét vonnak, s ha minden sikerül, akkor a csokoládé és a szesz szomszédsága szörpös töltelékké oldódik.

konyakmeggyA konyakmeggy olyan, mint tánciskolában a cserépkályha. Ha jó vörösbor utóízére keresik a hasonlatot, adja magát, de csak a kitűnőknek. Likőrök sorával próbálkoznak, hogy ízét idézhessék. S ha csak a meggybefőttre löttyint némi házipálinkát a végek magyar ténsasszonya, a családi legendárium azt is konyakmeggyként tiszteli. A konyakmeggynek egyetlen hibája van: a köszvényeseknek nem ajánlott orvosilag. Lelkileg igen.

A konyakmeggy az a szubsztancia, ami az ősrobbanás előtti világmindenség lehetett a maga falatnyi kicsinységében. Ami férfinak nő, nőnek férfi. A keserű csokoládé, az édesített meggy, a szelídítő konyak harmóniává simulása egyszerre.
 

Hozzászólások:

HozzászólóGrafitmacska - 2007-11-28 17:39:53 #1 - válasz erre
Imádom a csokit és az ilyen hangulatú írásokat! És hogy valaki ilyen magasröptűen tudjon írni a csokiról.......!

Kedves látogató!

Itt szólhatsz hozzá az aktuális cikkhez. A hozzászólásokhoz nem szükséges regisztráció, de nevet és email címet kötelező megadnod. Amennyiben már beléptél lehetőséged van más néven hozzászólást írni, ehhez egyszerűen írd át a megfelelő szövegmezőket!

Ha változtatni szeretnél a szöveg stílusán tekintsd meg a formázási mintákat, melyben a lehetséges változatok vannak felsorolva!

1. Így írd be a szövegmezőbe!
2. És így fog megjelenni a weboldalon.
1. Ez egy [b]félkövér[/b] szöveg.
2. Ez egy félkövér szöveg.
1. Ez egy [i]dőlt[/i] szöveg.
2. Ez egy dőlt szöveg.
1. Ez egy [u]aláhúzott[/u] szöveg.
2. Ez egy aláhúzott szöveg.
1. Ez egy [url=http://www.napielet.hu]hivatkozás[/url].
2. Ez egy hivatkozás.
 
Írja be!
CSS HTML Firefox böngésző letöltése! Opera böngésző letöltése! Netscape Browser letöltése!