( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 85
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0004679040{main}( )../index.php:0
20.0012737616require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 91
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0004679040{main}( )../index.php:0
20.0012737616require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Assigning the return value of new by reference is deprecated

Filename: database/DB.php

Line Number: 81

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php:85)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 282

Együnk hermelint! - Napi Élet Blogmagazin

A te napod

Buli volt

2010-02-26 06:34:00

Beküldte: posztméh
Kategória: vicc

Buli volt

Együnk hermelint!

Pikantní nakladny syr

2007-10-30 08:04:00
Szerző: pzs

Dőzs rovat cikkeiHozzászólások száma: 2 Utolsó hozzászóló: márika Oldal tartalmának nyomtatása

Írja be!
Add meg a címzett valamint a feladó e-mail címét és az e-mail küldő segítségével levelezőprogram nélkül el tudod küldeni ismerősödnek a cikk URL-jét. Az üzenet tárgya a cikk címe, tartalma pedig a cikk URL-je lesz.

Nézegettük a szlovák étterem étlapját, specialitásokat kerestünk. Ha már utazik az ember, legyen bátor, fogyassza a helyiek étkeit azok minden gyomortáji kockázatával együtt. Együnk hermelint! - kiáltott fel barátom nagy örömmel böködve a menüt. Hermelint?

A szó hallatán azonnal láttam magam előtt a kedves kis szőrös bundaalapanyag képét, akit megnyúzni is bűn, mert védett, aztán húsa se lehet sok, az is inkább izom, és egyébként sem gondoltam két korsó frissen főzött sör közé illőnek.

hermelinHermelint? Nem, most nem. Így én, mire a cimbora csak annyit felelt: te tudod. Hát nem én tudtam, hanem ő. Mindez akkor derült ki, amikor a pincér elépakolta a hermelint. Szép kerek volt, tetején egy hegyes pirospaprika némi fűszerek társaságában, alatta illatos olajos lé. És a cimbora falatozni kezdett, én meg nyeldekeltem.

A hermelin ugyanis egy - szlovákok által is igen kedvelt - cseh sajtkülönlegesség: pikantní nakladny syr. Afféle, mint a camembert, kicsit penészes, alig érett, ami a fűszeres-olajos áztatás eredményeként fenséges ízű sörkísérő, alkoholfogó.

hermelinHasonlót itthon, házilag is tudunk gyártani. Eredeti recept szerint a kerek - camembert - sajtokat félbevágjuk, közéjük teszünk zúzott fokhagymát, borsot, apróra vágott lilahagymát, bazsalikomot, sót, majd zárható üvegbe pakolásszuk. Teszünk mellé egy-két csöves paprikát, pepperonit, hagymakarikákat, szemes borsot, babérlevelet, ellepésig felöntjük olajjal, lezárjuk. Érleljük 4-6 napig, aztán lemegyünk a boltba sört venni, és meghívjuk a haverokat, majd jóllakunk.

hermelin Egyesek szerint a hermelin remetesajt, határozott illata, a fokhagyma miatt este és magányosan célszerű fogyasztani. Maradjunk annyiban, hogy a napszak rendben van, a magányosság más kevésbé, mert a hermelin kifejezetten a sör mellé találtatott ki a jó csehek által, s rendes ember magában nem sörözik. És egyébként is, mint tudjuk, ha mindenkinek fokhagyma szaga van, akkor senki nem érzi a másikon.
 

Hozzászólások:

Hozzászólóposztméh - 2007-10-30 08:37:26 #1 - válasz erre
Na ezt lehet kipróbálom úgy is tervezek egy összejövetelt :).
Hozzászólómárika - 2010-10-18 20:25:19 #2 - válasz erre
Előzmény megtekintése!

Előzmény:

„Na ezt lehet kipróbálom úgy is tervezek egy összejövetelt :).” posztméh - 2007-10-30 08:37:26 #1
Mi most ettünk egy csomót Prágába és ittunk hozzá jó sok sört. Nos most fogyott el az utolsó hermelin, amit onnan hoztunk és próba képen vettem Tihanyi camembert minit, hogy mennyiben különbözik a Prágában vett camemberttől és mit vettem észre, a Tihanyi Camembert a Veszprémtej forgalmazza, de Csehországban gyártják!!! Nos hétvégén nekiállunk Hermelint gyártani :)) Már csak azt nem tudjuk, hogy normál napraforgó olaj elég hozzá?!

Kedves látogató!

Itt szólhatsz hozzá az aktuális cikkhez. A hozzászólásokhoz nem szükséges regisztráció, de nevet és email címet kötelező megadnod. Amennyiben már beléptél lehetőséged van más néven hozzászólást írni, ehhez egyszerűen írd át a megfelelő szövegmezőket!

Ha változtatni szeretnél a szöveg stílusán tekintsd meg a formázási mintákat, melyben a lehetséges változatok vannak felsorolva!

1. Így írd be a szövegmezőbe!
2. És így fog megjelenni a weboldalon.
1. Ez egy [b]félkövér[/b] szöveg.
2. Ez egy félkövér szöveg.
1. Ez egy [i]dőlt[/i] szöveg.
2. Ez egy dőlt szöveg.
1. Ez egy [u]aláhúzott[/u] szöveg.
2. Ez egy aláhúzott szöveg.
1. Ez egy [url=http://www.napielet.hu]hivatkozás[/url].
2. Ez egy hivatkozás.
 
Írja be!
CSS HTML Firefox böngésző letöltése! Opera böngésző letöltése! Netscape Browser letöltése!