( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 85
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0004678880{main}( )../index.php:0
20.0011737424require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 91
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0004678880{main}( )../index.php:0
20.0011737424require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Assigning the return value of new by reference is deprecated

Filename: database/DB.php

Line Number: 81

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php:85)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 282

Sub Rosa - Napi Élet Blogmagazin

Kategóriák

Címkék

Sub Rosa

2009-08-12 14:30:00 - Szerző: Kőbárány

A Te napod rovat cikkeiHozzászólások száma: 0 Utolsó hozzászóló: nincs hozzászólás
Kategória: geo
Címkék: természet, tájkép, társadalom
Sub Rosa
Hétköznapjaimat általában sok-sok idegen ember között töltöm, hangzavarban és nemritkán nagyon melegben. Foglalkozásomból adódóan nincs sok időm az ő problémáikon kívül saját gondolataimra koncentrálni, emiatt meglehetősen egyhangúak a mindennapok. Bár a "rendszer" mindent megtesz annak érdekében, hogy egy irányba terelje figyelmemet, mégsem tudom sosem teljesen kizárni a körülöttem levő környezetet. Persze, hiszen gép azért nem vagyok. Egyetlen "színképzőként" a közelemben illatozó rózsalugas hivatott működni. Örülök neki, mert megkapó hátteret biztosít a szürke hétköznapokban. Valóban szemet gyönyörködtető a megannyi selymes virág látványa és azok orrot melengető, kacéran hívogató illata. Szeretem a virágokat, rám mindig nyugtató hatással van jelenlétük. Ha csak tehetem nem hagyom ki a lehetőségét annak, hogy a szemem elé kerülő virágok finom illatából táplálkozzak. Velük kapcsolatban ez foglalkoztat leginkább, mert ezt tartom fő vonzerejüknek. Persze szépek a szem számára is, de a rózsa véleményem szerint azon virágok közé tartozik amelyek illatukkal szabadítják fel a több érzelmet. Mérhetetlen szépségükkel "csupán" kiegészítik a meghatározóbbnak számító kémiai hatást.

Eddig abban a hitben éltem, hogy hozzám hasonlóan viszonyul ehhez az emberek többsége is. Arra számítottam hogy mindennap nyitás után tömegesen csodálják majd "újonc" vendégeink a lugast, s kollégáimmal nem győzünk majd kiabálni hogy "ne tapossák már halálra őket, kedves vendégeink!". Nos, ez valójában nem így működik.


Alig akad naponta néhány akinek felkelti a figyelmét még ha többször is elhalad mellette. Az emberek nem állnak meg megnézni az ágyásokat, meggondolatlanul a táj egyszerű részeként kezelik a bokrokat, s nem szentelnek külön figyelmet arra szinte sohasem. Még a nőkre (a mentsvárnak remélt nemre) sem jellemző hogy sorban állnának illat mintákért. Miért olyan nehéz észrevenni az apró örömöket?
Ha akad is valaki akiben gondolatokat ébreszt a fehér vagy rózsaszín tenger, azok kevés kivétellel a női vendégek közül kerülnek ki. A "széplelkűség" az ő kiváltságuk, az ilyen egyszerű élvezetek értékelése inkább nekik jutott sajátul. Nem tekintem érzelgésnek azt ha valaki virágot szagolgat, éppen ezért nem gondolom hogy a férfiak számára gyenge dologként kellene felfogni (ilyen véleménnyel is találkoztam).

Érdekes dolog az, hogy bár hozzánk pihenni és kikapcsolódni jönnek az emberek, mégsem képesek teljesen leállni és élvezni a szabadidő adta lehetőségeket. Sokan provokálják a konfliktusokat valamint nehezen képesek a kompromisszumra. A munkában és az utcán rájuk ragadt agressziótól képtelenek szabadulni. A pénzükért cserébe a jogosnál magasabb szintű kiszolgálást és minden kérésükre bólogató, rabszolga hajlamú alkalmazottakat, jó Gojokat várnak el. Ezekkel az emberekkel valóban sikerült elhitetni, hogy a vendég vagyis a nagybetűs FOGYASZTÓ (mert pénzzel fizet) mindenek felett áll. Természetesen ez így nem felel meg a valóságnak.

Szép korú embereket látok nap mint nap olyan egyszerű "szabályok" ellen véteni mint; köszönjünk vissza akkor ha felénk már az alkalmazottak megtették. Ha valami észrevételünk van akkor azt a közönség előtt higgadtan és lehetőleg diszkréten próbáljuk az illetékesek tudtára adni. (stb)
Valahol ez a faragatlan viselkedési forma is megérthető. Sajnos az alkalmazottak többsége csak akkor hajlandó valamit munkakörén kívül (sokszor azon belül is) elvégezni, ha fenyegetik azért hogy megcsinálja. A vendégek megtanulták hogy ha mások figyelmét is felhívják a személyzet hiányosságára akkor azok hamarabb meg fognak mozdulni. Nem illegális eszköz, de nem a legszebbek közül való. Kétségtelenül hatásos, szépen ki is használják. Azt hogy melyik fél kezdte előbb sosem tudjuk meg. Úgy zajlik ez mint az evolúció a ragadozók és a növényevők között. Ha az egyik valami újat talál ki, arra a másik mindig válaszlépést ad. Persze egyik fél felett sem szabad pálcát törni. Egyik tizenkilenc, a másik egy híján húsz.

Általánosan gyengül a szellemi tűrőképesség, fogy az akaraterő és a küzdeni vágyás. A válság pedig már régen a nyakunkba liheg. De nem csak a gazdasági, hanem az annál sokkal pusztítóbb morális válság is!
Sietünk, kevés az időnk. Egyáltalán, mi van velünk?
 

Hozzászólások:

Kedves látogató!

Itt szólhatsz hozzá az aktuális cikkhez. A hozzászólásokhoz nem szükséges regisztráció, de nevet és email címet kötelező megadnod. Amennyiben már beléptél lehetőséged van más néven hozzászólást írni, ehhez egyszerűen írd át a megfelelő szövegmezőket!

Ha változtatni szeretnél a szöveg stílusán tekintsd meg a formázási mintákat, melyben a lehetséges változatok vannak felsorolva!

1. Így írd be a szövegmezőbe!
2. És így fog megjelenni a weboldalon.
1. Ez egy [b]félkövér[/b] szöveg.
2. Ez egy félkövér szöveg.
1. Ez egy [i]dőlt[/i] szöveg.
2. Ez egy dőlt szöveg.
1. Ez egy [u]aláhúzott[/u] szöveg.
2. Ez egy aláhúzott szöveg.
1. Ez egy [url=http://www.napielet.hu]hivatkozás[/url].
2. Ez egy hivatkozás.
 
Írja be!
CSS HTML Firefox böngésző letöltése! Opera böngésző letöltése! Netscape Browser letöltése!