( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 85
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002679936{main}( )../index.php:0
20.0007738512require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

( ! ) Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php on line 91
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002679936{main}( )../index.php:0
20.0007738512require_once( '/home/napielet/www/html/system/codeigniter/CodeIgniter.php' )../index.php:122

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Assigning the return value of new by reference is deprecated

Filename: database/DB.php

Line Number: 81

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/napielet/www/html/system/codeigniter/Common.php:85)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 282

A Te napod - Napi Élet Blogmagazin

Kategóriák

Címkék

A Te napod - Post feladása

Egy szelet valóság

2009-07-13 08:00:00 - Szerző: Kőbárány

A Te napod rovat cikkeiHozzászólások száma: 0 Utolsó hozzászóló: nincs hozzászólás
Kategoria:
Címkék: társadalom
Az ember naphosszat képes merengeni elméje újonc gondolatain. Előfordulhat hogy ezek a hangtalan "beszélgetések" zsákutcába kanyarodnak, de többségében gondolataink magvai mégis termékeny talajra hullanak.

Vajon mi vezette Edisont az almafa alá? Einstein miért "bámult" a napba, s mi késztette zseniális gondolatai megalkotására? Rajtuk kívül természetesen senki sem mondhatja meg melyik volt az a kulcs pillanat amikor nagyszerű elméleteik megszülettek. Első hallásra hasonló őrültség lehet ha valaki arra gondol hogy egy szelet pizza elfogyasztásából kiolvashat bármilyen információt, ami akár egyetlen emberre nézve is érvényes lehet. Persze korántsem beszélhetünk Einsteini színvonalról, de miért ne játszhatnánk a gondolattal? Mégis mi mindenre lehet az étkezési szokásokból következtetni?

Abból ahogy valaki nekilát a maga elé vett ételnek, következtetni lehet a személyisége néhány vonására. A pizza remek "alany" egy kis elmélkedésre, hiszen azon ételek egyike amit többen szívesen fogyasztanak. Abban viszont szemmel jobban láthatóak az eltérés, hogy ki melyik részét hajlandó megenni. Méginkább fontos az, ki hogyan fog hozzá az ételhez! Véleményem szerint három embertípust lehet megkülönböztetni aszerint, ki miként fogyasztja a pizzát. A vélemény most független attól ki hogyan ül az asztalhoz, kézzel vagy evőeszközzel eszik, vagy hogy milyen feltétet választ a pultnál.

Az első típusba az az ember tartozik aki bátran belevág a "közepébe", de a pizza ropogósra sült szélét (a kevésbé finomabbat) már nem fogyasztja el. Erről az emberről ha véleményt kellene alkotnom azt mondanám: gyermekként nem volt erős szabályokhoz kötve, csaknem szabadon tehetett amit akart. Nem kellett megbirkózni a valóság száraz oldalával, azon komoly gondok és következmények nélkül túlléphetett. Továbbá az a legvalószínűbb hogy elfoglalt szülői házból érkezett. Ez az ember nehezen viseli a gyűrődést, fintorog ha savanyú a szőlő és úgy hiszi (sőt tudni véli) hogy egymagában is számít valamit ezen a világon. Közöttük sok a komoly ambícióval és vezetői hajlammal rendelkező. Érthető, hiszen ő már gyermekként is eldönthette mit hogyan csinál. Később sem fogad el semmilyen jelentős korlátozást sem befolyásolást.

A második típusú az aki a kevésbé ízletes végéről hajlandó nekilátni a falatnak. Ez a személy előre mérlegel, belátja hogy a "rossz" elkerülhetetlen, hát essünk túl rajta minél előbb! Nos, neki biztosan mindent el kellett takarítani a tányérról kisgyermek korától kezdve. Ez az ember türelmesen kivárja a szelet habos oldalát. Javíthatatlan optimistának mondanám aki mindig biztosnak gondolja, hogy jön még ízletes falat. Ők többnyire engedelmesek is, nem lesznek sosem vezetői lázadásnak, de innovátorai sem a sorsuknak.

Harmadik csoportként az előbbi két eset kombinációját említeném meg. Az ide tartozó ember előre felméri a helyzetet, tervet készít, majd úgy hajol fölé a tányérnak, hogy arról minden falat a lehető legegyenletesebb színvonalú maradjon. Felváltva harap/vág a száraz széléből és a feltétből is. Ő is látja, "elkerülhetetlen" hogy mindent megegyen, hiszen azt már otthon is muszáj volt megtennie. Talán a legjobban képes a felügyelet kézben tartására, de csak néha lesz szerencséje egy-egy teljesen édes falathoz a szájában.

A három közül az első és a harmadik képes felülemlekedni a problémán. Noha még mindig kedvez a szülői akaratnak, majd felnőve betanított ösztöneinek, mégis ezeket tartom a legszimpatikusabb hozzáállásnak.

Aki nem szereti a pizzát, az a tátongó réseket kiválthatja töltött káposztával is....


 

Sub Rosa

2009-08-12 14:30:00 - Szerző: Kőbárány

A Te napod rovat cikkeiHozzászólások száma: 0 Utolsó hozzászóló: nincs hozzászólás
Kategoria: geo
Címkék: természet, tájkép, társadalom
Sub Rosa
Hétköznapjaimat általában sok-sok idegen ember között töltöm, hangzavarban és nemritkán nagyon melegben. Foglalkozásomból adódóan nincs sok időm az ő problémáikon kívül saját gondolataimra koncentrálni, emiatt meglehetősen egyhangúak a mindennapok. Bár a "rendszer" mindent megtesz annak érdekében, hogy egy irányba terelje figyelmemet, mégsem tudom sosem teljesen kizárni a körülöttem levő környezetet. Persze, hiszen gép azért nem vagyok. Egyetlen "színképzőként" a közelemben illatozó rózsalugas hivatott működni. Örülök neki, mert megkapó hátteret biztosít a szürke hétköznapokban. Valóban szemet gyönyörködtető a megannyi selymes virág látványa és azok orrot melengető, kacéran hívogató illata. Szeretem a virágokat, rám mindig nyugtató hatással van jelenlétük. Ha csak tehetem nem hagyom ki a lehetőségét annak, hogy a szemem elé kerülő virágok finom illatából táplálkozzak. Velük kapcsolatban ez foglalkoztat leginkább, mert ezt tartom fő vonzerejüknek. Persze szépek a szem számára is, de a rózsa véleményem szerint azon virágok közé tartozik amelyek illatukkal szabadítják fel a több érzelmet. Mérhetetlen szépségükkel "csupán" kiegészítik a meghatározóbbnak számító kémiai hatást.

Eddig abban a hitben éltem, hogy hozzám hasonlóan viszonyul ehhez az emberek többsége is. Arra számítottam hogy mindennap nyitás után tömegesen csodálják majd "újonc" vendégeink a lugast, s kollégáimmal nem győzünk majd kiabálni hogy "ne tapossák már halálra őket, kedves vendégeink!". Nos, ez valójában nem így működik.


Alig akad naponta néhány akinek felkelti a figyelmét még ha többször is elhalad mellette. Az emberek nem állnak meg megnézni az ágyásokat, meggondolatlanul a táj egyszerű részeként kezelik a bokrokat, s nem szentelnek külön figyelmet arra szinte sohasem. Még a nőkre (a mentsvárnak remélt nemre) sem jellemző hogy sorban állnának illat mintákért. Miért olyan nehéz észrevenni az apró örömöket?
Ha akad is valaki akiben gondolatokat ébreszt a fehér vagy rózsaszín tenger, azok kevés kivétellel a női vendégek közül kerülnek ki. A "széplelkűség" az ő kiváltságuk, az ilyen egyszerű élvezetek értékelése inkább nekik jutott sajátul. Nem tekintem érzelgésnek azt ha valaki virágot szagolgat, éppen ezért nem gondolom hogy a férfiak számára gyenge dologként kellene felfogni (ilyen véleménnyel is találkoztam).

Érdekes dolog az, hogy bár hozzánk pihenni és kikapcsolódni jönnek az emberek, mégsem képesek teljesen leállni és élvezni a szabadidő adta lehetőségeket. Sokan provokálják a konfliktusokat valamint nehezen képesek a kompromisszumra. A munkában és az utcán rájuk ragadt agressziótól képtelenek szabadulni. A pénzükért cserébe a jogosnál magasabb szintű kiszolgálást és minden kérésükre bólogató, rabszolga hajlamú alkalmazottakat, jó Gojokat várnak el. Ezekkel az emberekkel valóban sikerült elhitetni, hogy a vendég vagyis a nagybetűs FOGYASZTÓ (mert pénzzel fizet) mindenek felett áll. Természetesen ez így nem felel meg a valóságnak.

Szép korú embereket látok nap mint nap olyan egyszerű "szabályok" ellen véteni mint; köszönjünk vissza akkor ha felénk már az alkalmazottak megtették. Ha valami észrevételünk van akkor azt a közönség előtt higgadtan és lehetőleg diszkréten próbáljuk az illetékesek tudtára adni. (stb)
Valahol ez a faragatlan viselkedési forma is megérthető. Sajnos az alkalmazottak többsége csak akkor hajlandó valamit munkakörén kívül (sokszor azon belül is) elvégezni, ha fenyegetik azért hogy megcsinálja. A vendégek megtanulták hogy ha mások figyelmét is felhívják a személyzet hiányosságára akkor azok hamarabb meg fognak mozdulni. Nem illegális eszköz, de nem a legszebbek közül való. Kétségtelenül hatásos, szépen ki is használják. Azt hogy melyik fél kezdte előbb sosem tudjuk meg. Úgy zajlik ez mint az evolúció a ragadozók és a növényevők között. Ha az egyik valami újat talál ki, arra a másik mindig válaszlépést ad. Persze egyik fél felett sem szabad pálcát törni. Egyik tizenkilenc, a másik egy híján húsz.

Általánosan gyengül a szellemi tűrőképesség, fogy az akaraterő és a küzdeni vágyás. A válság pedig már régen a nyakunkba liheg. De nem csak a gazdasági, hanem az annál sokkal pusztítóbb morális válság is!
Sietünk, kevés az időnk. Egyáltalán, mi van velünk?
 

Világnapok

2009-08-14 09:00:00 - Szerző: Coraline

A Te napod rovat cikkeiHozzászólások száma: 0 Utolsó hozzászóló: nincs hozzászólás
Kategoria: videó
Címkék: környezet, nagyvilág, társadalom, természet, újrahasznosítás, üzenet, world
Az idei Ifjúsági Világnap mottója: "Fiatalok és klímaváltozás: ideje cselekedni" ("Young people and climate change: time for action") Az UNESCO főigazgatója, Koichiro Matsuura a nemzetközi nap alkalmából kiadott üzenetében kihangsúlyozta, a fiatalok egyre jelentősebb szerepet játszanak a klímaváltozás kihívásaira adandó válaszok megfogalmazásában és a fenntartható fejlődés támogatásában.

Az UNESCO fő célja e területen nem csupán a tudományos ismeretek bővítése. A klímaváltozás kihívásainak számos olyan vonatkozása van, amely épp annyira társadalmi, gazdasági vagy kulturális, mint környezetvédelmi.

Az UNESCO-főigazgató üzenetében minden fiatalt sürget és bátorít, hogy kreativitását, energiáját és dinamizmusát "mozgósítsa" e globális küzdelemben.
 

Mindig magasabbra...

2009-08-18 14:45:00 - Szerző: Coraline

A Te napod rovat cikkeiHozzászólások száma: 0 Utolsó hozzászóló: nincs hozzászólás
Kategoria: fotó
Címkék: baki, humor, társadalom
Mindig magasabbra...
persze csak óvatosan.
 

Zaci-Ablak a társadalomra

2009-09-24 02:46:00 - Szerző: Kőbárány

A Te napod rovat cikkeiHozzászólások száma: 1 Utolsó hozzászóló: Kornél
Kategoria:
Címkék: Debrecen, társadalom, tükör
Zaci-Ablak a társadalomra
HozzászólóKornél - http://kephatas.blog.hu/ - 2009-09-24 14:18:43
Mindenki váltja ki, az aranyat meg az ezüstöt! :)
 

high five new york city

2009-10-15 14:45:00 - Szerző: flash

A Te napod rovat cikkeiHozzászólások száma: 0 Utolsó hozzászóló: nincs hozzászólás
Kategoria: videó
Címkék: city, társadalom, utca
 
CSS HTML Firefox böngésző letöltése! Opera böngésző letöltése! Netscape Browser letöltése!